امروزه با توجه به افزایش تعداد فروشگاههای سازمانیافته و زنجیرهای و فروشگاههای خصوصی کوچک، نیاز زیادی به فروشنده وجود دارد. فروش حوزهای بسیار گسترده و بااهمیت است و هر شرکت و سازمانی برای عرضه و فروش محصول و خدماتش به استخدام فروشنده آقا یا خانم حرفهای و باتجربه نیاز دارد. در این حوزه، موقعیتها و ردهبندیهای شغلی متفاوتی مثل فروشندگی، کارشناس و مدیر فروش وجود دارد که هرکدام مسئولیتهای مختلفی دارند.
البته با توجه به اینترنتی شدن بسیاری از کسبوکارها و استقبال شدید مردم از خرید اینترنتی، بازار کار فروشندهها و صندوقدارها به سرعت محدود خواهد شد و بسیاری از فروشگاهها، در فضای مجازی به حیات خود ادامه میدهند.
در این مقاله میخواهیم در رابطه با تمام چیزهایی که باید پیش از انتخاب شغل فروشندگی بدانید، صحبت کنیم. با ما همراه باشید.
برای مشاهدهی آگهیهای استخدام فروشنده و صندوقدار کلیک کنید.

فروشنده به چه کسی گفته میشود و چه تفاوتی با صندوقدار دارد؟
فروشنده یا salesperson همانطور که از نامش مشخص است مسئولیت عرضه محصولات شرکت و سازمان و ارائه راهنمای و پشتیبانی مشتریان را بر عهده دارد. عنوان شغلی فروشنده طیف وسیعی از مشاغل را در برمیگیرد؛ از فروشندگی محصولات و اجناس مغازه گرفته تا صندوقدار و فروشنده شرکتی و ویزیتور در زمره کار فروش قرار میگیرند.
صندوقدار کسی است که مبلغ محصول یا خدمات فروخته شده را به صورت پول نقد، کارت اعتباری، بن خرید، چک و … دریافت میکند؛ باقیمانده مبلغ را (موقع پرداخت نقدی) به مشتری پس میدهد و در قبال آن به مشتری فاکتور یا رسید میدهد.
البته وظایف صندوقدار و فروشنده، همپوشانی زیادی با هم دیگر دارند. در زیر وظایف هر کدام را به صورت جداگانه برای شما آوردهایم.
فروشنده دارای مسئولیتها و وظایف زیر است:
- پذیرش و استقبال از مشتریان
- کمک به مشتریان برای پیدا کردن محصولات و اقلام موردنیاز
- تهیهی فهرست کالاهای مورد نیز و رو به اتمام
- ثبت اطلاعات مشتریان مثل شماره تماس
- هماهنگی و قرار ملاقات با مشتریان حضوری
- فروش تلفنی
- اطلاعات دادن به مشتریان در رابطه با محصولات
- مذاکره با مشتریان و نهایی کردن فروش
- قرارداد بستن با مشتریان
- ارائه آموزشهای لازم در مورد محصولات به مشتریان
- ثبت کردن آمار فروش در بازههای زمانی مشخص
- جواب دادن به پرسشهای مشتریان در رابطه با محصولات یا خدمات
- ارتباط خوب با مشتریان و مطمئن شدن از رضایت آنها از محصولات یا خدمات
- بررسی کیفیت کالا و خدمات قبل از تحویل به مشتری
- گزارشدهی به مدیریت در رابطه با روند فروش
- شرکت در رویدادهای فروش مثل نمایشگاهها

این در حالی است که وظایف صندوقدار عبارتند از:
- محاسبهی قمیت محصولات و خدمات به صورت دستی یا با ابزارهایی مثل بارکد خوان با سرعت زیاد
- پول گرفتن از مشتری در قبال محصولات یا خدمات
- رسید دادن به مشتری
- مدیریت دخل فروشگاه
- شمردن پول در کشو در ابتدا و انتهای شیفت
- جواب دادن به سوالات مشتریان در رابطه با محصولات یا خدمات و ثبت انتقادات و پیشنهادات آنها و گزارش به ردههای مدیریتی
- گزارش کردن مشکلات فروشگاه مثل نیاز تجیهیزات
- تحویل محصولات مرجوعی به دلایل مختلف
- راهنمایی کردن مشریان و اطلاعات دادن به آنها در رابطه با طرحها و سیاستهای سازمان
- کمک کردن به فروشندهها برای چیدن قفسهها و دیگر کارهای فیزیکی در فروشگاهها
مدارک تحصیلی لازم برای استخدام شدن به عنوان فروشنده
فروشندههای حرفهای اغلب دارای مدرک لیسانس در رشتههای مرتبط مثل تجارت، بازاریابی و … هستند. هرچند در مورد استخدام فروشنده ساده در فروشگاه و مغازه، سختگیری کمتری در مورد مدرک تحصیلی متقاضیان وجود دارد و افراد مختلف با داشتن مهارتهای لازم میتوانند در این مشاغل استخدام شوند.
فروشندگی میتواند یک شغل بسیار ساده در یک فروشگاه زنجیرهای و صرفا نیازمند مهارتهای نرم باشید یا یک شغل تخصصی و نیازمند تحصیلات در حوزههای مرتبط برای فروش محصولات خاص.
برای هر موقعیت شغلی هم شرایط و الزامات شغلی متفاوتی ممکن است وجود داشته باشد. اما بهطور کل، کارفرماها برای استخدام بازاریاب و فروشنده داشتن تحصیلات مرتبط درزمینههای مرتبط، مارکتینگ و بازاریابی، تجارت و سایر رشتههای مرتبط را در اولویت جذب قرار میدهند. بهویژه برای استخدام بازاریاب و ویزیتور و نماینده فروش، داشتن تحصیلات امتیاز ویژهای برای متقاضیان به حساب میآید.
به طور کلی، برای صندوقداری نیز به تحصیلات و مدرک دانشگاهی خاصی نیاز نیست و حتی کسی که دیپلم دبیرستان دارد هم میتواند از پس وظایف این شغل بربیاید. با این حال، اگر به صفحه فرصتهای شغلی صندوقدار در سایت جاب ویژن سری بزنید متوجه میشوید که اکثر کارفرماها مدرک لیسانس را برای استخدام صندوقدار مدنظر قرار دادهاند.
شرایط کار کردن به عنوان یک فروشنده یا صندوقدار چگونه است؟
فروشندهها ممکن است در داخل شرکت و از طریق تلفن یا آنلاین، کار فروش را انجام بدهند یا بهصورت حضوری و بهعنوان نماینده فروش به ملاقات مشتریان بروند و آنها را ترغیب به خرید خدمات و محصولات شرکت کنند. براساس اطلاعات سایت thebalanncecareers.com تقریبا ۲۸% صندوقدارها در فروشگاههای موادغذایی کار میکنند. سایر افراد نیز در فروشگاههای پوشاک و محصولات دیگر، رستورانها، داروخانه و … مشغول به کار هستند.
کار صندوقداری ممکن است بسیار تکراری و روتین و یکنواخت باشد و مجبور باشید بدون استراحت، ساعتها پشت صندوق بمانید. همینطور رسیدگی به شکایات و اعتراضهای مشتریان ناراضی هم استرس و فشار کاری زیادی ایجاد میکند.
آیندهی شغلی برای فروشندهها و صندوقدارها
فروشندهها با کسب تجربه و داشتن تحصیلات دانشگاهی و تقویت مهارتهای فروش میتوانند وارد شرکتها و سازمانهای بزرگ و معتبر شوند و بعدها به عنوان فروشنده، نماینده فروش، کارشناس، سرپرست فروش و در نهایت مدیر فروش استخدام شوند و پیشرفت شغلی بسیار خوبی داشته باشند.
همچنین، صندوقداری که تجربه و سابقه موفقی در این زمینه پیدا کند و مهارتها و ویژگیهای لازم برای فروش را داشته باشد میتواند بعدها برای آگهی استخدام فروشنده، نماینده فروش و ویزیتور و بازاریاب، استخدام کارشناس فروش یا حتی مدیر فروش رزومه ارسال کند و یک موقعیت شغلی خوب در یک شرکت یا سازمان بزرگ و معتبر و حقوق و درآمد مکفی پیدا کند.
برای مشاهدهی آگهیهای استخدام فروشنده، ویزیتور و صندوقدار کلیک کنید.
همچنین، برای آشنایی بیشتر با شغل فروشندگی، میتوانید به این مقاله مراجعه نمایید.
:: بازدید از این مطلب : 189
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0