نوشته شده توسط : جاب ویژن

مهندسی مکانیک یکی از قدیمی‌ترین و محبوب‌ترین شاخه‌های مهندسی است، ارتباط نزدیکی با رشته‌های ریاضی و فیزیک دارد و کاملا با فناوری گره خورده است. با توجه به سرعت خیره کننده‌ رشد فناوری در دهه‌های اخیر، آینده رشته مکانیک نیز بسیار روشن و پررونق به نظر می‌رسد.

مهندسی مکانیک، کاربردهای زیادی در صنایع مختلف دارد و تمامی سازمان‌هایی که دستگاه‌ها و ماشین‌آلات دارای قطعات متحرک تولید می‌کنند یا مصرف‌کننده‌ چنین دستگاه‌ها و ماشین‌آلاتی هستند، نیاز به استخدام و جذب مهندس مکانیک دارند. سازمان‌های متعددی، هر روزه آگهی‌هایی برای جذب مهندس مکانیک منتشر می‌کنند.

مشاغلی مثل مهندسی هوافضا، مهندسی خودرو، مهندسی کنترل و مکانیزاسیون و … در گروه شغلی مهندسی مکانیک قرار می‌گیرند. مدرک تحصیلی اهمیت زیادی در جذب شدن مهندسان مکانیک در جستجوی کار دارد و داشتن مدرک تحصیلات تکمیلی برای خیلی از مشاغل در این حوزه، ضروری به نظر می‌رسد. البته در مواردی مثل استخدام مهندس مکانیک خودرو، مدرک لیسانس مهندسی مکانیک یا رشته‌های مرتبط نیز کفایت می‌کند.

ممکن است بسیاری از فارغ‌التحصیلان رشته‌ مهندسی مکانیک اطلاعات زیادی در مورد مشاغل مختلف این رشته و بازار کار آن نداشته باشند. از همین رو،  در این مقاله جاب ویژن قصد داریم در مورد مهارت‌های مورد نیاز و وظایف کاری مهندس مکانیک صحبت کنیم و دید جامعی از بازار کار این رشته، مشاغل مختلف آن و آینده‌ شغلی این رشته به شما ارائه کنیم.

مهارت‌های فردی و تخصصی مورد نیاز برای استخدام مهندس مکانیک

با وجود اینکه تحصیلات مرتبط، یکی از اصلی‌ترین شرایط استخدام مهندسین رشته مکانیک است؛ ولی هرچقدر مهارت‌های کارجو بیشتر باشد، مدت کمتری را در جستجوی کار مورد علاقه‌ خود، سپری می‌کند و می‌تواند به جایگاه‌های شغلی پردرآمدتری برسد.

هر حوزه از شغل مهندسی مکانیک، نیازمند مهارت‌های خاص خود است؛ با این حال، تمامی مهندسین مکانیک باید واجد برخی مهارت‌ها و ویژگی‌های کلیدی باشند.

برخی از مهم‌ترین این مهارت‌ها عبارتند از:

  • دانش فنی و علمی بالا و توانایی استفاده از این دانش برای حل مشکلات واقعی
  • مهارت‌های ارتباطی قوی برای برقراری ارتباط سازنده با مشتریان، پیمان‌کاران، طراحان، اپراتورها و مدیران
  • مهارت‌های نوشتاری عالی، به ویژه برای نوشتن دستورالعمل‌های طرز کار با دستگاه‌ها
  • مهارت‌های مدیریت و رهبری
  • ذوق و خلاقیت
  • توانایی کار تحت فشار زیاد
  • نظم و توانایی مدیریت زمان
  • ریزبینی و توجه به جزئیات
  • توانایی حل مسئله
  • توانایی کار گروهی

 

نرم‌افزارهای تخصصی و پرکاربرد در موقعیت شغلی مهندسی مکانیک

مهندسین مکانیک برای انجام پروژه‌ها و وظایف مختلف به نرم افزارهای متعددی نیاز دارند. برخی از نرم افزارهای تخصصی رشته مکانیک که کاربرد زیادی در این حوزه دارند عبارتند از:

  • نرم‌افزار Solidworks: که یک نرم‌افزار مدل‌سازی سه‌بعدی برای ویندوز است.
  • نرم‌افزار Catia: یک نرم‌افزار CAD، CAE، PLM و ۳D  است که روی پلتفرم‌های مختلفی اجرا می‌شود.
  • نرم‌افزار Abaqus: نرم‌افزار مدل‌سازی، تحلیل و بصری‌سازی قطعات مکانیکی است.
  • نرم‌افزار fluent: برای شبیه‌سازی جریان سیالات، حرارت و ماده استفاده می‌شود.
  • نرم‌افزار Ansys: کاربرد اصلی آن مدل‌سازی و تحلیل قطعات مکانیکی است.

اهمیت یادگیری برنامه‌نویسی برای مهندسین مکانیک

هر چه پیش می‌رویم، این رشته با فناوری‌ بیشتر گره می‌خورد. افزایش استفاده از فناوری‌های دیجیتال و هوش مصنوعی در بسیاری از دستگاه‌های مکانیکی که امروزه و در آینده ساخته می‌شوند، به وضوح نشان می‌دهند که این رشته از حالت سنتی که فقط نیازمند دانش فیزیک و مهارت‌های ریاضیاتی و طراحی بود، خارج شده و مهارت‌های نرم‌افزاری نقش مهمی در آینده رشته مکانیک بازی خواهند کرد. بنابراین، یکی از مهارت‌هایی که می‌تواند موفقیت شما را در این رشته تضمین کند، مهارت برنامه‌نویسی به ویژه برنامه‌نویسی به زبان‌هایی مثل پایتون است که در توسعه‌ هوش مصنوعی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

شرح وظایف شغلی و کاری مهندس مکانیک

مهندسین مکانیک وظایف و مسئولیت‌های شغلی متعددی دارند که بسته به نوع شغل و شرکت یا سازمانی که در آن کار می‌کنند، بسیار متفاوت است. با این حال، به طور کلی، برخی از اصلی‌ترین وظایف و مسئولیت‌های مهندسین مکانیک به شرح زیر هستند:

  • تحقیق و توسعه‌ محصولات (R&D) مثل ساخت قلب مکانیکی در صنعت مهندسی پزشکی
  • بهبود فرایندهای تولید، مانند فرایندهای پالایش نفت یا استخراج از معادن
  • طراحی و پیاده‌سازی بهبودهایی در عملکرد و ایمنی دستگاه‌ها و ماشین‌آلات مورد استفاده در صنایع مختلف
  • مشارکت در پروژه‌های مهندسی مکانیک با همکاری سایر مهندسین
  • کنترل کیفی محصولات
  •  مدیریت پروژه‌ها براساس اصول و تکنیک‌های مهندسی مکانیک
  • طراحی و توسعه‌ فرایندهای تولیدی جدید
  • توسعه و استفاده از مواد و فناوری‌های جدید
  • استفاده از مهارت‌های پژوهشی، تحلیلی، مدل‌سازی ریاضیاتی و مدل‌سازی‌ نرم‌افزاری
  • شناسایی مشکلات پروژه‌ها مثل هزینه‌ها، ایمنی و محدودیت‌های زمانی
  • کار در کنار دیگر متخصصان داخل و خارج از حوزه‌ مهندسی
  • مدیریت منابع انسانی و مادی در پروژه‌های مهندسی مکانیک
  • توسعه و آزمایش طراحی‌های نظری
  • مشورت با پیمان‌کاران، بخش تولید، تأمین‌کنندگان و مشتریان برای حل مشکلات و رفع نیازها
  • ارائه پیشنهاد اصلاحات، پس از آزمون نمونه‌های اولیه‌ محصولات

آینده و بازار کار مهندسی مکانیک

  • این طور پیش‌بینی شده که در بازه زمانی ۲۰۱۴ تا سال ۲۰۲۴، نیاز به استخدام مهندسی مکانیک تا حدود ۵٪ رشد داشته باشد که کمی بهتر از سایر شاخه‌های مهندسی، مثل مهندسی عمران است. یکی از دلایل رشد سریع‌تر مهندسی مکانیک در مقایسه با دیگر شاخه‌های مهندسی، کاربرد متنوع و گسترده این رشته در صنایع مختلف است. به این ترتیب، در حالی که مهندسین مکانیک، مشاغل قبلی خود را حفظ می‌کنند، با معرفی فناوری‌های جدید، مشاغل تازه‌ای برای آن‌ها ایجاد می‌شود. اطلاعات بیشتر در مورد رشته مکانیک و بازار کار آن را در راهنمای استخدام مهندسی مکانیک مطالعه بفرمایید.
  • از صنایع و حوزه‌های جدیدی که نیازمند مهندس مکانیک هستند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • فناوری نانو: فناوری نانو یکی از جذاب‌ترین حوزه‌هایی است که مهندسین مکانیک می‌توانند وارد آن شوند و ماشین‌آلات و تجهیزاتی کاربردی در مقیاس‌ بسیار کوچک تولید کنند. به نظر می‌رسد که فناوری نانو در چند دهه آینده، رشد بسیار زیادی پیدا کند و بدون شک، بخش قابل توجهی از این پیشرفت، سهم مهندسین مکانیک خواهد بود.
  • بیومکانیک: همانطور که در بالا توضیح دادیم، در این صنعت، از اصول مهندسی در پزشکی استفاده می‌شود. بیومکانیک حوزه‌ای بسیار گسترده‌ است که شامل ساخت تجهیزات پزشکی و اندام‌های مصنوعی، مطالعه‌ مکانیک در سیستم‌های زنده، مطالعه‌ حرکات ورزشی، شبیه‌سازی‌های کامپیوتری حرکات بدن و … است. با افزایش میانگین سن جمعیت، به ویژه در کشورهای توسعه‌یافته، نیاز به مهندسی بیومکانیک، به سرعت در حال رشد و افزایش است.

موقعیت‌‎های شغلی مختلف در حوزه مهندسی مکانیک

کارشناس مهندسی مکانیک

یکی از رایج‌ترین مشاغل در این حوزه، کارشناس مهندسی مکانیک است. این کارشناسان، وظایفی عمومی بر عهده دارند و کارشان شامل طراحی، نصب و تعمیر قطعات مکانیکی در تمامی صنایع می‌شود. معمولا فارغ‌التحصیلان مقطع لیسانس این رشته می‌توانند به عنوان کارشناس مشغول به کار شوند.

کارشناس ارشد مهندسی مکانیک

این شغل نیز همانند شغل بالاست و تنها از نظر سطح و جایگاه شغلی با آن متفاوت است. معمولا کارشناس ارشد وظیفه نظارت بر چند کارشناس را بر عهده دارد و دستگاه‌ها، تجهیزات و سیستم‌های مکانیکی و الکترونیکی را طراحی کرده، می‌سازد، تست می‌کند و بهبود می‌بخشد. این مهندسین از نرم‌افزار CADD برای طراحی ماشین‌های مکانیکی قوی مثل ژنراتورها، توربین‌ها و موتورها استفاده می‌کنند. کارشناسان ارشد مکانیک، در قالب یک تیم کار می‌کنند و به فرآیند ساخت، نظارت دارند. مدرک تحصیلی مورد نیاز برای تصاحب این شغل، مدرک کارشناسی ارشد مکانیک است. بازار کار هر دو شغل کارشناس و کارشناس ارشد این رشته از سال ۲۰۱۹ تا سال ۲۰۲۹، حدود چهار درصد رشد خواهد داشت که چیزی برابر با رشد میانگین تمامی مشاغل است.

مهندسی پزشکی

این شغل یکی از پردرآمدترین و مهیج‌ترین شاخه‌های رشته‌ مکانیک است. دستگاه‌های مکانیکی در پزشکی و مراقبت از بیماران، کاربردهای خیلی زیادی دارند. ساخت بسیاری از اندام‌های مصنوعی و پشتیبانی فنی از دستگاه‌های مکانیکی مورد استفاده در پزشکی از جمله وظایف شغلی این مهندسین است. به این ترتیب، هم شرکت‌های ساخت تجهیزات پزشکی و هم بیمارستان‌ها و مراکز بازپروری معلولین، نیاز به استخدام مهندس مکانیک پزشکی دارند. بازار کار مهندسی پزشکی نیز از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۹، با چهار درصد رشد همراه خواهد بود.

مهندس مکانیک خودرو

این مهندسین در قالب تیم‌های کوچک یا بزرگ، وظیفه طراحی، ساخت و آزمایش خودروها را بر عهده دارند و معمولا در شرکت‌های خودروسازی، مشغول به کار می‌شوند. وظیفه اصلی مهندس مکانیک خودرو، طراحی خودروهای جدید برای توسعه، انجام تست‌‌های آزمایشگاهی و سنجش ایمنی، عیب‌یابی و رفع اشکال طراحی‌ها و ساخت خودروهاست. بازار کار مهندسی مکانیک خودرو نیز از سال ۲۰۱۹ تا سال ۲۰۲۹، چهار درصد رشد پیدا خواهد کرد.

مهندسی هوافضا

این متخصصین، هواپیماها، فضاپیماها، پهپادها و ماهواره‌ها را طراحی، آزمایش و تعمیر کرده و آن‌ها را بهبود می‌بخشند و اغلب در سازمان‌های هواپیمایی، فضایی، شرکت‌های ساخت پهپاد و ارگان‌های نظامی، مهندسین هوافضا مشغول به کار می‌شوند. پیش‌بینی می‌شود این شغل از سال ۲۰۱۹ تا سال ۲۰۲۹، حدود ۳ درصد رشد داشته باشد که کمی کمتر از میانگین رشد سایر مشاغل است. این شغل نیز از پردرآمدترین مشاغل در حوزه‌ مکانیک به شمار می‌رود.

کارشناس تکنولوژی ساخت و تکنسین ساخت

این دو عنوان شغلی تفاوت چندانی با هم دیگر ندارند و هم کارشناس تکنولوژی ساخت و هم تکنسین ساخت، به عملکرد ماشین‌آلات خط تولید در کارخانه‌ها نظارت دارند و وظیفه طراحی ماشین‌آلات خط تولید را نیز برعهده دارند. این دو موقعیت شغلی در صنایع مختلفی مثل خودروسازی، الکترونیک، ساخت کامپیوتر و موبایل، هوافضا، مهندسی پزشکی و … کاربرد دارند. لازم به ذکر است که ممکن است کارشناس تکنولوژی ساخت را اپراتور ساخت، اپراتور تولید یا مونتاژکار هم بنامند. بازار کار مهندسی مکانیک ساخت و تولید از سال ۲۰۱۹ تا سال ۲۰۲۹، تنها یک درصد رشد خواهد داشت. یکی از دلایل این موضوع می‌تواند اتوماسیون بیشتر فرآیندهای تولید و استفاده‌ بیشتر از ربات‌ها و سنسورها در خطوط تولید باشد.

مهندس مکانیک سیالات

مهندسی مکانیک سیالات یک شغل بسیار تخصصی است که با سیستم‌های جا‌به‌جایی سیالات و سیستم‌های هیدرولیک در ارتباط است. این متخصصین، باید سیستم‌های لوله‌کشی مناسب برای انتقال سیالات را با توجه به عواملی مثل فشار و ویسکوزیته‌ سیال و رفتار آن در حالت‌های مختلف، طراحی کنند. علاوه بر این، طراحی و ساخت سیستم‌های هیدرولیکی نیز بر عهده‌ مهندس مکانیک سیالات قرار دارد. پالایشگاه‌ها، سکوهای استخراج نفت، شرکت‌های طراح خطوط انتقال گاز، نفت و آب و سازمان آب و فاضلاب از جمله رایج‌ترین سازمان‌های نیازمند استخدام مهندس مکانیک سیالات هستند.

مهندس سیستم‌های سرمایشی، گرمایشی و تهویه‌ مطبوع

مهندس سیستم‌‌های سرمایشی، گرمایشی و تهویه‌ مطبوع (HVAC) به کسی گفته می‌شود که وظیفه طراحی و ساخت تأسیسات و دستگاه‌های HVAC مثل چیلرها، فن‌کویل‌ها، اسپلیت‌ها، رادیاتورها و … را بر عهده دارد. به علاوه، این مهندسین، نقشه‌ سیستم‌های HVAC در ساختمان‌های مسکونی، تجاری، اداری و سالن‌های صنعتی را طراحی و اجرا می‌کنند. برطبق بررسی‌ها، انتظار می‌رود این شغل از سال ۲۰۱۹ تا سال ۲۰۲۰، حدود چهار درصد رشد داشته باشد.

کارشناس تعمیر و نگهداری

کارشناسان تعمیر و نگهداری بر عملکرد ماشین‌آلات صنعتی و خطوط تولید نظارت دارند و آن‌ها را طبق برنامه‌های از پیش تعیین شده، سرویس می‌کنند. همچنین، در صورت بروز هرگونه مشکل و نقص، وظیفه تعمیر و نگهداری آن‌ها را نیز برعهده دارند. این مهندسین باید برنامه‌های زمانی برای سرویس منظم تأسیسات و ماشین‌آلات تنظیم کرده و مطابق با آن‌ها، دستگاه‌ها را سرویس کنند. به علاوه، این دستگاه‌ها باید به طور پیوسته تست شده و در صورت هرگونه ایرادی، بلافاصله تعمیر شوند. این شغل نیز از سال ۲۰۱۹ تا سال ۲۰۲۹، حدود چهار درصد رشد پیدا خواهد کرد.

نقشه‌کش صنعتی

نقشه‌کش صنعتی به کسی گفته می‌شود که نقشه‌‌های تأسیسات صنعتی و خطوط تولید را طراحی می‌کند و برای این کار، باید دانش کافی در رابطه با نحوه‌ عملکرد قطعات مکانیکی در خطوط تولید و ماشین آلات صنعتی داشته باشند. اطلاعات آماری دقیقی در رابطه با وضعیت بازار این شغل در دسترس نیست ولی به نظر می‌رسد با افزایش نقش نرم‌افزارها و هوش مصنوعی در صنعت، بازار این شغل رو به کاهش باشد.

کارشناس تحقیق و توسعه

یکی از جایگاه‌های شغلی دارای جای پیشرفت زیاد برای فارغ‌التحصیلان مقطع لیسانس و فوق‌لیسانس مهندسی مکانیک، کارشناس تحقیق و توسعه است. در حوزه‌های علمی و فناوری مثل سیستم‌های انرژی، بیومکانیک، میکروفلوئیدیک و مهندسی میکرو و نانو فرصت‌های شغلی مناسبی برای این افراد وجود دارد.

جمع‌بندی

با روند افزایش صنعتی شدن و جهان و دگرگونی‌هایی که علم و فناوری در دنیا ما ایجاد کرده‌اند، نیاز به استخدام مهندسین مکانیک، حداقل در چند دهه‌ آینده، همواره رو به رشد خواهد بود. این حوزه شامل مشاغل مختلفی است که بازار کار بعضی از آن‌ها مثل بازار کار مهندسی مکانیک ساخت و تولید رشد چندان سریعی ندارند و بعضی دیگر مثل بازار کار مهندسی پزشکی، با سرعتی برابر با سرعت میانگین رشد تمامی مشاغل، در حال رشد و پیشرفت هستند. تفاوت‌های جنسیتی چندانی این حوزه دیده نمی‌شود و به طور کلی، می‌توان گفت که بازار کار مهندسی مکانیک برای خانم‌ها، چندان بد نیست. به این ترتیب، خانم‌ها و آقایان با داشتن مهارت‌ها و تخصص لازم می‌توانند موقعیت شغلی مناسب با درآمد مکفی برای خود پیدا کنند.



:: بازدید از این مطلب : 181
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 12 اسفند 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جاب ویژن

سرعت رشد علم و تولید در دنیا، روز به روز بیشتر می‌شود. در این میان، کمبود زمان، چالش‌های تولید، خواسته‌های روزافزون مشتریان و طراحی‌های پیچیده؛ فشار بیشتری به مهندسان و واحدهای تولیدی وارد می‌کنند. اینجاست که مهندس صنایع به کمک سازمان‌ها می‌آید و با به حداقل رساندن اتلاف در فرآیندهای جاری در مجموعه، موجب بهینه‌سازی در منابع انسانی، هزینه‌ها و زمان می‌شود.

احتمالا شما هم در دوران تحصیل شنیده‌اید که رشته مهندسی صنایع آسان‌تر از سایر رشته‌های مهندسی است؛ اما کمتر کسی به شما می‌گوید که بازار کار و تقاضا برای استخدام مهندس صنایع بیشتر از بقیه رشته‌هاست. با تحصیل در این رشته، این امکان را دارید که در موقعیت‌های شغلی متنوع و در زمینه‌های کاری مختلفی استخدام شوید.

امروزه سازمان‌های تولیدی، خدماتی، کارخانه‌ها و حتی نهادهای دولتی، به اهمیت شغل مهندسی صنایع پی برده‌اند و تعداد فرصت‌های شغلی برای این رشته، رو به افزایش است. در سایر کشورهای جهان هم پیش‌بینی شده تا ده سال آینده نرخ جذب مهندس صنایع بیشتر از رشته‌های مشابه باشد.

اگر به‌تازگی فارغ‌التحصیل شده‌اید یا تمایل دارید بیشتر در رابطه با فرصت‌های شغلی مهندس صنایع، مهارت‌ها، نرم‌افزارهای مورد نیاز، کاریابی و… بدانید؛ ابتدا این مطلب را بخوانید. در این مقاله به سراغ بازار کار گرایش‌های مهندسی صنایع، درآمد مهندسی صنایع، سازمان‌های معتبر برای جذب مهندس صنایع و… رفته‌ایم.

برای مشاهده‌ی آگهی‌های استخدام مهندس صنایع در سازمان‌های معتبر کلیک کنید.

نگاهی گذرا بر رشته‌ی مهندسی صنایع

با توجه به نقش کلیدی مهندسان صنایع در سازمان‌های تولیدی و خدماتی،بسیاری از مجموعه‌های خصوصی و دولتی اقدام به جذب این افراد کرده‌اند. مهندسی صنایع به این منظور پدید آمده است که هزینه‌ها را کاهش دهد؛ از اتلاف انرژی جلوگیری کند و راندمان را بالا ببرد. در شرایط فعلی، بهینه‌سازی فرآیندهای جاری در یک سازمان می‌تواند برگ برنده آنها در بازار باشد و همین مسئله دلیل اصلی رشد بازار کار مهندسی صنایع است. البته بسیاری اعتقاد دارند که این رشته، دریایی از دانش به عمق یک سانتی‌متر است و شما باید از تمام علوم مهندسی، مدیریت، اقتصاد، روابط عمومی و… تا اندازه‌ای بدانید. همین موضوع باعث شده دروس مهندسی صنایع نسبت به سایر رشته‌های مهندسی متنوع‌تر و گسترده‌تر باشد.

فراموش نکنید پاسخ نهایی به سوال مهندسی صنایع چیست را گرایش شما و حوزه تخصصی‌تان مشخص می‌کند؛ چرا که هر کدام از گرایش های مهندسی صنایع به موضوع خاص و متفاوتی می‌پردازند.

شاخه‌های اصلی مهندسی صنایع کدامند؟

تعداد گرایش‌های مهندسی صنایع در دانشگاه و در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا، نسبت به چند سال گذشته افزایش داشته است. اما در بازار کار معمولا آگهی‌های استخدام مهندس صنایع به چند دسته کلی تقسیم می‌شوند:

  • مدیریت منابع انسانی و مالی: اگرچه رشته مدیریت منابع انسانی و مدیریت مالی به طور جداگانه هم وجود دارند؛ اما بسیاری از افراد شاغل در این موقعیت‌های شغلی را مهندسان صنایع تشکیل می‌دهند. چرا که در مقطع ارشد مهندسی صنایع می‌توانید این گرایش‌ها را انتخاب کنید و بسیاری از مدیران ترجیح می‌دهند از مهندسان صنایع برای موقعیت‌های شغلی مختلف استفاده کنند. برای گزینش در واحد منابع انسانی سازمان‌ها، باید به مفاهیمی مانند چارت سازمانی، شرح وظایف و حقوق و دستمزد و … مسلط باشید و برای جذب در واحد مالی سازمان، باید توانایی تحلیل صورت‌های مالی و هزینه‌ها را داشته باشید.
  • مدیریت محصول: با جذب در این گرایش مهندسی صنایع، شما مدیریت محصول را بر عهده خواهید داشت و به بیان دیگر مالک آن محصول خواهید بود. کارهایی که در این موقعیت شغلی باید انجام دهید؛ درک نیازمندی‌های مشتری، مدیریت تیم، توسعه، کار با روندها و سیستم‌های چابک، ارزیابی محصول تولید شده و بهبود آن و پیاده‌سازی چرخه محصول از ایده تا اجراست.
  • مدیریت تولید: بیشتر واحدها و سازمان‌های تولیدی، نیاز به استخدام مهندس صنایع در زیرمجموعه مدیریت تولید دارند. شما با پذیرفتن این جایگاه شغلی، موظف هستید برای تولید برنامه‌ریزی داشته باشید و بهترین سیستم را برای بهینه‌سازی خط تولید طراحی و پیاده‌سازی کنید. نظارت بر تولید و رفع اشکالات در این زمینه هم بر عهده شماست.
  • مدیریت عملیات: جذب مهندس صنایع در زیرشاخه مدیریت عملیات، معمولا به منظور دستیابی به بهره وری و تعیین میزان دستیابی به اهداف شرکت صورت می‌گیرد. اگر با عنوان شغلی مدیر عملیات پذیرفته شده‌اید؛ مسئولیت هماهنگی و رفع مشکلات ببن تیم‌های مختلف سازمان بر عهده شماست. البته این تنها یکی از مسئولیت‌های پرشماری است که بر دوش مدیر عملیات قرار دارد. شما باید صورت‌های مالی و گزارشات فروش را بررسی کنید؛ گزارش‌هایی متناسب با نیازهای سازمان تهیه کرده و به واحدهای مختلف ابلاغ نمایید و وظایف هر وحد را مشخص کرده و آنها را پیگیری کنید. علاوه بر این موارد، پردازش و تجزیه تحلیل آماری داده‌های فروش و ارائه گزارش های تحلیلی، ارائه و تحلیل گزارش٬های مدیریتی و شاخص های KPI هم از جمله کارهایی است که باید انجام دهید.
  • مدیریت پروژه و برنامه ریزی: مدیریت پروژه یا کنترل پروژه را می‌توان پرتقاضاترین گروه شغلی در بین مهندسان صنایع دانست. اگرچه اکثر سازمان‌ها به دنبال جذب مهندس صنایع در این موقعیت شغلی هستند. اما برای آنکه بتوانید در این فرصت‌های شغلی پذیرفته شوید باید به استاندارد PMbok تسلط کامل داشته باشید و کار با نرم‌فزار MSP را به طور کامل بدانید. برخی از سازمان‌های بزرگ‌تر (مثلا شرکت‌های فعال در انجام پروژه‌های نفت و گازی) واحدی برای کنترل و مدیریت پروژه دارند. اما در سایر مجموعه‌ها ممکن است شما تنها فردی باشید که مسئولیت پیگیری پروژه‌ها از افراد و واحدهای مرتبط، بهینه‌سازی زمان و هزینه، بررسی چرخه عمر پروژه، کاهش ریسک و… را بر عهده دارد.
  • مهندسی کیفیت: جذب مهندس صنایع برای مهندسی تضمین کیفیت یا QC بیشتر در سازمان‌های صنایع غذایی و تولیدی اتفاق می‌افتد. مجموعه‌هایی که درصدد هستند استانداردهایی مانند ایزو (ISO) را دریافت کنند؛ نیاز بیشتری به استخدام مهندس تضمین کیفیت دارند. اگر در این موقعیت‌های شغلی پذیرفته شدید؛ وظیفه اصلی شما تهیه مدارک و دستورالعمل‌هایی است که باید در خط تولید و سایر واحدهای سازمان انجام شود. این دستورالعمل‌ها مطابق با استانداردهای روز هستند و باید کاملا به آنها مسلط باشید. بعد از تهیه این دستورالعمل‌ها و ابلاغ آنها به واحدهای مربوطه، وظیفه دارید درباره انجام صحیح و دقیق آنها پیگیری کنید و موارد عدم انطباق را گزارش دهید و رفع کنید.

رشته‌ی مهندسی صنایع چه مزیت‌ها و معایبی دارد؟

بازار کار مهندسی صنایع نسبت به سایر رشته‌ها با رشد خوبی روبرو است و همین مسئله باعث شده تعدادی از دانش‌آموزان، این رشته را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند. این افراد علاوه بر کسب اطلاعات درباره دروس مهندسی صنایع یا گرایش های مهندسی صنایع، باید مزایا و معایب این شغل را هم بشناسند تا با دید بازتری مسیر کاری خود را انتخاب کنند. در ادامه به تعدادی از مهم‌ترین ویژگی‌های این شغل پرداخته‌ایم:

  • امکان کار پاره وقت: در سایت جاب ویژن بعد از انتخاب گروه شغلی مهندسی صنایع، می‌توانید از فیلتر «نوع همکاری» گزینه پاره وقت را انتخاب کنید تا این فرصت‌های شغلی را مشاهده کنید.
  • امکان ارتقاء شغلی: اگر نگاهی به تحصیلات مدیران سازمان‌ها بیاندازید؛ متوجه خواهید شد که تعداد قابل توجهی از این افراد در رشته مهندسی صنایع تحصیل کرده‌اند. از آنجا که به عنوان مهندس صنایع باید با تمام دپارتمان‌های درون سازمان ارتباط برقرار کنید و از روندها و سیستم های جاری در مجموعه باخبر باشید؛ شانس شما برای رسیدن به جایگاه مدیریت بالاتر از سایر رشته‌هاست. البته واضح است که برای رسیدن به این موقعیت شغلی باید چندین سال در مجموعه کار کرده و توانمندی‌های حرفه‌ای خود را ثابت کرده باشید.
  • بی‌حوصلگی و خستگی کار: به دلیل گستردگی کاری این رشته، گاهی اوقات برای مهندسان صنایع امکان برقراری تعادل بین کار و زندگی شخصی به امر دشواری تبدیل خواهد شد. کار مداوم با اعداد و ارقام و تهیه گزارش‌ها هم ممکن است بعد از مدتی خسته‌کننده شود. بی‌حوصلگی در کار را می‌توان مهم‌ترین عیب این شغل دانست.

یک مهندس صنایع چه کارهایی انجام می‌دهد و چه وظایفی به عهده دارد؟

شاید برخی از سازمان‌ها انتظار داشته باشند شما به‌عنوان مهندس صنایع نقش آچار فرانسه را داشته باشید؛ اما معمولا مجموعه‌های برتر توقع ندارند کاری بیش از آنچه برای این رشته تعریف شده را انجام دهید. برنامه‌ریزی، تدوین استراتژی برای فرآیندهای جاری و… مهم‌ترین مسئولیت‌های هر مهندس صنایع در هر مجموعه هستند. معمولا وظایف مهندس صنایع به یک یا چند مورد از گزینه‌های زیر محدود می‌شود؛ البته گرایش انتخابی شما هم تاثیر مستقیمی روی تعداد و نوع مسئولیت‌های شما در سازمان دارد:

  • کاهش اتلاف انرژی، زمان و هزینه در سازمان
  • اطلاع از تمام فرآیندهای درون سازمانی و تولیدی
  • ایجاد حداکثر بازدهی در تولید و فرآیندهای جاری در مجموعه
  • تدوین و طراحی استانداردها برای فرآیندها و محصولات تولیدی
  • تجزیه و تحلیل هزینه‌ها و صورت‌های مالی با روش‌های کنترل کیفیت و بهبود آنها
  • ایجاد سیستم کنترل برای اطمینان از مطابقت محصول با استانداردهای کیفیت‌سنجی
  • خودکارسازی و اتوماسیون فرآیندهای ساخت
  • ایجاد تعادل و بهینه‌سازی زمان، هزینه، ریسک، ایمنی محیط کار و…
  • تعالی سازمانی
  • یافتن عیوب و رفع آنها
  • نظارت بر مراحل مختلف تولید
  • گزارش‌گیری و تجزیه و تحلیل هزینه‌ها، منابع و فرآیندها
  • صحبت با مشتریان و برنامه‌ریزی برای حل دغدغه‌ها و نارضایتی آنها

وضعیت بازار کار در کدام یک از گرایش‌های مهندسی صنایع بهتر است؟

با وجود گستردگی حوزه‌های کاری این رشته، نباید این نکته را فراموش کرد که در همه این گرایش‌ها به یک اندازه فرصت شغلی منتشر نمی‌شود. معمولا بیشتر درخواست‌ها متعلق به چند گرایش خاص است و در سایر حوزه‌ها به‌سختی می‌توانید فرصتی برای اشتغال پیدا کنید. برای اینکه بدانید بهترین گرایش مهندسی صنایع از نظر بازار کار کدام است؛ می‌توانید در سایت کاریابی آنلاین جاب ویژن گروه شغلی «مهندسی صنایع/مدیریت تولید/مدیریت پروژه/مدیریت عملیات» را انتخاب کرده و فرصت‌های شغلی منتشر شده را مشاهده نمایید.

با بررسی این آگهی‌ها احتمالا متوجه خواهید شد که برای برخی از گرایش‌ها مانند مدیریت پروژه و برنامه‌ریزی یا کارشناسان بهبود کیفیت بیشتر از گرایش‌های دیگر فرصت همکاری وجود دارد. بنابراین اگر هنوز فارغ‌التحصیل نشده‌اید؛ بهتر است ابتدا بازار کار گرایش‌های مختلف را بررسی کرده و سپس با توجه به آن روی دروس مهندسی صنایع مربوطه بیشتر تمرکز کنید.

کدام مهارت‌ها در مهندسی صنایع امتیاز محسوب می‌شوند؟

برای اینکه در سازمان‌های برتر پذیرفته شوید؛ باید برخی از مهارت‌هایتان را تقویت کنید. مهارت‌های فنی مورد نظر کارفرما را با مراجعه به سایت جاب ویژن و بررسی آگهی‌های شغلی استخدام مهندس صنایع می‌توانید مشاهده کنید. اما مهارت‌های عمومی که کارفرما را مجاب خواهد کرد تا شما را جذب کند شامل موارد زیر می‌شود:

  • خلاقیت
  • تفکر انتقادی
  • مهارت‌های شنیداری
  • مهارت حل مسئله
  • مهارت‌های گفتاری و تعامل
  • توانایی دید کلی و نگاه از بالا
  • مهارت تحلیل و آنالیز کردن
  • به‌روز بودن
  • مشتری‌مداری

چه عواملی حقوق مهندسی صنایع را تعیین می‌کنند؟

یکی از عوامل تاثیرگذار بر انتخاب مسیر شغلی، درآمد و حقوق است؛ البته درآمد مهندسی صنایع طیف بسیار وسیعی را دربرمی‌گیرد. احتمالا شما هم کار در این رشته را با کارآموزی شروع کرده‌اید و می‌دانید در سال‌های اولیه اشتغال، درآمد مهندس صنایع خیلی بیشتر از حداقل حقوق وزارت کار نیست. اما با افزایش سابقه کار و مهارت‌ها این رقم هم بالاتر می‌رود. مخصوصا درآمد مهندسی صنایع، ارتباط مستقیمی با سابقه کار شما دارد.

علاوه بر کسب تجربه و سابقه کار، شرکت در دوره‌های آموزشی مطرح و یادگیری نرم‌افزارهای مربوط به هر گرایش، روی درآمد شما تاثیر مستقیم می‌گذارد. اگر دقیق نمی‌دانید کدام گرایش مهندسی صنایع را انتخاب کنید؛ یادگیری استاندارد PMbok و نرم‌افزار MSP می‌تواند کمک کند در شغل‌های پردرآمدتری پذیرفته شوید.

برای مشاهده‌ی آگهی‌های استخدام مهندس صنایع با حقوق بالا، کلیک کنید.

تحصیلات لازم برای اشتغال در بازار کار مهندسی صنایع

برای شروع مسیر شغلی‌تان به عنوان مهندس صنایع، باید از گذراندن دوره لیسانس شروع کنید. تقریبا تمام دانشگاه‌های صنعتی در این رشته دانشجو می‌پذیرند و شما می‌توانید با توجه به رتبه کنکور در یکی از آنها پذیرفته شوید.
البته بسیاری از سازمان‌ها برای جذب مهندس صنایع به مدرک کارشناسی شما توجهی ندارند و می‌توانید بعد از فارغ‌التحصیلی در یکی از رشته‌های مهندسی یا مدیریت، در مقطع ارشد وارد رشته مهندسی صنایع شوید. مخصوصا اگر در یکی از رشته‌های مهندسی (عمران، شیمی، برق و مکانیک) تحصیل کرده٬اید؛ در صورتی که مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته مهندسی صنایع دریافت کنید شانس بالایی برای جذب به عنوان مدیر تولید خواهید داشت.
این نکته هم قابل ذکر است که شرکت‌های مشاوره یا سازمان‌هایی که در زمینه تحقیق و توسعه روش‌ها و سیستم‌ها فعالیت می‌کنند؛ معمولا ترجیح می‌دهند افرادی را جذب کنند که مدرک کارشناسی ارشد و یا دکتری دارند.

چه میزان رشد در انتظار بازار کار مهندسی صنایع است؟

نیازی به گفتن نیست که با توجه به نیاز سازمان‌ها به کاهش هزینه‌ها و افزایش تولید، روند صعودی استخدام مهندس صنایع در سال‌های آینده هم ادامه پیدا خواهد کرد. گزارش‌های منتشر شده توسط دفتر آمار آمریکا هم گویای همین امر است. بر این اساس رشد این شغل تا ده سال آینده، بیشتر از ۱۰% خواهد بود که نرخی بالاتر از رشد سایر مشاغل دارد.
پیش‌بینی می‌شود بیشتر این رشد در سازمان‌هایی با زمینه کاری بهداشتی و علمی و مهندسی (مشاوره‌ای) اتفاق بیفتد.

سخن پایانی

راندمان، رعایت استانداردها و… در نظر گرفته می‌شود. بنابراین می‌توان گفت حضور مهندسان صنایع خبره می‌تواند سازمان‌ها را از ورشکستگی نجات دهد و احتمال موفقیت آنها را بالاتر ببرد.

نقش تاثیرگذار این افراد در افزایش بهره‌وری موجب شده بسیاری از سازمان‌ها توجه بیشتری به جذب مهندسان صنایع داشته باشند و بازار کار مهندسی صنایع دیگر محدود به سازمان‌های تولیدی نباشد. در این مقاله از جاب ویژن درباره درآمد مهندسی صنایع، بازار کار، گرایش‌های مهندسی صنایع و فرصت‌های شغلی موجود صحبت کردیم. اکنون با توجه به نکات مطرح شده، می‌توانید مسیر کاری خود را تعیین کرده و از همین امروز برای آینده خود برنامه‌ریزی کنید.

برای آشنایی کامل با رشته‌ی مهندسی صنایع، کلیک کنید.



:: بازدید از این مطلب : 169
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 10 اسفند 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جاب ویژن

برای کارفرمایانی که به دنبال جذب و استخدام مهندس برق هستند، مهارت‌ها و توانمندی‌های جانبی اهمیت بیشتری نسبت به درس‌هایی که در دانشگاه خوانده‌اید دارد.

در این مقاله، قصد داریم در رابطه با شغل مهندسی برق صحبت کنیم. همچنین، به معرفی گرایش‌های مختلف رشته‌ی برق و شرایط بازار کار این رشته خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

امروزه، هر سازمانی که در ساخت و نگهداری زیرساخت‌ها فعالیت داشته باشد، نیازمند مهندسین برق است. این متخصصان، سیستم‌های الکتریکی و کنترل را به خوبی می‌شناسند. مشاغل مختلفی در بازار کار مهندسی برق و در نقاط مختلف کشور وجود دارد. مهندسین برق می‌توانند در زمینه‌های مختلفی مشغول به کار شوند. شرکت‌های فعال در ساخت‌وساز، بیشترین نیاز را به این متخصصان دارند. نیروگاه‌ها و سازمان‌های تأمین الکتریسیته و واحدهای تحقیق و توسعه، از نظر نیاز به این متخصصان در رتبه‌های بعدی قرار می‌گیرند.

این شغل نیز همانند سایر مشاغل مهندسی، در کشورهای توسعه‌یافته رشد کندی دارد. در مقابل، در کشورهای در حال توسعه که هنوز زیرساخت‌ها کامل نشده‌اند و پروژه‌های ساخت‌وساز با سرعت قابل توجهی در حال زیاد شدن هستند، نیاز به این رشته بسیار زیاد است. انتظار می‌رود که بازار کار این شغل در دنیا، از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۹ حدود سه درصد رشد داشته باشد که کمتر از میانگین رشد تمامی مشاغل است.

فرصت‌های شغلی موجود در بازار مهندسی برق

از دل چهار گرایش اصلی برق که در بالا به آن ها اشاره کردیم، مشاغل مختلفی بیرون می‌آیند که در زیر به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

مهندسی طراحی شبکه و توسعه‌ی آن

وظایف طراحان شبکه عبارتند از: نصب، توسعه و نگهداری از شبکه‌های کامپیوتری درون سازمانی یا بین سازمانی. سازمان مخابرات یا شرکت‌های ارائه دهنده‌ی خدمات شبکه، متخصص شبکه استخدام می‌کنند. البته هر سازمان بزرگی که دارای شبکه‌ی داخلی باشد، نیازمند مهندس شبکه است. رشد قابل انتظار برای مهندسی شبکه در حدفاصل سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۹، حدود چهار درصد است.

برنامه‌نویسی مهندسی برق

خیلی از سیستم‌های الکترونیکی و سیستم‌های کنترل، توسط نرم‌افزارها کار می‌کنند. بنابراین، آن دسته از مهندسین الکترونیک و الکتریسیته که با برنامه‌نویسی آشنایی داشته باشند، بازار کار بهتری دارند و می‌توانند به برنامه‌نویسی این سیستم‌ها روی بیاورند.

برای یافتن آگهی‌های استخدام برنامه‌نویس برق می‌توانید به کاریابی آنلاین جاب ویژن مراجعه کنید.

مهندسی برق الکترونیک

مهندسی الکترونیک، یک گروه شغلی است که با سرعت بالایی رشد می‌کند. این حوزه‌ی گسترده، شامل مشاغل بسیار متنوعی می‌باشد. تکنسین‌های الکترونیک با مدارها و دستگاه‌های الکترونیکی سروکار دارند. الکترونیک را می‌توان به شاخه‌هایی مثل الکترونیک دیجیتال، الکترونیک آنالوگ، الکترونیک سیستم‌های نهفته و الکترونیک قدرت، تقسیم‌بندی کرد.

شاخه‌ی الکترونیک، شامل مطالعه و استفاده از الکترونیک، الکتریسیته و الکترومغناطیس می‌باشد. متخصصان الکترونیک، محاسبات دقیقی را برای ساخت و نصب قطعات الکترونیکی انجام می‌دهند. این مهندسین،‌ روش‌های جدیدی برای استفاده از نیروی الکتریسیته برای توسعه یا بهبود محصولات الکترونیکی پیدا می‌کنند، نیازهای مشتریان را تحلیل می‌نمایند و الزامات، ظرفیت و هزینه‌ی پروژه‌های ساخت دستگاه‌های الکترونیکی را ارزیابی می‌کنند. یکی دیگر از کارهای تکنسین‌های الکترونیک، تست کردن قطعات و دستگاه‌های الکترونیکی است.

مهندسی برق کنترل

مهندسین کنترل، از نظریه‌ی کنترل برای طراحی سیستم‌های خودکار و اتوماسیون استفاده می‌کنند. در این حوزه، از سنسورها استفاده‌های زیادی می‌شود. یک متخصص کنترل باید سیستمی را طراحی کند که به داده‌های گردآوری شده از طریق سنسورها، واکنش درست نشان دهد. با وجود اینکه به نظر می‌رسد که این شغل باید رشد زیادی در آینده داشته باشد ولی پیشبینی شده است که بازار کار مهندسی برق کنترل، از سال ۲۰۱۹ تا سال ۲۰۲۹، تنها سه درصد رشد داشته باشد.

مهندسی برق خودرو

این شغل شامل طراحی سیستم‌های سیم‌کشی و ساخت یا مونتاژ قطعات الکتریکی خودروها می‌باشد.

کارشناس تحقیق و توسعه‌ی برق

یکی از انواع کار برای مهندس برق، تحقیق و توسعه است. میزان مشاغل تحقیق و توسعه در بازار کار مهندسی برق، در مقایسه با خیلی از گروه‌های شغلی، بیشتر است. فناوری به سرعت در حال رشد است و سیستم‌های الکتریکی و الکترونیکی نیز باید پا به پای آن رشد کنند. بنابراین، بسیاری از شرکت‌های فعال در زمینه‌ی ساخت این سیستم‌ها، دارای واحد‌های تحقیق و توسعه (R&D) هستند.

مهندسی برق صنعتی

این گروه از مهندسین، طیف گسترده‌ای از سیستم‌های الکتریکی صنعتی را به طور ایمن و مطابق با استانداردها، طراحی کرده، می‌سازند، رفع اشکال می‌کنند و بر عملکرد آن‌ها، نظارت دارند.

مهندسی برق مخابرات

کارشناسان مخابرات با اصول کار سیستم‌های مخابراتی مثل سیستم‌های انتقال صوت یا داده، فیبرهای نوری و امواج، آشنایی دارند و سیستم‌های مخابراتی را طراحی کرده، توسعه می‌دهند و از آن‌ها نگهداری می‌کنند. سازمان‌هایی مثل سازمان مخابرات، صدا و سیما و ارگان‌های نظامی، نیازمند کارشناس مخابرات هستند.

رشته‌ی مهندسی برق به چه شاخه‌هایی تقسیم می‌شود؟

مهندسی برق را می‌توان بزرگ‌ترین گروه مهندسی دانست. به علت گستردگی کاری و علمی در این رشته؛ مهندسی برق به چهار زیرشاخه مهم و اساسی تقسیم می‌شود:

  • مهندسی برق الکترونیک: کسانی که در این گرایش تحصیل کرده‌اند؛ معمولا در زمینه ساخت قطعات اکترونیکی و مدارها و… فعالیت می‌کنند.
  • مهندسی برق قدرت: شاید شما هم یکی از فارغ‌التحصیلان پرشمار این گرایش باشید! به دلیل موقعیت‌های شغلی بهتر برای استخدام مهندس برق قدرت، بسیاری از دانشجویان رشته برق این زیرشاخه را انتخاب می‌کنند. فرصت‌های کاری این رشته بسیار متنوع است؛ از طراحی و ایجاد شبکه انتقال قدرت در نیروگاه‌ها تا طراحی تابلوبرق‌ها در واحدهای صنعتی کوچک.
  • مهندسی برق کنترل: غالبا مهندسان برق کنترل، وظیفه نظارت و کنترل سیستم‌های طراحی شده را بر عهده دارند. اگر ترجیح می‌دهید برای کار در یک سازمان دولتی گزینش شوید؛ انتخاب این گرایش کمک زیادی به شما می‌کند. معمولا سازمان‌های موشکی و پدافند یا شرکت‌هایی که در زمینه هوافضا فعالیت دارند؛ مهندسان برق کنترل را جذب می‌کنند.
  • مهندسی برق مخابرات: اگر گرایش مخابرات را انتخاب کرده‌اید؛ می‌توانید در سازمان‌هایی که در زمینه ارتباطات راه دور و تلکام فعالیت می‌کنند؛ مشغول به کار شوید. برخی از این سازمان‌ها عبارتند از: اپراتورهای تلفن همراه، اداره مخابرات، سازمان صدا و سیما و …

چه مسئولیت‌هایی بر دوش مهندسان برق قرار دارد و آن‌ها باید چه کارهایی انجام دهند؟

بسته به گرایش‌های انتخابی، فرصت‌های شغلی و زمینه‌های کاری برای مهندسان برق بسیار متنوع است. اما معمولا هنگامی که سازمانی درخواست استخدام مهندس برق را منتشر می‌کند؛ به دنبال فردی است که چندین مورد از وظایف زیر را انجام دهد:

  • طراحی، توسعه، تست و مدیریت ابزارهای الکترونیک
  • توسعه استانداردها برای سیستم‌ها و روش‌های الکتریکی و الکترونیکی
  • طراحی و تولید روش‌های جدید برای بهبود یا طراحی محصولات به کمک ابزارها و سیستم‌های الکتریکی
  • تجزیه و تحلیل نیازهای مشتری و تعیین ظرفیت و هزینه برای تهیه یک سیستم ارزیابی و توسعه سیستم‌ها

می‌توان گفت به‌عنوان مهندس برق، وظیفه اصلی شما طراحی محصولات و سیستم‌های الکتریکی و الکترونیکی برای کاربردهای تجاری، صنعتی، پزشکی، نظامی، نرم‌افزار و … است و زمینه کاری شما را مجموعه‌ای مشخص می‌کند که در آن جذب شده‌اید.

چرا این روزها خیلی از سازمان‌ها نیازمند استخدام مهندس برق هستند؟

سازمان‌ها و مجموعه‌هایی که به دنبال جذب مهندس برق هستند؛ معمولا در حوزه صنعت یا خدمات فعالیت می‌کنند. این سازمان‌های دولتی یا خصوصی، بسته به نوع فعالیت انتظار دارند مهندس برق سیستم‌ها و ابزارهای الکتریکی و الکترونیکی را طراحی و تولید کند. همچنین مهندس برق باید در فواصل معین و مشخص، به سایت‌ها و شهرهایی که تجهیزات الکترونیکی در آن محل‌ها نصب شده‌اند سرکشی کرده و میزان کارایی وسایل را بررسی کند.

با توجه به اهمیت این کار، معمولا کارفرما شرایط ویژه‌ای برای این افراد در نظر می‌گیرد. به همین دلیل در بیشتر مواقع مزایای کاری این شغل بیشتر از مشاغل مشابه است.

فرصت‌های شغلی موجود برای خانم‌ها در بازار مهندسی برق

خیلی از مشاغل در این گروه شغلی، نیازمند حضور در محیط‌های ساخت‌وساز یا محیط‌های صنعتی است. بنابراین، سازمان‌هایی که به دنبال جذب تکنسین الکتریسیته‌ی صنعتی، تکنسین الکترومکانیک، تعمیرکار و مونتاژ‌کار الکترونیک، متخصص شبکه، کارشناس مخابرات و … هستند، فقط نیروی آقا قبول می‌کنند. البته در بعضی مشاغل مثل مهندس فروش، نیاز به نیروی خانم بیشتر است. در بازار کار سایر مشاغل، تفاوت‌های جنسیتی دیده نمی‌شود. به طور کلی، می‌توان گفت که بازار کار مهندسی برق برای خانم ها چندان پررونق نیست و اکثر سازمان‌ها، نیازمند کارشناس برق آقا هستند.

خانم‌ها برای برای مشاهده‌ی آگهی‌های استخدام مهندس برق خانم کلیک کنند.

مهارت‌های نرم مورد نیاز برای استخدام به عنوان مهندس برق


درس‌هایی که شما در دانشگاه می‌خوانید بسیار سخت و پیچیده هستند؛ اما برای کارفرما کافی نیستند. علاوه بر توانایی‌تان در کار با نرم‌افزارهای مرتبط (که در بخش بعدی بیشتر درباره آنها توضیح خواهیم داد)؛ باید از مهارت‌های دیگری هم برخوردار باشید تا سازمانی که درخواست جذب مهندس برق داده را مجاب کنید که از بین متقاضیان فراوان، شما را انتخاب کند.

بخشی از این مهارت‌ها، فنی هستند و به توانایی شما در حیطه تخصصی‌تان برمی‌گردند؛ اما تعداد دیگری از مهارت‌هایی که باید به آنها تسلط داشته باشید؛ مهارت‌های عمومی یا اصطلاحا مهارت‌های نرم هستند.

  • تمرکز: کار با سیستم‌های الکترونیکی به تمرکز ودقت بسیار زیادی احتیاج دارد و اگر از آن دست افرادی هستید که به راحتی تمرکز خود را از دست می‌دهند؛ در حل مشکلات و طراحی سیستم‌ها با مشکلات جدی مواجه خواهید شد.
  • مهارت‌های بین فردی و روحیه همکاری: قرار نیست به‌عنوان یک مهندس برق تنها پشت میزی بنشینید و کار کنید. شما باید با تکنسین‌ها، مدیران پروژه، کارفرماها و…. همکاری کنید و درک متقابلی از خواسته‌ها، توانمندی‌ها و نقاط ضعف و قوت یکدیگر داشته باشید.
  • ابتکار عمل: همه سیستم‌ها و تجهیزات از یک الگو پیروی نمی‌کنند و ممکن است هربار مشکل جدیدی برای قطعات به وجود بیاید. شما باید آمادگی داشته باشید در برخورد با مشکلات پدیدآمده، رویکردهای متنوع و گوناگونی اتخاذ کنید تا مشکلات و ایرادات کار در کمترین زمان حل شوند.
  • نوشتن: شاید نیاز به مهارت نوشتن برای جذب مهندس برق منطقی به نظر نرسد؛ اما خوب است بدانید که بخشی از وظایف این فرد، این است که کتابچه‌های راهنمای تعمیر و نگهداری قطعات و تجهیزات، اسناد طراحی و نشریات فنی سیستم‌ها و محصولات تولید و طراحی شده را فراهم کند. قطعا اگر در نوشتن مهارت نداشته باشید؛ در این زمینه با مشکل مواجه خواهید شد.
  • دست به آچار بودن: مهارت و توانایی کار عملی یا اصطلاحا دست به آچار بودن، برای استخدام مهندس برق اهمیت بسیار زیادی دارد. معمولا کارفرما به دنبال فردی می‌گردد که حتی در نبود تکنسین‌ها بتواند مشکلات اولیه تجهیزات و قطعات را پیدا و حل کند.
  • مهارت‌های ریاضی: قطعا فردی که در دانشگاه در رشته مهندسی برق پذیرفته شده، تسلط خوبی به مهارت‌های ریاضی دارد؛ اما باز هم ممکن است در برخی از موقعیت‌‎های شغلی نیاز به توانایی‌های بیشتری در این زمینه باشد. مخصوصا در مشاغلی که با مدارها و قطعات بسیار حساس سر و کار دارند؛ نیاز بیشتری به تسلط در این مهارت دارید.
  • زبان انگلیسی قوی: مهارت‌های نوشتاری و گفتاری شما در زبان انگلیسی، شانس شما را برای استخدام مهندس برق بالا خواهد برد. چرا که برای کار در این رشته و طراحی سیستم‌های کارآمد و بهینه نیاز دارید با علم روز همراه باشید و جدیدترین اطلاعات را از ژورنال‌های خارجی مطالعه کنید.

برای آشنایی بیشتر با شرایط استخدام مهندس های برق، کلیک کنید.

مسیر حرفه‌ای مهندسین برق

اگر به دنبال جذب در سازمان‌ها و شرکت‌های معتبر هستید؛ باید از همان دوران دانشجویی روی مهارت‌هایی مانند تسلط بر نرم‌افزارها،  مخصوصا متلب کار کنید. یکی دیگر از مواردی که می‌تواند بعدها در گزینش شما تاثیرگذار باشد؛ کارآموزی‌ها و شرکت در دوره‌های عملی است.

از آنجا که معمولا استخدام مهندس برق بدون سابقه کار کمتر اتفاق می‌افتد؛ بهتر است از همان زمان تحصیل به بخش «ارتباط با صنعت» دانشگاه مراجعه کنید و دوره‌های کارآموزی بدون حقوق را بگذرانید.

اگر هم فارغ‌التحصیل شده‌اید و در جستجوی فرصتی برای استخدام مهندس برق بدون سابقه کار می‌گردید؛ بهتر است ابتدا از فرصت‌های شغلی جذب تکنسین شروع کنید. احتمالا ترجیح می‌دهید به‌عنوان مهندس برق و طراح کارتان را شروع کنید؛ اما کارفرماها به تجربه کار عملی شما اهمیت زیادی می‌دهند و تجربه کاری در موقعیت تکنسین، شانس شما را برای یافتن شغل ایده‌آلتان بسیار بالاتر خواهد برد.

بعد از اینکه سابقه کاری کسب کردید و در کار با نرم‌افزارهای مرتبط خبره شدید؛ می‌توانید در موقعیت‌های بهتری به دنبال شغل مورد نظرتان بگردید. به غیر از مشاغل دولتی که درباره آنها صحبت کردیم؛ کار در صنعت انرژی‌های نو مثل نیروگاه‌های خورشیدی یا ساخت اجزاء نیمه هادی هم به دلیل رشد سریع فناوری‌های مربوطه و نوآوری‌های ایجاد شده در آنها، از چشم‌انداز شغلی خوبی برخوردار است.

بر اساس داده‌های موجود به نظر می‌رسد مشاغل حوزه مهندسی برق، به دلیل رشد علم و اختراعات جدید در حال دگرگونی و تغییر هستند. اگر ترجیح می‌دهید به جای کار مستقیم در صنعت، به پژوهش در این زمینه بپردازید و راهکارهایی برای توسعه و بهینه‌سازی سیستم‌ها و روش‌های رایج پیدا کنید؛ می‌توانید در آزمایشگاه ها، دانشگاه‌ها و پژوهشکده‌ها به تیم‌های تحقیقاتی بپیوندید. البته معمولا برای جذب در این موقعیت‌های شغلی باید تحصیلات تکمیلی (ارشد یا دکترا) داشته باشید.

مسیر شغلی دیگری که بعد از طی نمودن مراحل بالا برای شما باز می‌شود؛ مشاوره است. انتخاب شغل مشاوره هم درآمد خوبی دارد و هم امکان کار کردن در ساعات دلخواه را برای شما فراهم می‌کند. تقاضا برای جذب مشاور در حوزه مهندسی برق هم روز به روز بیشتر می‌شود و دست شما را برای انتخاب شرکت و سازمان مورد نظر باز می‌گذارد.

کارآفرینی هم پله آخری است که می‌توانید روی آن قرار بگیرید. البته گاهی دانشجویان و افراد تازه‌کار هم اقدام به این کار می‌کنند؛ اما تجربه نشان می‌دهد بهتر است ابتدا تجربه لازم در همه زمینه‌های کاری به دست بیاورید و سپس برای احداث کارگاه، شرکت یا کارخانه خود اقدام کنید. خوشبختانه به دلیل نیازها و کمبودهای بازار کار، موقعیت‌های فراوانی وجود دارد که می‌توانید در آن زمینه‌ها کسب و کار خودتان را راه‌اندازی کنید.

چه آینده‌ای در انتظار رشته‌ی مهندسی برق است؟

به نظر می‌رسد که بازار کار مهندسی برق در آینده‌ای نه‌چندان دور، تغییرات زیادی خواهد داشت. توجه عمده‌ی شرکت‌های فعال در این صنعت به بخش تحقیق و توسعه، به منظور ارائه‌ی راهکارهایی بهتر برای تولید، ذخیره‌سازی و مصرف انرژی الکتریکی است. با وجود اینکه بازار کار این صنعت، رشد چندانی ندارد، ولی به نظر نمی‌رسد که سرعت رشد آن، پایین‌تر بیاید. در زیر فهرستی از موضوعات مهم در آینده‌ی این صنعت آورده شده است:

  • خودروها و ماشین آلات الکتریکی
  • دستگاه‌های همراه وایرلسی
  • شبکه‌های توزیع هوشمند الکتریسیته
  • انتقال بی‌سیم نیروی الکتریکی
  • هوش مصنوعی
  • فناوری‌های روشنایی کم-مصرف
  • محصولات پیش‌ساخته
  • توسعه‌ی پایدار
  • اینترنت اشیاء (IoT)
  • رباتیک
  • باتری‌های بهتر

کلام پایانی

مهندسان برق در چهار گرایش برق قدرت، برق کنترل، برق مخابرات و برق الکترونیک تحصیل می‌کنند که هر یک بخشی از نیازهای بازار در صنعت برق را پاسخگو است.

فارغ از شغل‌های دولتی مانند کار در صنایع نظامی، هواپیمایی و هوافضا، خودرو‌سازی، شرکت‌های مخابراتی و صنایع موشکی، مشاغلی مانند ساخت و ساز، مهندسی پزشکی و نیروگاه‌ها هم به استخدام مهندس برق احتیاج دارند. البته در مشاغل نیمه دولتی و خصوصی، معمولا نیاز به استخدام مهندس برق قدرت بیشتر از سایر گرایش‌هاست.

اگرچه منابع درسی و دانشگاهی برای این رشته بسیار سخت و پیچیده هستند؛ اما باید علاوه بر آنها به زبان انگلیسی و نرم‌افزارهای تخصصی هم مسلط باشید. مهارت‌های زبان انگلیسی از آن رو برای شما اهمیت دارد که بتوانید منابع تخصصی و اصلی را مطالعه کنید و از علم روز مطلع باشید. توانایی کار با نرم‌افزارها هم یکی از اصلی‌ترین خواسته‌های کارفرما در هنگام جذب مهندس برق است.

تسلط به متلب و یک زبان برنامه نویسی مثل C یا پایتون برای همه مهندسان برق ضروری است، اما یادگیری سایر نرم‌افزارها بستگی به حوزه تخصصی شما دارد.

با تقویت این مهارت‌ها و سایر ویژگی‌های مدنظر کارفرما، شانس زیادی دارید که به صورت پروژه‌ای یا تمام وقت در سازمان‌ها و مجموعه‌ها پذیرفته شوید و بعد از آن حتی می‌توانید خودتان شرکت یا موسسه‌ای را تاسیس کنید.

برای مشاهده آگهی‌های استخدام به سایت jobvision.ir  مراجعه کرده و یا به صورت مستقیم از لینک https://jobvision.ir/jobs/category/electrical-engineering استفاده کنید.



:: بازدید از این مطلب : 150
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 5 اسفند 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جاب ویژن

فروش حوزه‌ای بسیار متنوع و گسترده است و تقریباً هر شرکت و سازمانی با هر زمینه کاری به استخدام کارشناس فروش نیاز دارد. در بازار رقابتی امروز، فروش محصولات یا خدمات، کار ساده‌ای نیست. امروزه، در هر زمینه‌ای از نیازهای انسانی که به ذهن شما برسد، شرکت‌های بزرگ و معتبری وجود دارند که رقابت با آن‌ها برای شرکت‌های جدید، به هیچ وجه کار ساده‌ای نیست. بنابراین، هر سازمانی نیازمند نیروی انسانی، سرمایه‌گذاری‌های عظیم و استراتژی‌های هوشمندانه برای بازاریابی و فروش است تا از بازار رقابت خارج نشود.

استخدام کارشناس فروش و بازاریابی، کار بسیار مهمی است که سازمان‌ها باید در انجام آن، نهایت توجه و حساسیت را به خرج دهند. این موقعیت شغلی، علاوه بر تحصیلات مرتبط، به مجموعه‌ گسترده‌ای از مهارت‌های نرم مثل مهارت‌های میان‌فردی و مهارت مذاکره نیاز دارد. البته، مهارت های سختی مثل روانشناسی مشتریان نیز در این شغل، اهمیت زیادی دارند.

تعداد آگهی‌های استخدام کارمند فروش، بسیار بالا است و افرادی که در این حوزه تخصص و تجربه کافی دارند، می‌توانند به راحتی، شغلی با درآمد نسبتا بالا برای خود پیدا کنند. در این مقاله از سری مقالات سایت کاریابی جاب ویژن، قصد داریم در رابطه با شرایط استخدام کارشناس فروش، مسئولیت‌های شغلی، تحصیلات و مهارت‌های مورد نیاز و آینده‌ی شغلی بازاریابی صحبت کنیم.

مفهوم بازاریابی و فروش در دنیای کسب و کار

بسیاری از افراد تصور می‌کنند که بازاریابی به معنی فروش است ولی بازاریابی دقیقا به معنی فروش یا تبلیغات نیست. بازاریابی علاوه بر فروش، فعالیت‌هایی مثل روابط عمومی، افزایش فروش، تبلیغات، شبکه‌های اجتماعی، تعیین قیمت، توزیع و خیلی فعالیت‌های دیگر را در بر می‌گیرد. موفق‌ترین شرکت‌ها در دنیا، تمرکز اصلی خود را بر بازاریابی مشتری-محور قرار می‌دهند. این شرکت‌ها زمان، پول و منابع قابل توجهی را به بررسی زندگی‌های روزمره‌ مشتریان خود اختصاص می‌دهند و محصولات و خدمات متنوعی را برای رفع نیازهای آن‌ها عرضه می‌کنند.

هر استراتژی بازاریابی شامل چهار رکن اصلی است که عبارتند از:

1-    محصول: در بازاریابی در سطح محصول باید به برند، خدمات و بسته‌بندی توجه شود.

2-    قیمت: بازاریابی در بخش قیمت شامل تخفیف‌ها، تعیین قیمت و سیاست‌های پرداخت می‌شود.

3-    مکان: بازاریابی از نظر مکانی شامل بازار، کانال فروش و توزیع است.

4-    ترویج: بازاریابی در سطح ترویج شامل تبلیغات، عمومی‌سازی و نهایتا افزایش فروش است.

بسیاری از سازمان‌های تجاری در هر یک از بخش‌های فوق نیازمند استخدام آنلاین کارشناس فروش هستند. در کسب‌وکارهای کوچک، یک کارشناس فروش می‌تواند تمام این حوزه‌های بازاریابی را به عهده بگیرد. با این حال، هر یک از این چهار حوزه‌ی بازاریابی، نیازمند تخصص و تجربه هستند و در سازمان‌های بزرگ افراد مختلفی این وظایف را برعهده می‌گیرند.

مهارت‌های لازم برای استخدام کارشناس فروش

هرچند که داشتن تحصیلات مرتبط با بازاریابی، کمک زیادی به کارشناسان فروش می‌کند ولی بعضی از مشاغل ساده‌ مرتبط با بازاریابی و فروش، نیاز چندانی به مدرک تحصیلی ندارند و بیشتر به مهارت و تجربه نیاز دارند. بعضی افراد، استعدادی ذاتی در بازاریابی دارند و با تقویت بعضی مهارت‌ها در خود می‌توانند به یک کارشناس فروش حرفه‌ای تبدیل شوند.

برخی از مهم‌ترین مهارت‌هایی که کارفرماها در استخدام کارمند فروش به آن‌ها توجه می‌کنند عبارتند از:

مهارت‌های ارتباطی: داشتن مهارت‌های ارتباطی کلامی و نوشتاری، شرط اول فعالیت به عنوان یک کارشناس فروش موفق است. مذاکره یکی از مهم‌ترین کارهایی است که هر کارشناس فروش باید انجام دهد و برای موفقیت در این کار، کارشناس فروش باید مهارت‌های ارتباطی بسیار خوبی داشته باشد. علاوه بر این، همکاری با دپارتمان‌های دیگر، نمایندگان فروش و دیگر کارشناسان فروش هم به روابط عمومی و مهارت‌های ارتباطی بالایی نیاز دارد.

مهارت گوش دادن فعال: بخشی از فعالیت‌های یک کارشناس فروش، مکالمه تلفنی یا حضوری با مشتریان است. بنابراین، گوش دادن فعالانه، اهمیت زیادی برای موفقیت در جایگاه شغلی کارشناس فروش دارد.

توانایی زمانبندی و مدیریت زمان: یکی از ضروریات کارشناسی فروش، توانایی مدیریت زمان است. هرچه زمان را بهتر مدیریت کنید، زمان بیشتری برای صحبت کردن با مشتریان دیگر دارید و می‌توانید محصولات یا خدمات بیشتری را بفروشید.

نظم و سازمان‌دهی: هر چه منظم‌تر باشید و مهارت‌ بیشتری در سازمان‌دهی داشته باشید، می‌توانید مشتریان و پروژه‌های مختلف را بهتر مدیریت کنید.

توانایی حل مسئله: به عنوان یک کارشناس فروش، باید بدانید که چگونه در وضعیت‌های مختلفی که با آن‌ها مواجه می‌شوید، عمل کنید. شما باید تفکری انتقادی داشته و پذیرای راه حل‌های جدید باشید.

آشنایی و تسلط بر حوزه دیجیتال مارکتینگ

امروزه، اکثر کسب و کارها کاملا آنلاین شده‌اند یا حداقل، بخشی از فعالیت‌های آن‌ها در فضای مجازی صورت می‌گیرد. بنابراین، یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی که سازمان‌ها در استخدام کارشناس فروش به آن توجه دارند، مهارت و آشنایی متقاضی با حوزه دیجیتال مارکتینگ است.

منظور از دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال، استفاده از استراتژی‌هایی برای بازاریابی در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی مثل یوتیوب، فیسبوک، تلگرام، اینستاگرام و … است. در حال حاضر، دیجیتال مارکتینگ، داغ‌ترین حوزه‌ بازاریابی است و آشنایی با شبکه‌های اجتماعی و نحوه‌ بازاریابی در آن‌ها برای هر کارشناس فروش، ضروری است.

کارشناسان فروش چه میزان تحصیلاتی باید داشته باشند؟

بازاریابی و فروش، برخلاف چیزی که بسیاری از افراد تصور می‌کنند، حوزه‌ای کاملا تخصصی است و به تحصیلات در رشته‌های مرتبط مثل مدیریت بازرگانی، مدیریت کسب و کار و … نیاز دارد. خود رشته‌ مدیریت بازرگانی دارای گرایشی به نام بازاریابی است و یکی از شرایط بسیاری از سازمان‌های بزرگ برای استخدام کارشناس فروش، دارا بودن حداقل مدرک تحصیلی لیسانس مدیریت بازرگانی یا فوق‌لیسانس بازاریابی است.

کارشناس فروش چه وظایف و مسئولیت‌هایی دارد؟

سازمان‌ها، اهداف مختلفی را از استخدام کارشناس فروش دنبال می‌کنند. با این حال، برخی از وظایف کارشناسان فروش در سازمان‌های مختلف، با یکدیگر مشترک هستند. به طور کلی، می‌توان گفت که مسئولیت‌ها و وظایف شغلی کارشناس فروش عبارتند از:

  • ایجاد و توسعه‌ استراتژی‌های فروش برای افزایش رشد کسب‌وکار
  • تحلیل و ارزیابی حوزه‌های فروش برای محصولات و خدمات شرکت
  • همکاری و مشارکت در تعیین سیاست‌های فروش شرکت
  • تعیین بودجه‌های فروش و بازاریابی
  • تحلیل ترندهای بازار خدمات و محصولات شرکت
  • مشارکت در رفع نارضایتی‌ها و مشکلات مشتریان، به ویژه در حوزه‌ فروش
  • همکاری با تیم‌ فروش برای توسعه‌ فرصت‌های فروش
  • آموزش استراتژی‌ها و تکنیک‌های بازاریابی به تیم‌های فروش
  • تعیین و هماهنگی تاریخ تحویل محصول به مشتریان
  • تهیه‌ گزارش‌های فروش هفتگی، ماهانه و فصلی برای ارائه به مدیریت
  • مذاکره با مشتریان در مورد با قیمت محصولات و خدمات
  • مذاکره با دیگر کارشناسان فروش برای پیدا کردن روش‌هایی به منظور افزایش فروش
  • توسعه‌ ایده‌های جدید برای حفظ مشتریان کنونی

مسیر پیشرفت و دورنمای کاری فروش

فروش، از جمله حوزه‌های شغلی است که مشاغل بسیار متنوعی را شامل می‌شود و به همین دلیل هم جای بسیار زیادی برای پیشرفت وجود دارد. بنابراین، در صورت داشتن تحصیلات و مهارت‌های کافی، می‌توانید به سرعت پله‌های ترقی را طی کنید و به جایگاه‌های شغلی بهتر برسید. هر کدام از مشاغل مرتبط با فروش و بازاریابی، مسیر شغلی خود را دارند که در اینجا، مسیر شغلی هر کدام از آن‌ها را برای شما شرح می‌دهیم.

کارشناس فروش داخلی

مهارت و تجربه، یکی از نیازمندی‌های اصلی برای کارشناسان فروش است. بنابراین، پس از کسب مدرک تحصیلی مناسب در یکی از رشته‌های مرتبط با فروش و بازاریابی، لازم است ابتدا برای برای آگهی‌‌های استخدام کارشناس فروش در سطح کارآموزی، رزومه ارسال کنید. دوره‌ کارآموزی کارشناس فروش، عمدتا شامل بازاریابی تلفنی، نمایندگی فروش و یادگیری دیجیتال مارکتینگ می‌شود و معمولا یک سال طول می‌کشد.

سطح بعدی کارشناس فروش داخلی، نماینده توسعه‌ فروش است. یک نماینده‌ توسعه‌ی فروش، نهایتا می‌تواند به مدیر حسابداری بخش مشتریان تبدیل شود که وظیفه‌ اصلی او، عقد قرارداد با مشتریان است. کارشناس فروش پس از طی این مراحل و با درک چگونگی عملکرد تیم‌های فروش می‌تواند به جایگاهی مثل مدیر فروش برسد.

کارشناس فروش میدانی

کارشناس فروش میدانی به کسی گفته می‌شود که به صورت حضوری با مشتریان گفتگو می‌کند. البته به لطف ظهور پلتفرم‌هایی مثل شبکه‌های اجتماعی و امکان ویدئوکنفرانس، نیاز به استخدام کارشناس فروش میدانی کاهش یافته است. از آن‌جایی که کارشناس فروش میدانی، خارج از شرکت کار می‌کند و با سایر اعضا ارتباط چندانی ندارد، امکان پیشرفت زیادی نیز ندارد.

کارشناس توسعه‌ کسب‌وکار

منظور از توسعه‌ کسب‌وکار، ایجاد اعتبار بلندمدت برای یک سازمان، نزد مشتریان و در بازارهای مختلف است. سطح کارآموزی استخدام کارشناس فروش برای توسعه‌ کسب‌وکار، نماینده‌ توسعه‌ کسب‌وکار (BDR) است. نماینده‌ توسعه‌ کسب‌وکار، با مشتریان ارتباط برقرار می‌کند و گزارش‌هایی از نیازهای مشتریان، تنظیم می‌نماید.

مسئول رسیدگی به حساب مشتریان

اغلب افرادی که به عنوان نماینده‌ توسعه‌ کسب و کار فعالیت می‌کنند، پس از شش تا ۱۸ ماه، می‌توانند به موقعیت مدیر رسیدگی به حساب مشتری‌ها (AE) ارتقاء پیدا کنند. کار اصلی نماینده‌ توسعه‌ فروش، ایجاد روابط با مشتریان بالقوه‌ و گسترش روابط با مشتریان کنونی، رفع موانع بالقوه‌ فروش و مذاکره برای فروش است. این شغل نیازمند مهارت‌های ارتباطی میان‌فردی بسیار قوی است.

مدیر امور مشتریان

کار مدیر امور مشتریان از زمانی آغاز می‌شود که اولین خرید انجام شود. مدیر امور مشتریان با هر مشتری به صورت جداگانه کار می‌کند تا نیازهایش را درک نماید و راهبردی طولانی‌مدت برای فروش محصول به او ایجاد کند. در واقع، مدیر امور مشتریان، پل ارتباطی اصلی شرکت با مشتریان است. کارشناس فروش دارای تحصیلات دانشگاهی در رشته‌های مرتبط، با چند سال تجربه موفق در فروش و به عنوان مدیر رسیدگی به حساب مشتری‌ها می‌تواند جایگاه شغلی مدیر امور مشتریان را تصاحب کند.

مدیر فروش منطقه‌ای

مدیران فروش و مدیران فروش منطقه‌ای، تیم‌های فروش و توسعه‌ کسب و کار و گاهی، مدیران امور مشتریان را مدیریت می‌کنند. این مدیران، اهداف فردی و تیمی را تعیین می‌کنند، داده‌ها را تحلیل می نمایند، کارگاه‌های آموزش فروش را هماهنگ می‌سازند و قلمروهای جغرافیایی فروش را مدیریت می‌کنند.

مدیر فروش منطقه‌ای ممکن است در جذب افراد و تعدیل نیرو نقش داشته باشد. برای گزینش به عنوان مدیر فروش منطقه‌ای به حداقل سه سال تجربه‌ فروش، از جمله تجربه‌ مدیریتی، نیاز خواهید داشت. شما باید پیش از این، مدیر رسیدگی به حساب مشتریان را تجربه کرده و با مدیریت بودجه‌ اندک و تحلیل عملکرد تیم، آشنایی خوبی پیدا داشته باشید.

موقعیت شغلی مهندس فروش

شغل مهندس فروش، با عناوین دیگری مثل پشتیبانی پیش‌فروش، مهندس سیستم‌ها یا مشاوره‌ میدانی نیز شناخته می‌شود. مهندس فروش باید هم دانش فنی در رابطه با محصول یا خدمات و هم مهارت‌های فروش را داشته باشد.

معمولا تعداد کسانی که این دو توانایی را توامان داشته باشند بسیار کم است. مهندس فروش باید به سوالات فنی عمیق در رابطه با محصول پاسخ دهد، با مشتریان صحبت کند تا نیازهای فنی آن‌ها را دریابد و این نیازها را به تیم‌های فروش و مهندسی محصول انتقال دهد.

پست مدیریت بخش فروش

مدیر بخش فروش، با مدیران فروش همکاری می‌کند تا اهداف فروش را تعیین نماید، آینده‌ فروش را پیش بینی کند، حجم فروش را حفظ نماید و کارشناسان فروش جدید را به خدمت بگیرد.

نقش مدیر بخش فروش نسبت به مدیر فروش، استراتژیک‌تر است؛ مدیر بخش فروش باید به معاون فروش گزارش دهد و دستورات اجرایی را به مابقی سازمان فروش منتقل کند. مدیر بخش فروش، مسئولیت عملکرد دپارتمان فروش را بر عهده دارد و یکی از پر درآمدترین مشاغلی است که کارشناسان فروش دارای تحصیلات و تجربه‌ی کافی، می‌توانند به آن دست پیدا کنند.

معاونت فروش

معاون فروش، مسئولیت اصلی رشد کلی و استراتژی سازمان فروش و شرکت را بر عهده دارد. معاون فروش باید فرصت‌های شغلی را که باعث تقویت شرکت می‌شوند را شناسایی و در استخدام کارمند فروش مشارکت کند. معاون فروش مسئول تعیین استراتژی تیم مثل تصمیم‌گیری در رابطه با بازارهایی است که شرکت به آن‌ها ورود می‌کند.

این شغل بسیار حساس و مهم است و به سال‌ها تجربه در زمینه‌ فروش و بازاریابی نیاز دارد. این شغل، پردرآمدترین شغلی است که یک کارشناس فروش می‌تواند به آن برسد و حقوق آن تقریبا دو برابر حقوق سایر پست‌های مدیریتی در حوزه‌ فروش و بازاریابی است.

سخن آخر

با افزایش رقابت در بازارها و توسعه‌ پلتفرم‌های تبلیغاتی، اهمیت بازاریابی در رشد و پیشرفت سازمان‌های تجاری، بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود. تحصیلات در رشته‌های مرتبط مثل مدیریت بازرگانی و مهارت‌های ارتباطی و داشتن مهارت‌های ارتباطی و تخصصی قوی از جمله شرایط استخدام کارشناس فروش هستند.

گروه شغلی کارشناس فروش و بازاریابی، شامل مشاغل بسیار متنوعی است و از کارآموزی به عنوان کارآموز فروش شروع می‌شود. کارشناس فروش می‌تواند با طی مراحل مختلف، جایگاه‌های شغلی متنوعی را تجربه کند و نهایتا به جایگاه مدیریتی مثل مدیر فروش یا معاونت فروش برسد.



:: بازدید از این مطلب : 138
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 3 اسفند 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جاب ویژن

هر ماه ۳% از حقوق شما برای بیمه بیکاری به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز می‌شود. البته این مبلغ بیشتر نوعی سرمایه گذاری برای خودتان است و بعدا در شرایط مختلف مثل بیمه بیکاری یا بازنشستگی به شما برگردانده می‌شود.

در بسیاری از مواقع کارمندان به دلایل مختلف تصمیم به قطع همکاری یا استعفاء با سازمان می‌گیرند؛ اما در برخی موارد، سازمانی که در آن استخدام شده‌اید بدون میل و رغبت شما و به‌صورت یک طرفه اقدام به قطع همکاری می‌نماید. در این شرایط، معمولا وضعیت بغرنج و سختی برای افراد به وجود خواهد آمد: قطع منبع درآمد و تلاش برای پیدا کردن شغل جدید باعث به وجود آمدن فشارهای اقتصادی و روانی زیادی می‌شود. خوشبختانه قانون‌گذار برای این موارد و برای حمایت از بیمه شدگان، راهکاری به اسم بیمه بیکاری را در نظر گرفته است.

هدف از کمک هزینه بیمه بیکاری این است که فشار اقتصادی و روانی کمتری به فرد بیکار شده وارد شود. جاب ویژن در این مقاله در مورد شرایط و مبلغ این کمک هزینه، مراحل ثبت درخواست، مدت زمان انتظار برای دریافت آن،‌ دریافت این مقرری در ایام کرونا، مدارک لازم برای ثبت درخواست و ... توضیحات مبسوطی را ارائه خواهد کرد. پس در ادامه با ما همراه باشید.

از نظر قانون کار، «بیکار» به چه کسی گفته می‌شود؟

در قانون کار، به بیمه‌شده‌ای که بدون میل و اراده خود شغلش را از دست داده باشد «بیکار» می‌گویند. پس اگر سابقه بیمه تامین اجتماعی دارید و از طرف کارفرما به شما اعلام شده که دیگر نیازی به حضور شما در سازمان نیست؛ واجد شرایط مقرری بیمه بیکاری هستید. البته باید درخواست بیمه بیکاری خود را سریعا ثبت نموده و پیگیر طی مراحل قانونی باشید. اگر تقاضای شما پذیرفته شود؛ تا مدت زمان مشخصی، هر ماه مبلغی به حسابتان واریز خواهد شد.

مفهوم بیمه بیکاری از نظر قانون وزارت کار چیست؟

بر اساس قوانین وزارت کار، هنگامی که در سازمان یا شرکتی استخدام می‌شوید‌ ماهیانه درصد اندکی از حقوقتان به عنوان حق بیمه به سازمان تامین اجتماعی پرداخت می‌شود. البته کارفرما نیز موظف است ماهیانه مبلغی را به‌ازای هر کارمند برای این سازمان واریز کند.

با پرداخت این مبالغ جزئي، علاوه بر اینکه می‌توانید هنگام دریافت خدمات درمانی از مزایای دفترچه بیمه استفاده کنید؛ در هنگام بیکاری و بازنشستگی هم مقرری ماهانه دریافت خواهید کرد. پس هنگام امضای فرم همکاری با سازمان‌ها، حتما از امکان بیمه شدن مطمئن شوید.

برای دریافت بیمه بیکاری چه شرایطی باید داشته باشیم؟

برای دریافت بیمه بیکاری لازم است واجد شرایط خاصی باشید. همچنین هر پرونده بیمه بیکاری توسط کارشناسان مربوطه مورد بررسی قرار می‌گیرد و هر ماه هم بازرس‌های سازمان به آدرس ثبت شده شما سرکشی خواهند کرد تا از حضور شما در خانه و عدم اشتغال، اطمینان حاصل کنند.

شرایط دریافت بیمه بیکاری عبارتند از:

  • تابعیت ایرانی داشته باشید. قانون بیمه بیکاری شامل مهاجران و افرادی که تابعیت غیر ایرانی دارند نمی‌شود.
  • بیکاری بدون میل و اراده فرد باشد. این کمک هزینه تنها به افرادی پرداخت می‌شود که ناخواسته کارشان را از دست داده باشند. پس اگر استعفا داده‌اید یا قرارداد شما به پایان رسیده و کارفرما نامه عدم نیاز به شما نداده؛ واجد شرایط دریافت این مبلغ نیستید. همچنین اگر به دلیل اشتباه خودتان بیکار شده باشید این وجه را دریافت نخواهید کرد.
  • حداقل یک سال سابقه بیمه تامین اجتماعی داشته باشید. البته بر اساس قانون کار، داشتن 6 ماه سابقه بیمه کفایت می‌‌‌کند. اما تجربه افرادی که برای دریافت بیمه اقدام کرده‌اند نشان می‌دهد که کارشناسان وزارت کار، داشتن یک سال سابقه را برای دریافت بیمه بیکاری ضروری می‌دانند.

البته این قانون یک تبصره هم دارد و اگر وقوع حوادث غیرمترقبه باعث بیکاری شما بشود؛ نیازی به 6 ماه سابقه بیمه ندارید و با گذشت هر میزان از زمان شروع به کار و سابقه بیمه، می‌توانید درخواست خود را ثبت کنید.

بیمه بیکاری به چه افرادی تعلق نمی‌‌گیرد؟

بر اساس قوانین وزارت کار، برخی افراد حتی در صورت بیکار شدن هم نمی‌توانند از این مزایا استفاده کنند. افرادی که یکی از شرایط زیر را داشته باشند از دریافت بیمه بیکاری محروم هستند:

  • صاحبان کسب و کار و افرادی که شغل آزاد دارند
  • افرادی که تابعیت غیرایرانی دارند
  • کسانی که با میل و اراده خود شغلشان را ترک کرده‌اند. به این ترتیب اگر استعفا داده‌اید یا حتی مدت قرارداد شما به پایان رسیده، نمی‌توانید از این قانون استفاده کنید. البته اگر بتوانید پس از اتمام قرارداد از کارفرما نامه عدم نیاز بگیرید؛ امکان پرداخت کمک هزینه بیکاری به شما وجود خواهد داشت.
  • افراد بازنشسته و ازکارافتاده که در بخش‌های بعدی در مورد آنها صحبت خواهیم کرد.
  • در صورتی که کارفرما ادعا کند کم‌کاری یا اشتباه شما، باعث اخراجتان شده‌اند این مبلغ را دریافت نخواهید کرد. البته صحت این ادعا باید توسط کارشناسان وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی بررسی شود و مورد تایید قرار بگیرد.

آیا دریافت بیمه بیکاری پیامدهای منفی برای بیمه‌شده دارد؟

شاید شنیده باشید که دریافت بیمه بیکاری می‌تواند در آینده مشکلاتی را برای فرد بیمه شده ایجاد کند. این عواقب ممکن است موقع بازنشستگی و هنگام محاسبه مبلغ حقوق بازنشستگی، تاثیر خودش را نشان دهد. همینطور، برخی معتقدند که دریافت بیمه بیکاری باعث مشکل در پیدا کردن شغل بعدی می‌شود و مدت زمان بیکاری را افزایش می‌دهد.

تاثیر کمک هزینه بیکاری بر مبلغ مستمری بازنشستگی

در واقع، بخشی از مبلغی که ماهیانه به عنوان حق بیمه برای شما رد می‌شود مربوط به مقرری بازنشستگی شما است. برای تعیین مستمری ماهانه بازنشستگی، کافی است متوسط حقوقتان در دو سال آخری که مشغول به کار بوده‌اید را در تعداد ماه‌هایی که سابقه پرداخت حق بیمه داشته‌اید ضرب کنید؛ سپس عدد به دست آمده را بر 30 تقسیم کنید.

چنانچه دو سال به موعد بازنشستگی شما مانده باشد و بیکار شوید؛ بهتر است در دریافت مستمری بیکاری تجدید نظر کنید. زیرا حقوق بازنشستگی شما براساس میانگین حقوق دو سال آخر اشتغالتان محاسبه می‌شود. بنابراین اگر در دو سال آخر، بیمه بیکاری دریافت کرده باشید این مبلغ به عنوان مبنای پرداخت حقوق بازنشستگی شما در نظر گرفته می‌شود و در نهایت، باعث کمتر شدن حقوق دریافتی شما در دوران بازنشستگی می‌شود.

مدت زمان پرداخت بیمه بیکاری چقدر است؟

مدت زمان دریافت مستمری به عوامل مختلفی مثل مجرد و متاهل بودن، سابقه بیمه و ... بستگی دارد. طبق قانون، شما با داشتن حداقل یک سال سابقه کار و بعد از گذشت 6 ماه می‌توانید بیمه بیکاری را دریافت کنید. در جدول زیر مدت زمان دریافت بیمه بیکاری را براساس سابقه بیمه و وضعیت تاهل بیمه شده آورده‌ایم. همان طور که مشاهده می‌‌‌کنید حداقل زمان دریافت بیمه 6 ماه و حداکثر زمان آن 50 ماه خواهد بود.

سابقه بیمه

وضعیت تاهل

مدت زمان دریافت بیمه بیکاری

6-24 ماه

مجرد

6 ماه

6-24 ماه

متاهل

12 ماه

25-120 ماه

مجرد

12 ماه

25-120 ماه

متاهل

18 ماه

121-180

مجرد

18 ماه

121-180

متاهل

26 ماه

181-240 ماه

مجرد

26 ماه

8-240 ماه

متاهل

36 ماه

241 ماه و بیشتر

مجرد

36 ماه

41 ماه و بیشتر

متاهل

50 ماه

 

علت تفاوت مبلغ بیمه بیکاری مجردین با متاهلین چیست؟

همان طور که در جدول بالا می‌بینید افراد متاهل با سابقه بیمه یکسان، مدت زمان بیشتری بیمه بیکاری دریافت می‌کنند. این موضوع به خاطر سرپرست بودن افراد متاهل و هزینه‌های بیشتری است که در ماه دارند. بر طبق قانون، به ازای هر یک نفر که تحت تکفل و سرپرستی شما قرار داشته باشد 10% به مبلغ بیمه بیکاری افزوده می‌شود.

این قانون هم البته تبصره‌ها و محدودیتهایی دارد. به طور مثال هر بیمه شده تا 4 نفر را می‌تواند تحت پوشش و تکفل خود داشته باشد و حداکثر 40% به مبلغ دریافتی شما اضافه خواهد شد. در صورتی که بیش از 4 نفر تحت سرپرستی شما باشند باز هم حداکثر همان 40% به بیمه بیکاری شما افزوده خواهد شد.

در ضمن، توجه داشته باشید که سرپرست خانوار می‌بایست فقط یک نفر باشد و از نظر قانون، همزمان دو نفر نمی‌توانند سرپرست خانواده باشند.

شرایطی که باعث قطع بیمه بیکاری می‌‌شوند!

حقوق بیکاری به منزله کمک هزینه‌ای موقت به بیمه‌شده است تا بتواند زودتر کار بعدی خود را پیدا کند. به همین دلیل، این مبلغ مدت زمان مشخص  و معینی دارد و در شرایط مختلف می‌تواند قطع شود. برخی از شرایطی که باعث قطع بیمه بیکاری می‌شوند عبارتند از:

  • استخدام در شغل جدید و رد شدن مبلغ بیمه برای شما. البته اگر موضوع اشتغال خود را اعلام نکنید و ضمن اشتغال، بیمه بیکاری دریافت کنید به محض مشخص شدن این قضیه، تمامی مبالغ از شما مسترد خواهد شد.
  • در صورتی که بازرس بیمه به محل سکونت شما مراجعه کند و حضور نداشته باشید ممکن است فرض بر اشتغال شما گذاشته و بیمه‌تان را قطع کنند.
  • در صورتی که مشخص شود پیشنهاد کاری مناسبی به شما ارائه شده و صرفا به خاطر دریافت بیمه بیکاری، آن را رد کرده‌‌‌اید
  • بازنشستگی یا از کارافتادگی
  • اگر  در حال استفاده از مزایای بیمه بیکاری باشید و جواز کسب بگیرید.
  • فوت فرد بیمه شده
  • اگر در حال دریافت بیمه بیکاری باشید و موعد سربازی فرا برسد نیز بیمه بیکاری قطع می‌شود. البته تبصره‌ای در این مورد وجود دارد که اگر بعد از پایان خدمت نتوانستید کار پیدا کنید مجددا مشمول مبلغ بیمه بیکاری خواهید شد.
  • به پایان رسیدن زمان دریافت مستمری بیمه بیکاری

نحوه محاسبه مبلغ بیمه بیکاری

یکی از مهم‌ترین سوالات بیمه‌شدگان این است که در صورت بیکاری چه مبلغی به آنها پرداخت می‌شود. بر طبق قوانین کار، میزان حداقلی و حداکثری برای مبلغ بیمه بیکاری درنظر گرفته شده است. این میزان به عواملی مثل مبلغ حق بیمه‌ای که برای شما رد شده و حداقل حقوق وزارت کار بستگی دارد.

بر اساس قانون کار، 55 درصد میانگین حقوقی که در سه ماه اخیر دریافت کرده‌اید به عنوان حق بیمه بیکاری به شما پرداخت خواهد شد. به طور مثال، اگر در سه ماه اخیر میانگین حقوق دریافتی ماهانه شما، چهار میلیون تومان بوده؛ پس از بیکار شدن، ماهیانه مبلغ دو میلیون و دویست هزار تومان به شما پرداخت خواهد شد.

برای محاسبه میانگین حقوق سه ماه اخیر هم کافی است سه حقوق دریافتی آخرتان را با هم جمع زده و تقسیم بر سه کنید. البته حقوقی که با آن، بیمه بیکاری‌‌تان محاسبه می‌شود مبلغ اعلام شده به تامین اجتماعی است، نه حقوق واقعی دریافتی‌تان.

حداقل مبلغ بیمه بیکاری در سال 99 چقدر بود؟

همان طور که در بخش قبل توضیح دادیم حداقل حقوق وزارت کار مبنای محاسبه مبلغ مستمری بیمه بیکاری است. به این ترتیب، حداقل مبلغی که به عنوان بیمه بیکاری در سال 99 به بیمه شدگان پرداخت می‌شود دو میلیون و پانصد هزار تومان می‌باشد. البته این مبلغ به سابقه کار، سابقه بیمه و میزان افزایش حقوق هم بستگی دارد و ممکن است تا 5 یا 6 میلیون تومان هم افزایش پیدا کند. 

حداقل مقرری بیمه بیکاری در سال ۱۴۰۰ چقدر خواهد بود؟

اشاره کردیم حداقل مبلغی که دریافت خواهید کرد؛ برابر با حقوق پایه وزارت کار است و این مبلغ، هر ساله با توجه به لایحه بودجه و تصمیم‌‌گیری‌‌های دولت تغییر می‌کند. در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰، برای کارمندان دولت افزایش ۲۵ درصدی حقوق در نظر گرفته شده؛ بنابراین بسیاری معتقدند احتمالا افزایش حقوق کارگران هم به میزان ۲۵% خواهد بود. این مسئله به این معناست که مبلغ بیمه بیکاری سال ۱۴۰۰ هم ۲۵% افزایش خواهد داشت.

البته حداقل حقوق کارگر در سال ۱۴۰۰ ابتدا باید به تصویب شورای عالی قانون کار برسد. در این شورا نمایندگان کارگری و کارفرمایان حضور خواهند داشت. بنابراین ممکن است حقوق کارگران بیشتر یا کمتر از ۲۵% افزایش پیدا کند.

البته مبلغ بیمه بیکاری سال ۱۴۰۰ می‌تواند با توجه به حقوقی که دریافت می‌کردید و تعداد افراد تحت تکفلتان، افزایش بیشتری هم داشته باشد. به‌طور مثال، در سال گذشته حداقل مبلغ پرداختی، حدود ۲ میلیون تومان بود. اما برخی افراد تا ۵ یا ۶ میلیون تومان هم از این محل کمک هزینه دریافت می‌کردند.

چگونه برای دریافت بیمه بیکاری درخواست کنم؟

از روزی که کارتان را ناخواسته از دست می‌دهید حداکثر 30 روز فرصت دارید تا برای دریافت بیمه بیکاری اقدام کنید. اگر در این بازه زمانی نتوانید تقاضای خود را ثبت کنید تا سه ماه فرصت دارید تا با ارائه مدارک مستند اثبات کنید که عذر موجهی برای عدم اقدام داشته اید. در غیر این صورت، بیمه بیکاری به شما تعلق نمی‌گیرد.

سخن آخر

قانون کار برای حمایت از بیمه شدگان مفهومی به نام «بیمه بیکاری» را ایجاد کرده است. در صورتی که بیمه شده به صورت غیرارادی و ناخواسته کارش را از دست بدهد و بیکار شود می‌تواند کمک هزینه بیمه بیکاری را دریافت کند. این مستمری شرایط و ضوابط خاصی دارد و برای مدت زمان مشخصی به بیمه شده پرداخت می‌شود. هدف از بیمه بیکاری، کمک هزینه‌ به بیمه شده است تا بتواند با خیال راحتتر به دنبال شغل بعدی و استخدام بگردد.



:: برچسب‌ها: بیمه بیکاری تامین اجتماعی ,
:: بازدید از این مطلب : 167
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 3 اسفند 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جاب ویژن

خدمت سربازی یا خدمت زیر پرچم افتخاری بزرگ برای هر جوان ایرانی به حساب می‌آید. با این حال، باید قبول کرد که خدمت وظیفه‌ عمومی، تاخیر و وقفه‌‌ای در مسیر پیشرفت حرفه‌ای و شغلی جوانان تحصیل‌کرده و نخبه‌ ایجاد می‌‌کند. البته، راهکارهایی برای بهره‌مندی از تخصص نخبگان به جای انجام خدمت سربازی نظامی وجود دارد. امریه سربازی و طرح‌های کسری خدمت، از جمله روش‌هایی هستند که مشمولان می‌توانند آن‌ها را به جای خدمت غیرتخصصی در پادگان‌های نظامی، انجام دهند.

طرح امریه سربازی به این معناست که مشمولان خدمت وظیفه‌ عمومی که دارای تحصیلات و تخصص می‌باشند، در اختیار دستگاه‌های اجرایی دولت قرار می‌گیرند تا از ظرفیت‌های تخصصی آن‌ها برای انجام فعالیت‌‌‌هایی مثل خدمات فرهنگی، اقتصادی، علمی و پژوهشی، اجتماعی و کمک به مناطق محروم و دور افتاده، استفاده شود.

به این ترتیب، کشور از ظرفیت‌های این قشر متخصص از مشمولان نهایت استفاده را می‌برد و مشمول نیز  دیگر نیازی به حضور در محیط نظامی ندارد و می‌تواند مسیر پیشرفت حرفه‌ای خود را ادامه دهد.

در این مقاله‌ جامع جاب ویژن، قصد داریم در مورد مفهوم امریه سربازی، شرایط استفاده از آن و سازمان‌‌‌هایی که اقدام به استخدام امریه سربازی می‌‌کنند صحبت کنیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.

تعریف امریه سربازی از نظر قانون چیست؟

براساس اصل ۱۴۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و فصل هشتم قانون خدمت وظیفه‌ عمومی و دیگر قوانین موجود، ستاد کل نیروهای مسلح تعدادی از کارکنان وظیفه‌‌ غیرغایب خود را که آموزش نظامی را پشت سر گذاشته‌اند، به واسطه‌ دفتر سیاست‌گذاری و نظارت راهبردی حفاظت اطلاعات نیروهای مسلح، برای انجام خدمات تولیدی، آموزشی، تحقیقاتی، بهداشتی، درمانی، امدادی یا حفاظت فیزیکی، تحت عنوان امریه در اختیار دولت قرار می‌دهد.

البته توجه داشته باشید که امکان امریه کردن کارکنان وظیفه‌ نیروهای مسلح به ارگان‌های دولتی، تنها در شرایط صلح امکان‌پذیر خواهد بود و به شرطی قابل انجام است که به آمادگی رزمی نیروهای مسلح، آسیبی وارد نشود.

در اجرای منویات مقام معظم رهبری و فرمانده‌ کل قوا، ۷۰ درصد از نیروهای امریه باید به مناطق محروم و مستضعف اختصاص یابند. همچنین، به منظور استفاده از توانمندی‌های علمی و تخصصی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، این افراد باید در دستگاه‌های غیرنظامی مورد استفاده قرار گیرند. هدف از این کار، بهبود وضعیت اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی کشور می‌باشد. تمرکز و هدف اصلی از امریه کردن فارِغ‌التحصیلان دانشگاهی، توانمندسازی مناطق محروم و کمتر توسعه‌یافته است.

اولویت‌بندی و شرایط استفاده از طرح امریه چیست؟

مأمور شدن از ارگان‌های نظامی به دستگاه‌های دولتی، برای همه‌ مشمولان خدمت وظیفه‌ عمومی امکان‌پذیر نیست. چندین شرایطی عمومی برای امریه تعریف شده و تنها متقاضیانی که واجد تمام شرایط باشند می‌توانند امریه بگیرند. البته ارگان‌هایی که مشمولان می‌توانند به آن‌ها امریه شوند نیز شرایط اختصاصی خود را برای جذب نیروی انسانی در قالب امریه، تعریف کرده‌اند. در رابطه با شرایط عمومی و اختصاصی امریه سربازی صحبت خواهیم کرد.

شرایط عمومی و همگانی امریه سربازی

از آنجا که امریه شدن، امتیازی ویژه برای فرد مشمول محسوب می‌شود، اولویت‌بندی خاصی برای انتخاب کارکنانی که از نیروهای نظامی به سازمان‌های دولتی مأمور می‌شوند ایجاد شده است که به شرح و ترتیب زیر است: :

  • اعضای خانواده ایثارگران (فرزند یا برادر شهید، مفقودالاثر، جانباز، آزاده و رزمنده‌ با حداقل ۶ ماه سابقه‌ حضور در جبهه)
  • افراد تحت پوشش کمیته‌ امداد امام خمینی (ره)
  • مشمولین تحت پوشش بهزیستی
  • مشمولین متأهل
  • معافیت از رزم
  • متقاضیان خدمت در مناطق محروم و دورافتاده
  • دارا بودن حداقل ۶ ماه سابقه عضویت فعال در پایگاه مقاومت بسیج
  • عدم وابستگی سببی یا نسبی به اقوام درجه یک کارکنان و مسئولین آن دستگاه دولتی
  • جزء نخبگان، استعدادهای برتر، حافظان قرآن یا قاریان برتر کشور
  • بورسیه‌‌های سازمان مربوطه
  • جزء ایتام باشند
  • مشمولینی که متقاضی امریه سربازی هستند، باید واجد تمامی شرایط زیر باشند:
  • التزام به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
  • عدم اعتیاد به مواد مخدر و دخانیات
  • سلامت جسمی و روحی کامل برای انجام مأموریت‌های محوله

نکته‌ مهم: مشمولان متقاضی امریه در دستگاه‌های دولتی موظفند درخواست خود را حداقل ۳ ماه قبل از پایان مهلت مراجعه به دفاتر پلیس ۱۰+ ارسال کنند. سپس با در دست داشتن برگ اعزام به خدمت به سازمان ارائه دهنده‌ امریه مراجعه کنند یا از طریق وبسایت آن سازمان، درخواست خود را ثبت کنند.

برای آشنایی کاملا با شرایط امریه و سازمان‌های ارائه‌دهنده‌ی امریه، مقاله‌ «هرآنچه که مشمولان باید در مورد امریه سربازی و شرایط آن بدانند» را بخوانید. برای این کار می‌توانید از لینک https://jobvision.ir/blog/amriyeh/ استفاده نمایید.

چه سازمان‌هایی می‌توانند نیروی امریه استخدام کنند؟

به طور کلی می‌توان سازمان‌های جذب کننده‌ نیروهای امریه را به سه گروه کلی تقسیم‌بندی کرد:

  1. شرکت‌های دانش‌بنیان
  2. وزارت‌خانه‌ها
  3. دیگر سازمان‌های دولتی و حکومتی

تعریف و مفهوم شرکت دانش بنیان چیست؟

شرکت‌های دانش‌بنیان شرکت‌هایی هستند که برای درآمدزایی از دانش و فناوری خاصی که حقوق معنوی آن متعلق به شرکت می‌باشد استفاده می‌کنند.

در کشور ما، کارگروهی برای ثبت شرکت‌های دانش‌بنیان و حمایت از آن‌ها توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تشکیل شده و هدف اصلی «کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان و نظارت بر اجرا»، ثبت شرکت‌های دانش‌بنیان واقعی به منظور بهره‌مهندی این شرکت‌ها از امتیازات دولتی است. براساس تعاریف این کار گروه، شرکت دانش بنیان باید مطابق با تعریف زیر باشد:

«شرکت یا موسسه‌ای خصوصی یا تعاونی که به منظور هم‌افزایی علم و ثروت، توسعه‌ اقتصاد بر پایه‌ دانش، رسیدن به اهداف علمی و اقتصادی و تجاری‌سازی نتایج تحقیق و توسعه در حوزه‌ فناوری‌های برتر و با ارزش افزوده‌ فراوان و براساس معیارهای مورد نظر آیین‌نامه‌ موجود، به تأیید این کارگروه برسد.»

شرکت‌های دانش بنیان برای جذب  نیروی امریه چه شرایطی باید داشته باشند؟

شرکت‌های دانش‌بنیان به دستور رهبری و در راستای تفاهم‌نامه‌ همکاری متقابل ستاد کل نیروهای مسلح و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری می‌توانند از کارکنان وظیفه‌ مأمور شده از نیروهای مسلح استفاده کنند. البته، کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان و نظارت بر اجرا شیوه‌نامه‌ای به این منظور تهیه کرده و گذراندن خدمت زیر پرچم در یک شرکت دانش‌بنیان، منوط به رعایت این شیوه‌نامه می‌باشد. به کارکنان وظیفه‌ای که به شرکت‌های دانش‌بنیان مأمور می‌شوند، سرباز فناور گفته می‌شود.

شرکت دانش‌بنیان برای اینکه بتواند از کارکنان وظیفه‌ی مأمور نیروهای مسلح، استفاده کند، باید دارای حداقل یکی از شرایط زیر باشد:

تعداد کارکنانی که به صورت تمام وقت در شرکت دانش‌بنیان کار می‌کنند، براساس آخرین فهرست بیمه‌ این شرکت، حداقل ۲۰ نفر باشد.

براساس آخرین اظهارنامه‌ مالیاتی، فروش شرکت دانش‌بنیان بیش از یکصد میلیون تومان باشد.

براساس جدیدترین گزارش صورت معاملات فصلی، فروش شرکت، حداقل ۵۰ میلیون تومان باشد.

شرایط مشمولین برای استفاده از طرح امریه شرکت‌های دانش‌بنیان

مشمولان خدمت وظیفه‌ی عمومی که متقاضی امریه شدن در یک شرکت دانش‌بنیان هستند، باید علاوه بر شرایط استخدام امریه سربازی که توسط ستاد کل نیروهای مسلح اعلام شده، شرایط ویژه‌ مندرج در شیوه‌نامه‌ کارگروه دانش‌بنیان را نیز داشته باشند.

این شرایط عبارتند از:

  1. مشمول متقاضی امریه‌ دانش‌بنیان، باید دارای مدرک تحصیلی کارشناسی یا بالاتر باشد.
  2. فارغ‌التحصیلان رشته‌های علوم پزشکی نمی‌توانند در شرکت‌های دانش‌بنیان امریه شوند. ملاک اصلی، رشته‌ای است که در برگ سبز خدمت ثبت شده باشد.
  3. فرد مشمول باید براساس جدول «فعالیت فناورانه» در شیوه‌نامه‌ استخدام امریه نوشته شده توسط کارگروه دانش‌بنیان، حداقل ۸۰ امتیاز کسب کند.
  4. شغل فرد در طول دوره‌ خدمت وظیفه‌ی عمومی در قالب امریه‌ دانش‌بنیان، باید مطابق با تخصص و رشته‌ تحصیلی او باشد.
  5. متقاضی امریه‌ سربازی در یک شرکت دانش‌بنیان، باید دارای سابقه‌ بیمه‌ تمام‌وقت در ۶ ماه اخیر (پیش از ارسال مدارک برای کارگروه دانش‌بنیان) در شرکت معرف باشد.
  6. افرادی که درخواست امریه‌ دانش‌بنیان می‌دهند، براساس اولویت‌های ستاد کل نیروهای مسلح، امتیاز‌بندی می‌شوند. اولویت با مشمولانی است که در هر دوره‌ اعزام، امتیاز بالاتری کسب کنند. افرادی که در یک دوره‌ اعزام امتیاز لازم را برای امریه‌شدن به شرکت دانش‌بنیان کسب نکنند، می‌توانند درخواست خود را در دوره‌های بعدی ثبت کنند.
  7. مشمولانی که در شرکت‌های دانش‌بنیان امریه می‌شوند، باید به طور منظم و در زمان‌های مشخص شده توسط کارگروه دانش بنیان، به این کارگروه گزارش کار ارائه دهند. در این گزارش‌ها باید شرح فعالیت‌هایی که نیروی امریه در راستای حل مشکلات علمی و فنی شرکت انجام داده است، آورده شود.

سهمیه‌ شرکت‌های دانش بنیان برای استخدام امریه چند نفر است؟

هر شرکت دانش‌بنیان، پس از ثبت در کارگروه دانش‌بنیان و برخورداری از شرایط فوق، می‌تواند حداقل یک نفر نیروی امریه استخدام کند. با این حال، هر شرکت دانش‌بنیان می‌تواند به ازای هر ده نفر کارکنانی که مطابق با آخرین فهرست بیمه‌، به صورت تمام وقت برای شرکت کار می‌کنند، یک مشمول دیگر را نیز در قالب امریه دانش بنیان معرفی کند.

 همچنین، شرکت‌های دانش‌بنیان به ازای هر ۶۰۰ میلیون تومان فروش سالیانه که مبنای آن، آخرین اظهارنامه‌ی مالیاتی شرکت است، می‌تواند یک نفر مشمول دیگر را به عنوان سهمیه‌ امریه معرفی کنند. البته لازم به ذکر است که هر شرکت دانش‌بنیان در سال می‌تواند تنها تا ۳ نیروی امریه در سال جذب کند.

گذراندن دوره سربازی امریه در شرکت‌‌های دانش بنیان چه قوانینی دارد؟

پس از استخدام امریه سربازی در یک شرکت دانش‌بنیان، شرکت و مأمور وظیفه‌ای که در اختیار شرکت قرار گرفته موظف به رعایت مجموعه‌ای از قوانین هستند که در اینجا به مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  • تمامی حقوق، مزایا و بیمه‌ فردی که به شرکت دانش‌بنیان امریه می‌شود، به عهده‌ شرکت خواهد بود.
  • مدت زمان انجام خدمت به صورت امریه‌ سربازی در یک شرکت دانش‌بنیان ۲۴ ماه (به علاوه‌ دوره‌ آموزشی) است.
  • مرخصی‌های فرد در شرکت بر اساس قوانین مرخصی ستاد کل نیروهای مسلح انجام می‌شود.
  • در صورتی که شرکت از عملکرد نیروی امریه رضایت نداشته باشد، می‌تواند با ارائه‌ مستندات از کم‌کاری نیروی امریه، این موضوع را به اطلاع کارگروه دانش‌بنیان برساند.
  • شرکت دانش بنیان اجازه‌ دورکار کردن نیروی امریه را ندارد.
  • شرکت باید از نیروی دانش بنیان در شغل مورد تأیید کارگروه دانش‌بنیان استفاده کند.
  • استفاده‌ نیروی امریه از طرح‌های کسری خدمت تنها به شرط موافقت کارگروه دانش‌بنیان امکان‌پذیر است.

جذب نیروهای امریه در وزارت‌خانه‌ها

وزرات خانه‌های مختلف مثل آموزش و پرورش، دفاع، نیرو، جهاد کشاورزی، بهداشت، نفت، ارتباطات و فناوری، فرهنگ و ارشاد اسلامی، راه و شهرسازی، اقتصاد و امور دارایی، کار، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و … نیز ظرفیت‌هایی برای پذیرش نیروهای امریه دارند. البته، ظرفیت پذیرش نیروهای امریه‌ وزارت‌خانه‌ها در سال‌های مختلف متفاوت است و ممکن است در بعضی از سال‌ها، بعضی از وزارت‌خانه‌ها، ظرفیتی برای جذب نیروی امریه نداشته باشند. برخی از وزارت‌‌خانه‌‌هایی که اغلب ظرفیت بالایی برای پذیرش نیروی امریه دارند عبارتند از:

  • وزارت آموزش و پرورش (امریه سرباز معلم)
  • وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
  • وزارت دفاع
  • وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
  • وزارت نفت

جمع‌بندی

براساس بند ۱۴۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، سازمان‌های دولتی، وزارت‌خانه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان، در شرایط صلح، می‌توانند بخشی از نیروهای خود را از کارکنان وظیفه‌ی نیروهای مسلح تأمین نمایند. امریه شدن، هم به نفع مشمول خدمت وظیفه‌ عمومی و هم به نفع سازمان مربوطه است.

شرایط امریه سربازی به دو دسته‌ شرایط عمومی و شرایط اختصاصی تقسیم‌بندی می‌شود. شرایط عمومی توسط ستاد کل نیروهای مسلح تعیین شده و در مأمور کردن کارکنان وظیفه به تمامی سازمان‌های غیرمسلح، رعایت می‌شود. هر سازمانی نیز می‌تواند شرایط اختصاصی خود برای جذب نیروی امریه را داشته باشد. امریه دانش بنیان، امریه‌ وزارت علوم و امریه‌ سرباز معلم، از جمله رایج‌ترین و بهترین امریه‌ها هستند.

شرکتهای دانش بنیان از جمله محبوب‌ترین سازمان‌ها برای امریه شدن به شمار می‌‌آیند. شرکت‌های دانش‌بنیان، شرکت‌هایی هستند که به تأیید کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان و نظارت بر اجرا که تحت نظر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار دارد، رسیده باشند.

این شرکت‌ها در صورت داشتن شرایطی خاص که در شیوه‌نامه‌ کارگروه دانش‌بنیان برای به خدمت‌گیری نیروهای امریه بیان شده است، می‌توانند از بین کارکنان خود حداقل یک نفر مشمول را به عنوان نیروی امریه به این کارگروه معرفی کنند یا اینکه برای جذب نیروی امریه، آگهی‌های استخدامی منتشر نمایند.



:: بازدید از این مطلب : 148
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 3 اسفند 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جاب ویژن

یکی از مشاغلی که در کنار دشواری‌هایش، حقوق و مزایای نسبتا خوبی دارد، شغل کارمند بانک است. تعداد بانک‌ها و شعب بانکی در کشور ما کم نیستند؛ به همین دلیل، تعداد آگهی‌‌های استخدام بانک نیز به همان نسبت زیاد است.

حداقل مدرک تحصیلی لازم برای گزینش در بانک، کارشناس رشته‌‌های بانکداری و حسابداری است. با این حال، فارغ‌التحصیلان رشته‌های دیگر مثل مهندسی مالی، مدیریت، آمار، علوم اقتصادی، ریاضیات، حقوق و کامپیوتر نیز می‌توانند برای آگهی‌های استخدام بانک، رزومه ارسال کنند.

بانکداری شغل حساس و سختی است و نیازمند مهارت‌های سخت و نرم متعددی می‌باشد. به علاوه، مسئولیت‌های مالی سنگینی متوجه کارمندان بانک است و کارمند بانک جای کوچکترین خطا و اشتباهی ندارد. با تمام این سختی‌ها، وضعیت حقوق و مزایای این شغل، به نسبت خیلی از مشاغل دیگر، بهتر است. به علاوه، بانکداری جای پیشرفت بسیاز زیادی دارد و با کسب تجربه و تحصیلات بالاتر، می‌توان از یک کارمند ساده‌ بانک به پست‌های بالاتر ارتقاء پیدا کرد.

در این مقاله قصد داریم در مورد شرایط گزینش و استخدام بانک صحبت کنیم. البته هر بانکی شرایط خاص خودش را برای جذب نیروی انسانی دارد. به عنوان مثال شرایط استخدام بانک مرکزی با شرایط استخدام بانک گردشگری و بانک‌های دیگر برای جذب نیروی انسانی، تفاوت‌هایی دارد. با این حال، بعضی شرایط استخدام بین تمامی بانک‌ها مشترک است. در ادامه با جاب ویژن همراه باشید.

برای اشتغال در بانک باید چه مهارت‌ها و توانمندی‌هایی داشته باشم؟

یکی از مهم‌ترین مواردی که در آزمون‌ها و مصاحبه استخدام بانک بررسی می‌شود، مهارت‌های سخت و نرم متقاضیان است. مهارت‌های نرم، به مهارت‌های غیرفنی مثل مهارت‌های ذاتی ارتباطی و ویژگی‌های شخصیتی گفته می‌شود. مهارت‌های نرم لزوما نیازی به آموزش ندارند و می‌توانند ذاتی باشند؛ با این حال، خیلی از مهارت‌های نرم را نیز می‌توان با تمرین و آموزش، تقویت کرد. منظور از مهارت‌های سخت، مهارت‌های فنی است که ذاتی نیستند و تنها از طریق آموزش و تمرین به دست می‌آیند.

مهارت‌های تخصصی مورد نیاز برای شروع همکاری با بانک

  • آشنایی با قوانین مالی
  • آشنایی با فرآیندهای بانکی
  • مهارت‌های نرم‌افزاری مثل نرم‌افزارهای بانکی، مجموعه‌ مایکروسافت آفیس، نرم‌افزارهای حسابداری و نرم‌افزارهای آماری
  • مهارت‌های دیتا اینتری

البته لازم به ذکر است بسیاری از مهارت‌های تخصصی مورد نیاز در دوره‌ی بانکداری به پذیرفته‌‌شدگان آموزش داده می‌شوند.

مهارت‌های نرمی که در مشاغل بانکی اهمیت دارند عبارتند از:

  • توانایی کار تحت فشار
  • هوش هیجانی بالا
  • مهارت سازماندهی و منظم بودن
  • مهارت‌های ریاضیاتی قوی
  • توانایی انجام چندین کار به طور همزمان
  • مهارت‌های ارتباطی میان فردی قوی
  • مهارت‌های گفتاری و نوشتاری قویثص
  • توانایی بالا در مدیریت زمان
  • مهارت و توانایی  حل مسئله
  • توجه و دقت بالا به جزئیات
  • بالا بودن مسئولیت پذیری

سطح تحصیلات و رشته‌های تحصیلی مورد نیاز برای اشتغال بانک

حداقل مدرک تحصیلی لازم برای گزینش در بانک، لیسانس بانکداری یا حسابداری است. البته، فارغ‌التحصیلان رشته‌های دیگر مثل اقتصاد، حقوق، ریاضیات، آمار، مدیریت و مهندسی مالی نیز می‌توانند برای آگهی‌های جذب بانکدار، رزومه ارسال کنند. سطح تحصیلات در پیشرفت حرفه‌ای و حقوق کارمندان بانک بسیار اهمین دارد. به طور مثال برای رسیدن به پست ریاست یک شعبه‌ فرعی بانک، مدرک فوق‌لیسانس در یکی از رشته‌های گفته شده مورد نیاز است. البته مدرک دکترا نیز برای جایگاه‌های شغلی بالاتر در شعبات مرکزی بانک‌ها، امتیاز ویژه‌ای محسوب می‌شود. بسیاری از کارمندان بانک، پس از جذب و استخدام با مدرک لیسانس، در حین کار، تحصیلات خود را ادامه می‌دهند تا راهشان برای پیشرفت حرفه‌ای هموارتر شود.

شرایط کلی استخدام کارمند در نظام بانکی

شرایط استخدام بانک های دولتی براساس آیین‌نامه‌ استخدامی نظام بانکی جمهوری اسلامی ایران، مصوب چهاردهم اسفند سال ۱۳۷۹ در وزارت امور اقتصاد و دارایی کشور می‌باشد. مطابق با این آیین نامه، گزینش در بانک‌های دولتی صرفا از طریق آزمون و مصاحبه انجام می‌شود.

متقاضیان برای همکاری با بانک‌های دولتی باید شرایط زیر را داشته باشند:

  • تابع ایران باشند و از نظام جمهوری اسلامی ایران تبعیت کنند.
  • داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت قانونی از خدمت
  • یکی از شرایط پذیرش در نظام بانکی کشور، التزام به یکی از ادیان رسمی پذیرفته شده در جهموری اسلامی ایران است.
  • داشتن سلامت جسمی و روانی برای انجام امورات بانکی.
  • افراد دارای اعتیاد به مواد مخدر در نظام بانکی پذیرفته نمی‌شوند.
  • عدم سوء پیشینه‌ کیفری
  • فرد متقاضی باید حداقل ۱۸ سال و حداکثر ۴۰ سال سن داشته باشد.
  • متقاضی باید شرایط لازم مثل مدرک تحصیلی لازم برای استخدام بانک را داشته باشد.

شرایط اختصاصی هر بانک برای جذب  نیرو

بانک‌‌ها مشاغل بسیار مختلفی دارند و هر بانک به نیروهای مختلفی از انتظامات گرفته تا مدیر شعبه و بازرس، نیازمند است. بانک‌های مختلف برای هر کدام از گروه‌های شغلی خود، شرایط خاصی در نظر می‌‌گیرند. به عنوان مثال، نوع و حداقل مدرک تحصیلی لازم برای استخدام در بانک در هر گروه شغلی، با گروه‌های دیگر تفاوت دارد. منظور از شرایط اختصاصی در آگهی‌های دعوت به همکاری بانک‌ها، شرایط خاص مورد نیاز برای هر شغل و منظور از شرایط عمومی، شرایط آیین نامه‌‌ نظام بانکی کشور برای جذب کارمند است.

دوره‌های آزمایشی اشتغال در بانک

افرادی که در آزمون اولیه‌ بانک قبول شوند و مصاحبه را نیز با موفقیت پشت سر بگذارند، باید در یک دوره‌ آزمایشی شرکت کنند. این دوره آزمایشی حداقل ۶ ماه و حداکثر دو سال طول می‌کشد و در پایان دوره‌ نیز آزمونی از متقاضیان برگزار می‌شود. افرادی که بتوانند این آزمون را پشت سر بگذارند، واجد شرایط استخدام به طور قطعی هستند.

این دوره برای افرادی که به طور قطعی جذب بانک می‌شوند به عنوان سابقه کار ثبت خواهد داشت. حقوق و مزایای دوره‌ آزمایشی، تفاوتی با حقوق و مزایای خدمت اصلی در بانک نخواهد داشت.

الزامات بانک مرکزی برای جذب نیروی انسانی

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در سال 1339 و با هدف نظارت بر سیستم بانکی کشور و تنظیم قوانین آن، حفظ ارزش پول ملی، انتشار اسکناس و ضرب سکه و …تأسیس شد. مجمع عمومی، شورای پول و اعتبار، هیئت عامل، هیئت نظارت اندوخته‌ی اسکناس و هیئت ناظر از جمله ارکان اصلی این بانک هستند. جذب شدن در بانک مرکزی کار بسیار دشواری است و شرایط آن برای شروع همکاری، نسبت به تمامی بانک‌ها، دشوارتر است.

شرایط دعوت به همکاری در بانک مرکزی دقیقا مشابه با شرایط آیین‌نامه‌ نظام بانکی جمهوری اسلامی برای جذب نیروی انسانی است که در بالا به طور کامل، توضیح دادیم. آگهی‌های دعوت به همکاری بانک مرکزی، به صورت دوره‌ای توسط رسانه‌های کثیرالانتشار به اطلاع عموم می‌رسد.

بانک پاسارگاد

بانک پاسارگاد از بهترین و موفق‌ترین بانک‌های خصوصی کشور است. این بانک در سال ۱۳۸۴ فعالیت خود را در نظام بانکی جمهوری اسلامی ایران شروع کرده و با بیمه‌ عالی پاسارگاد از کارکنان خود، حمایت می‌کند. جذب شدن در بانک پاسارگاد در مقایسه با بانک‌های دیگر، اندکی ساده‌تر است.

از جمله شرایطی که متقاضیان باید برای همکاری با بانک پاسارگاد داشته باشند، می‌توان به تسلط بر زبان عربی برای داوطلبان شغل بانکدار در شهر مشهد و داشتن مدرک ICDL برای شغل متصدی امور دفتری اشاره کرد.

بانک توسعه تعاون

بانک توسعه تعاون یک بانک دولتی و وابسته به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و در سال ۱۳۸۸ از تغییر نام صندوق تعاون کشور به نام بانک توسعه تعاون ایجاد شده است. هدف اصلی تأسیس این بانک، اشتغال‌زایی و ارائه تسهیلات برای راه‌اندازی کسب‌وکارها بوده است. این بانک یک بانک تجاری نیست و بانکی صرفا توسعه‌ای است. یکی از خدمات جالب این بانک، حمایت از طرح‌های پژوهشی و پایان‌نامه‌های دانشجویی است.

بانک توسعه و تعاون نیز مثل سایر بانک‌های دولتی، آزمون کتبی خود را در چهارچوب آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی کشور برگزار می‌کند. از شرایط خاص همکاری با بانک توسعه تعاون می‌توان به حداقل معدل ۱۴ برای لیسانس اشاره کرد. حداقل مدرک تحصیلی لازم برای استخدام در بانک ایران زمین، مدرک دیپلم با حداقل معدل ۱۳ است.

بانک ایران زمین

بانک ایران زمین یکی از بانک‌‌های خصوصی کشورمان است و حدود ۱۰ سال سابقه دارد. این بانک طیف گسترده‌ای از خدمات ارزی و ریالی را به مشتریان خود ارائه می‌کند. از شرایط استخدام بانک ایران زمین می‌توان به مواردی مثل برخورداری از شرایط مندرج در آیین‌نامه‌ نظام بانکی جمهوری اسلامی ایران برای جذب نیروی انسانی و بومی بودن اشاره کرد.

الزامات بانک سامان برای جذب نیروی انسانی

بانک سامان نخستین مؤسسه مالی و اعتباری خصوصی است که مجوز بانک مرکزی ایران را دریافت کرده است. این بانک، زیر مجموعه‌ای از گروه مالی سامان است که ضمن ارائه خدمات مالی‌ و اعتباری، شرکت‌های دیگری مثل صرافی، ارتباطات و بیمه را نیز شامل می‌شود. این بانک فعالیتش را در سال ۱۳۸۱ آغاز کرده و تمرکزش بر بانکداری و تجارت الکترونیک است.

اکثر شرایط همکاری با بانک سامان همانند بانک‌های دولتی است؛ از شرایط خاصی که بانک سامان در جذب نیروی کار مد نظر قرار می‌دهد، آشنایی نسبی با زبان انگلیسی است.

بانک خاورمیانه

بانک خاورمیانه از بانک‌های خصوصی و جوان کشورمان است و از موفق‌ترین بانک‌های ایرانی از نظر سودآوری به حساب می‌‌آید. عمده خدمات این بانک به مشتریان عمده ارائه می‌شود. بانک خاورمیانه تسهیلات خاصی به شرکت‌های تجاری نیز ارائه می‌کند.

بانک خاورمیانه برای جذب نیروی انسانی سخت‌گیری‌های زیادی ندارد و در این بانک نیز شایسته‌سالاری در جذب نیروی کار، حرف اول را می‌زند. از جمله شرایط استخدام بانک خاورمیانه می‌توان به داشتن مدرک ICDL و تسلط به زبان انگلیسی اشاره کرد. این بانک توجه خاصی به سابقه کار متقاضیان دارد.

آینده کاری و مسیر پیشرفت حرفه‌ای شغل بانکداری

همانطور که گفتیم، یکی از مزایای مشاغل بانکی، امکان پیشرفت حرفه‌ای و سازمانی است. شما تنها با داشتن مدرک لیسانس در رشته‌ بانکداری یا یکی از رشته‌های مرتبط، می‌توانید برای آگهی‌های استخدام بانک، رزومه ارسال کنید. در صورتی که بتوانید آزمون‌های اولیه و مصاحبه‌ ورودی قبول شوید، باید یک دوره‌ بانکداری که معمولا ۶ ماه طول می‌کشد را بگذرانید.

پس از گذراندن دوره‌ بانکداری، احتمالا در پشت باجه‌ی بانک کارتان را شروع می‌‌کنید و وظیفه رسیدگی به امور مشتریان روزانه بانک را برعهده می‌‌گیرید.پس از چند سال کسب تجربه در این پست به عنوان متصدی امور بانکی، این امکان وجود داد که به جایگاه‌های شغلی بالاتری مثل حسابدار یا خزانه‌دار ارتقاء پیدا کنید.

هر چقدر جایگاه شغلی شما در بانک بالاتر برود، وظایف و مسئولیت‌های سنگین‌تری بر عهده شما گذاشته خواهد شد و ممکن است ساعات کاری شما طولانی‌تر شود. البته، به همان نسبت، حقوق و مزایا نیز با بهبود جایگاه شغلی، بالاتر می‌رود. با چند سال تجربه در این جایگاه‌های شغلی و عملکرد مناسب مثل کسب امتیازهای بالا در آزمون‌های دوره‌ای، احتمال انتصاب شما به عنوان معاون و سپس رئیس شعبه نیز وجود دارد که پیشرفت حرفه‌ای خوبی محسوب می‌شود. داشتن مدرک کارشناسی ارشد در رشته‌های مرتبط، در این مرحله می‌‌تواند کمک زیادی به شما می‌کند.

در صورتی که چندین سال به عنوان معاون یا رئیس شعبه عملکرد مناسبی داشته باشید، ممکن است به یکی از شعب اصلی بانک راه پیدا کنید و به جایگاه‌های مهمی مثل حسابرس برسید. با چندسال کسب تجربه و عملکرد مناسب به عنوان حسابرس می‌توانید به جایگاه‌های مدیریتی در بدنه‌ اصلی بانک دست پیدا کنید.

جمع بندی

در این مقاله، شرایط استخدام عمومی و اختصاصی بانک های کشور را مرور کردیم. شمار زیادی از فارغ‌التحصیلان رشته‌های بانکداری، حسابداری، ریاضیات، آمار، مدیریت حقوق و دیگر رشته‌های مرتبط، معتقدند بهترین فرصت شغلی برای آن‌ها، استخدام بانک است.

بانک‌های مختلف کشور ضمن پایبندی به آیین‌نامه‌ نظام بانکی برای به خدمت‌گیری کارکنان، از اساس‌نامه‌های داخلی خود نیز پیروی می‌کنند. شرایط جذب نیرو در بانک‌های دولتی، شباهت زیادی به یکدیگر دارد. در بین بانک‌های دولتی، شرایط استخدام بانک مرکزی کمی دشوارتر از بانک‌های دیگر است. برای جذب شدن در بانک‌های دولتی باید ابتدا در آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی کشور شرکت کنید.

بانک‌های خصوصی مثل پاسارگاد، خاورمیانه و ایران زمین نسبت به بانک‌های دولتی توجه بیشتری به شایسته‌سالاری دارند و بیشتر به معیارهایی مثل تحصیلات و مهارت‌های متقاضیان توجه می‌کنند.



:: بازدید از این مطلب : 152
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 3 اسفند 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جاب ویژن

تا چند دهه قبل، شغل کارمندی داشتن، مزیتی بود که افراد زیادی رویای آن را در سر می‌پروراندند. اما از چند سال گذشته و با افزایش فشارهای اقتصادی، حقوق کارمندی دیگر پاسخگوی بسیاری از نیازهای خانواده‌ها نیست. همین مسئله باعث شده مزد ماهیانه کارمندان و کارگران که تحت عنوان «حقوق وزارت کار» معرفی می‌شود؛ محل مناقشه بسیاری باشد.

بر اساس تورم سالانه و شرایط اقتصادی، هر سال حقوق وزارت کار مقداری افزایش می‌یابد. اما بسیاری اعتقاد دارند این افزایش حقوق همچنان برای گذران زندگی کارمندان و کارگران کافی نیست. این در حالی است که برخی از واحدهای خصوصی، از پرداخت همین حقوق به کارکنان خودداری می‌کنند. از آنجا که نرخ بیکاری اعلام شده در تابستان سال جاری ۹٫۵% بوده است؛ بسیاری افراد بدون توجه به قوانین و تنها برای رهایی از بیکاری تن به هر شغلی می‌دهند.

برای آشنایی کامل با حقوق وزارت کار می‌توانید به مقاله‌ی «حقوق  و دستمزد وزارت کار» مراجعه کنید.

آشنایی با سند جامع حمایت از حقوق کارگر

در سال ۱۳۶۹ و پس از مدت‌ها کش و قوس بر سر جزئیات، سند جامع حمایت از حقوق کارگر، به تصویب رسید. این قانون در دوازده فصل کلی تدوین شده است و در آن سعی شده به تمام مسائل بین کارگر و کارفرما رسیدگی شود. این دوازده فصل شامل موارد زیر است:

  • اصول کلی
  • قرارداد کار: در این قسمت درباره قرارداد صحبت می‌شود. بر این مبنا، الزامی است که در قرارداد نوع کار و حرفه، حقوق دریافتی، ساعات کاری، محل کارگاه، تاریخ عقد قرارداد، مرخصی و تعطیلات، ذکر شود.
  • شرایط کار
  • آموزش و اشتغال: در این فصل از قانون مباحث مرتبط با کارآموزی و اشتغال اتباع بیگانه بررسی می‌شود. باید بدانید که اتباع بیگانه تنها در صورتی می‌توانند مشغول به کار شوند که علاوه بر پروانه اشتفال، ویزای کار هم داشته باشند.
  • تشکل‌های کارگری و کارفرمایی
  • مذاکرات و پیمان‌های دسته‌جمعی کار
  • خدمات رفاهی کارگران
  • مراجع حل اختلاف
  • شورای عالی کار
  • جرایم و مجازات‌ها
  • مقررات متفرقه

قانون کار در مورد افزایش حقوق چه می‌گوید؟

در سند جامع حمایت از کارگر یا همان قانون کار، اشاره شده که تمامی کارمندان و کارگران تحت پوشش این قانون قرار می‌گیرند. بر همین اساس وزارت کار، رفاه و تعاون اجتماعی، تعیین حقوق کارگران و کارمندان را بر عهده دارد. دولت هر ساله در لایحه بودجه، درصد پیشنهادی برای افزایش حقوق کارمندان را به مجلس ارائه می‌دهد. اگر این رقم در مجلس تصویب شود؛ از سال بعد این میزان افزایش دستمزد برای کارمندان دولت اعمال خواهد شد. اما برای کارگران و کارمندان بخش خصوصی داستان به همین‌جا ختم نمی‌شود.

حداقل حقوق و دستمزد برای کارگران، در شورای عالی کار تعیین می‌شود. این شورا از نمایندگان سه گروه کارگران، کارفرمایان و دولت تشکیل شده و حقوق و مزایای کارگران در سال جدید را مورد بررسی قرار می‌دهند. پرداخت نرخ تعیین‌شده توسط این شورا، به کارگران الزامی است. البته عدم امنیت شغلی باعث شده بسیاری از افراد به کارهایی با حقوق کمتر از حداقل هم رضایت بدهند.

بر مبنای قانون کار، درصد افزایش مزد به دو عامل اصلی بستگی دارد:

  • میزان تورم سالیانه
  • هزینه سبد معیشت خانوار

کارشناسان در دولت و سایر نهادها، با بررسی این دو عدد، نرخ افزایش درآمد و حقوق را مشخص و تصویب می‌کنند. بر اساس گزارش‌های مرکز آمار، نرخ تورم سالیانه در آبان ماه ۹۹ به ۲۹٪ رسیده است. هزینه سبد معیشت خانوده در هر سال هم توسط کمیته دستمزد که زیرمجموعه شورای عالی کار به‌شمار می‌رود؛ محاسبه و اعلام می‌شود.

در حال حاضر کارفرما موظف است که چه حقوقی به کارگران خود پرداخت کند؟

هر سال در لایحه بودجه، دولت مقدار افزایش حقوق کارمندان دولت را اعلام می‌کند و در صورت تصویب مجلس، اعمال خواهد شد. معمولا همین میزان افزایش برای حقوق کارگر هم در نظر گرفته می‌شود؛ اما این عدد باید در شورای عالی کار تصویب شود.

شورای عالی کار با حضور نمایندگان سه گروه کارگران، کارفرمایان و دولت تشکیل می‌شود و حق و حقوق کارگران در آنجا مورد بررسی قرار می‌گیرد. مبلغی که در این شورا به تصویب برسد؛ حداقل حقوقی است که باید حتما توسط کارفرما به کارگر پرداخت شود.

در حقوق پرداختی، به غیر از مبلغ پایه، ردیف‌هایی مانند حق مسکن، حق خواروبار، حق اولاد و پایه سنوات هم در نظر گرفته می‌شود که پرداخت آن به کارگر ضروری است. البته توجه داشته باشید که در قانون کار، کارمندان بخش خصوصی هم کارگر محسوب می‌شوند. بنابراین به غیر از صاحبان مشاغل آزاد، بقیه مشاغل از این قانون پیروی می‌کنند. البته دولت و برخی نهادهای دیگر، قانون دیگری هم دارند که بر حقوق آنها تاثیرگذار است.

معمولا برای محاسبه حقوق وزارت کار، حداقل حقوق روزانه را محاسبه می‌کنند. در قانون کار، ۴۴ ساعت کار هفتگی اجباری است و بیشتر از آن اضافه کار محسوب می‌شود. بر این اساس بسیاری از سازمان‌ها به‌جای شش روز با هفت ساعت و بیست دقیقه کار، ترجیح می‌دهند پنج روز کاری با ساعات کاری بیشتر داشته باشند.

در جدول زیر می‌توانید مبلغ حقوق و دستمزد سال ۹۹ را برای کرگران مشاهده نمایید:

عنوان

روزانه (ریال)

ماه سی روزه (ریال)

پایه حقوق اداره کار

۶۳۶,۸۰۹

۱۹,۱۰۴,۲۷۰

حق خواروبار

۱۳۳,۳۳۴

۴,۰۰۰,۰۰۰

حق مسکن

۱۰۰,۰۰۰

۳,۰۰۰,۰۰۰

ناخالص حقوق و دستمزد سال ۹۹

۲۶,۱۰۴,۲۷۰

خالص حقوق و دستمزد پس از کسورات (بدون اولاد)

۲۴,۲۷۶,۹۷۱

حق اولاد به‌ازای هر فرزند

۱,۹۱۰,۴۲۷

عیدی و سنوات؛ حق قانونی کارگر

در روزهای پایانی سال که همه در شوق و تکاپوی فرارسیدن سال جدید هستند؛ کارگران و کارمندان باید با دغدغه محاسبه و دریافت عیدی و سنوات دست و پنجه نرم کنند. این مبالغ از سوی سازمان تامین اجتماعی برای بهبود شرایط کار در نظر گرفته شده است؛ اما برخی کم‌کاری‌های صورت گرفته از سوی کارفرما، باعث شده شیرینی این عیدی به کام کارگران و کارمندان تلخ شود.

سازمان تامین اجتماعی کارفرما را موظف به پرداخت این مبالغ کرده است تا گره‌ای از کار کارمندان در ایام ابتدایی سال بگشاید؛ البته لازم به ذکر است که این مبالغ تنها در پایان سال پرداخت نمی‌شود و اگر قصد جدایی از سازمان در هر زمانی از سال را دارید؛ هم‌اندازه کارکردتان این مبالغ را دریافت خواهید کرد. همچنین با دریافت این مزایا، انگیزه کارگر و کارمند را برای سال جدید بیشتر شده و بازدهی آنان بالاتر می‌رود.

برای آشنایی کامل با عیدی و سنوات می‌توانید به مقاله‌ی «عیدی و سنوات؛ دغدغه‌ی روزهای پایانی سال» در بلاگ کاریابی آنلاین «جاب ویژن» مراجعه کنید.

در سال ۱۳۹۹، چه کسانی عیدی می‌گیرند؟

در قانون کار، علاوه بر حقوق کارگر، مزایای دریافتی دیگری هم برای او تعریف شده است که عیدی و سنوات از آن جمله هستند. کارفرما موظف است در پایان سال، مبلغ مشخصی تحت عنوان عیدی به کارگر پرداخت نماید. همان‌طور که می‌دانید؛ کارمندان بخش خصوصی هم در قانون کار، جزء کارگران محسوب می‌شوند. البته عیدی سال ۹۹ کارمندان دولت، با نرخ متفاوتی محاسبه می‌شود که در بخش‌های بعدی بیشتر در این رابطه صحبت خواهیم کرد.

بنا بر قانون کار، عیدی به تمام کسانی که پاره وقت یا تمام وقت، استخدامی یا قراردادی و… مشغول به کار بوده‌اند؛ تعلق می‌گیرد. در اصل این مبلغ کمک هزینه‌ای برای جبران کمبود حقوق در طول سال است. حق سنوات یا حق پایان خدمت هم بر عهده کارفرماست و در اواخر سال یا هنگام استعفا یا اخراج به کارگر و کارمند پرداخت می‌شود.

میزان عیدی چقدر است؟

فردی که یک سال گذشته در واحد کارگاهی مشغول بوده باشد؛ در پایان سال مبلغی برابر با دو برابر حقوق پایه ماهیانه خود به عنوان عیدی دریافت خواهد کرد. اگر میزان کارکرد شما از یک سال کمتر باشد؛ تعداد ماه‌هایی که مشغول به‌کار بوده‌اید را در دو برابر حقوق پایه ماهیانه‌تان ضرب کرده و به ۱۲ تقسیم کنید. البته برای محاسبه دقیق‌تر معمولا از حقوق و دستمزد روزانه استفاده می‌شود.

سقف عیدی که فردی می‌تواند دریافت کند؛ برابر با سه برابر حداقل حقوق مزد در آن سال است. حداقل مزد تعیین شده در سال ۹۹ برابر با یک میلیون و نهصد و یازده هزار تومان است. بنابراین عیدی پرداختی در پایان سال ۹۹ نمی‌تواند بیشتر از ۵۷۳۱۲۰۰ تومان باشد. حداقل عیدی تعیین شده برای فردی که یک سال سابقه کار دارد هم برابر با ۳۸۲۰۸۰۰ تومان خواهد بود.

چه کسانی مشمول دریافت حقوق وزارت کار هستند؟

هر سال دولت مبالغی را به عنوان حقوق وزارت کار مشخص می‌کند. این مبالغ شامل مستمری بازنشستگان، حقوق کارمندان دولت و کارگران می‌شود. بر اساس قانون کار، به‌غیر از کارمندان دولتی، سایر افراد استخدام‌شده در واحدهای صنفی کارگر محسوب می‌شوند. بنابراین با هر مدرک و جایگاهی، اگر در یک واحد خصوصی استخدام شده‌اید؛‌ در قانون با عنوان کارگر شناخته خواهید شد.

در بخش قبلی اشاره شد که پس از تصویب افزایش حقوق در لایحه بودجه، کارفرما موظف است این مبلغ را به کارگر بپردازد. پس اگر کارفرمای شما مبلغی کمتر از حداقل حقوق وزارت کار به شما پرداخت می‌کند؛ می‌توانید از او شکایت کنید.

میزان سنوات چقدر است؟

سنوات یکی از مزایای اجباری است که در پایان سال کاری به کارگر یا کارمند پرداخت می‌شود. مبلغ حق سنوات به‌ازای هر یک سال برابر با یک ماه از حقوق‌تان خواهد بود. توجه داشته باشید که این مبلغ در هر صورت به شما تعلق می‌گیرد و حتی استعفا از کار در هر زمانی یا ترک کار هم مانع از دریافت سنوات نخواهد شد. البته حق سنوات با پایه سنوات متفاوت است. فرمول محاسبه سنوات به شکل زیر است:

تعداد ماه‌های کارکرد × آخرین پایه حقوق⁄ ۱۲

به‌طور مثال اگر از ابتدای مهر ماه در سازمان استخدام شده‌اید و حقوق پایه‌تان دو میلیون تومان است؛ در پایان سال مبلغی برابر با یک میلیون تومان به‌عنوان حق سنوات دریافت خواهید کرد. البته ممکن است کارفرما حق سنوات را در پایان سال نپردازد و تصمیم بگیرد سنوات تمام سال‌هایی که کار کرده‌اید را یک‌جا هنگام فراغت از کار به شما پرداخت کند.

در این‌صورت هنگام تسویه حساب، سنوات تمام سال‌های خدمت بر اساس حقوق ماه آخرتان محاسبه خواهد شد. به طور‌مثال اگرشش سال است که در سازمانی مشغول به کار هستید و حقوق سال‌های اولیه شما کمتر از دو میلیون تومان بوده اما در سال آخر ۵ میلیون تومان دریافت کرده‌اید؛ سنوات شما هنگام فراغت از کار برابر با ۳۰ میلیون تومان خواهد بود.

میزان مالیات بر عیدی سال ۱۳۹۹ چقدر است؟

مبلغ عیدی هم مانند حقوق، مشمول مالیات می‌شود. البته سقف سه میلیون تومانی برای معافیت مالیاتی هم در نظر گرفته شده است. به این معنا که اگر عیدی سال ۹۹ شما از سه میلیون بیشتر باشد؛ باید مقداری از آن را به‌عنوان مالیات به نهادهای مربوطه پرداخت کنید. البته این مالیات تنها به مبلغ مازاد سه میلیون تومان تعلق می‌گیرد.

مالیات بر عیدی از طریق فرمول زیر محاسبه می‌شود:

(میزان عیدی دریافتی شما- ۳ میلیون تومان)× نرخ مالیات بر عیدی در سال جاری= میزان مالیات

نرخ مالیات سال جاری را هم می‌توانید از نهادهای مالیاتی مربوطه دریافت کنید.

حق اولاد چیست و چگونه محاسبه می‌شود؟

بدون شک هزینه‌های روزمره فرد مجرد با شخصی که چند فرزند دارد متفاوت است. این مسئله از چشم قانون‌گذار دور نمانده و مبلغی که تحت عنوان «حق اولاد» پرداخت می‌شود؛ برای جبران همین هزینه‌ها در نظر گرفته شده است. البته استفاده از این حق، دو شرط اساسی دارد:

  • باید حداقل ۷۲۰ روز سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشید.
  • فرزندان تحت تکفل شما، یا زیر ۱۸ سال داشته باشند یا تنها به تحصیل مشغول باشند و یا مطابق با نظر کمیسیون پزشکی از کارافتاده باشند.

تا پیش از این، حق اولاد تنها به دو فرزند تعلق می‌گرفت. اما در حال حاضر در صورت امکان باید به‌ازای تمامی فرزندان این مبلغ پرداخت شود. بر اساس قانون، داشتن هر فرزند مبلغی برابر با مزد سه روز را به حقوق کارگر می‌افزاید.

بنابراین افراد دارای یک فرزند در سال ۹۹، ماهیانه مبلغ ۱۹۱ هزار تومان و افراد دارای دو فرزند مبلغ ۳۸۲ هزار تومان را اضافه بر حقوق پایه وزارت کار دریافت خواهند کرد.

برای آشنایی بیشتر با حقوق وزارت کار و عیدی و سنوات، کلیک کنید.



:: بازدید از این مطلب : 151
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 2 اسفند 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جاب ویژن

یکی از مهم‌ترین بخش‌های هر سازمانی، بخش مالی و حسابداری است که عملکرد مناسب آن برای بقا و پیشرفت سازمان واجب است. حسابدارها و حسابرس‌ها در این بخش فعالیت‌های بسیار حساسی انجام می‌دهند و بر تمامی تراکنش‌های مالی سازمان نظارت دارند.

بخش مالی و حسابداری شامل جایگاه‌های شغلی بسیار متنوعی است. حسابداری دارای شاخه‌های مختلفی است که حسابداری مالی تنها یکی از آن‌ها است. منظور از حسابداری، ثبت دقیق و سیستماتیک تراکنش‌های مالی یک کسب‌وکار است. حسابداری نقش مهمی در کسب‌وکارها دارد زیرا به مدیران می‌گوید که کسب‌وکار چه درآمدها و هزینه‌هایی دارد. با رقابتی شدن بازارها و افزایش میزان تراکنش‌های مالی، نیاز شرکت‌ها به استخدام حسابدار افزایش یافته و بازار کار این رشته، بهتر شده است.

پیشبینی می شود که این رشته از سال ۲۰۱۹ تا سال ۲۰۲۹، حدود چهار درصد رشد داشته باشد. این میزان، برابر با میزان میانگین تمامی مشاغل در این بازه زمانی است. به طور کلی، هر چه وضعیت اقتصادی بهتر باشد، شرکت‌ها نیاز بیشتری به حسابداران خواهند داشت.

تحصیلات در اشتغال حسابداران اهمیت دارد ولی اهمیت آن به اندازه‌ی تجربه نیست. تعداد فرصت‌های شغلی در بازار کار ارشد حسابداری تفاوت چندانی با بازار کار لیسانس این رشته ندارد. با این حال، نوع مشاغلی که می‌توان با مدرک تحصیلات، تکمیلی آن‌ها را تصاحب کرد، تفاوت زیادی با مشاغلی دارد که تنها نیازمند مدرک لیسانس یا کاردانی هستند.

اگر هم به حسابداری و تراز کردن صورت‌های مالی علاقه‌مندید و هم به کمی ماجراجویی، حسابرسی شغل ایده‌آل شماست. حسابرس‌ها را می‌توان پلیس امور مالی و حسابداری سازمان‌ها دانست. همان‌طور که بدون حضور پلیس اغتشاش و بی‌نظمی همه شهر را پر خواهد کرد. در صورت نبودن حسابرس هم واحد مالی و دفاتر حسابداری بی‌نظم و به‌هم‌ریخته خواهد بود. همین مسئله باعث شده سازمان‌ها هر چه بیشتر متوجه اهمیت استخدام حسابرس شوند.

حضور حسابرس در واحد مالی سازمان می‌تواند از بروز اشتباهات و تخلفات عمدی و غیرعمدی جلوگیری کرده و مانع از هزینه کردهای اضافی شود. شرایط اقتصادی و فضای رقابتی بازار باعث شده بهینه کردن هزینه‌ها و جلوگیری از مخارج اضافی اهمیت بیشتری نسبت به قبل پیدا کند. و حسابرس همان فردی است که می‌تواند بر این شرایط نظارت کرده و آن را بهبود ببخشد.

 در این مقاله می‌خواهیم، مشاغل مختلف مالی و حسابداری را به شما معرفی کنیم.

برای مشاهده‌ی آگهی‌های استخدام حسابدار و دیگر مشاغل مالی می‌توانید به وب‌سایت جاب ویژن مراجعه کنید.

اهمیت بخش مالی و حسابداری در چیست؟

این رشته نقش بسار مهمی در راه‌اندازی، بقا و پیشرفت در کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ دارد و مشخص می‌کند که برای راه‌اندازی یک کسب‌وکار، چقدر سرمایه نیاز است. زمانی که کسب‌وکار، راه بیافتد، برای اینکه میزان هزینه‌ها، میزان درآمدها، و منابع هزینه و درآمد، مشخص شود، باید کار حسابداری انجام شود. رده‌های مدیریتی مختلف در سازمان‌های تجاری، با تکیه بر اطلاعات تحلیل شده و خلاصه‌شده‌ای که حسابداران در اختیار آن‌ها می‌گذارند، برای آینده‌ی سازمان تصمیم می‌گیرند.

حسابداران، سه نوع صورت مالی را ثبت می‌کنند:

صورت مالی درآمد که اطلاعات سود و زیان را نشان می‌دهد

ترازنامه که تصویر شفافی از موقعیت مالی کسب‌وکار شما در یک بازه‌ی زمانی مشخص فرآهم می‌آورد

جریان نقدی که پلی بین صورت مالی درآمد و تراز مالی است و پول کسب شده و خرج شده در یک بازه‌ی زمانی خاص را نشان می‌دهد.

مهم است که سازمان‌ها، اطلاعات مالی ثبت‌شده‌ی خود را شفاف و به روز نگه‌دارند. در زیر به دلایل مختلف اهمیت حسابداری برای کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ، می پردازیم:

  • به ارزیابی عملکرد کسب‌وکار کمک می‌کند
  • می‌تواند مانع از خروج کسب‌وکار از کانال‌های قانونی شود
  • در تعیین بودجه و اهداف آتی سازمان به مدیران کمک می‌کند
  • صورت‌های مالی را فرآهم می‌آورد.

مطالب گفته شده، حاکی از اهمیت بسیار زیاد حسابداری در تمامی کسب‌وکارها و سازمان‌های تجاری است. بنابراین، هر شرکت خصوصی یا سازمان دولتی، نیازمند حسابدار است. با وجود اینکه اپلیکیشن‌ها توانسته‌اند راه خودشان را به تمامی جنبه‌های زندگی ما باز کنند، هنوز راهی طولانی تا جایگزینی حسابداران با اپلیکیشن‌ها و نرم‌افزارها داریم. بنابراین، بازار کار حسابداری، حداقل تا چند دهه‌ی آینده، همچنان داغ خواهد بود.

وظایف و مسئولیت‌های شغلی حسابدار

از اول صبح که پشت میز حسابداری می‌نشینید تا عصر که محل کارتان را ترک کنید؛ وظایف متنوع و زیادی را باید انجام دهید. البته تعداد و نوع کارهایی که بر عهده شماست؛ به کارفرما و حوزه کاری شما بسیار وابسته است. اما معمولا و به صورت کلی، هدف کارفرما از جذب حسابدار، موارد زیر را شامل می‌شود:

  • آماده کردن بودجه، صورت درآمد، هزینه، حقوق و دستمزد و…
  • تسلط کامل به قوانین مالیاتی و پرداخت مالیات
  • ثبت کردن ریز هزینه‌ها، درآمدها و فاکتورها
  • مشخص کردن بستانکار و بدهکار و تراز کردن حساب‌ها
  • کار کردن با حساب‌رسان خارجی و ارائه گزارش به آنها
  • آماده کردن اسناد مالی و ارائه توضیحات درباره آنها
  • تعیین اهداف مالی (با کمک مدیریت) و ارائه برنامه برای رسیدن به آنها
  • آماده‌سازی ترازنامه‌ها و صورت‌های سود و زیان
  • پرداخت حقوق و دستمزد و تهیه گزارش از این موارد

وظایف حسابرس چیست؟

حسابرسی شغلی با مسئولیت‌های بسیار سنگین است. در زیر فهرستی از مسئولیت‌ها و وظایف شغلی حسابداران برای شما تهیه کرده‌ایم.

صحبت با سایر افراد: حسابرس چه کارمند سازمان باشد و چه مستقل کار کند؛ باید در ابتدا با واحد مالی و حسابداری صحبت کرده و مدارک و اسناد را همراه با توضیحات از آنها دریافت کند. همچنین باید با کارفرما جلسه برگزار کرده و درباره درخواست‌ها، نیازها و محدودیت‌ها اطلاعات کسب کند.

صحت‌سنجی صورت‌های مالی: کارشناسان حسابرسی باید در این مرحله، تمام اسناد مالی از جمله حقوق، تنخواه‌ها، فاکتورها و… را بررسی نموده و از تطابق آنها با هم اطمینان حاصل نمایند. معمولا بعد از این مرحله رئیس حسابرسی وارد عمل خواهد شد.

انطباق با قوانین: برخی از کارفرمایان با استخدام حسابرس از او می‌خواهند به مسائل قانونی مثل مالیات و… رسیدگی کند. بنابراین حسابرس باید به تمام قوانین تسلط کافی داشته و اسناد مالی سازمان‌ها را از این نظر بررسی کند.

تهیه گزارش و ارائه آنها: پس از طی این مراحل و بررسی اسناد و سوابق مالی، حسابرس به نتایجی درباره صحت و دقت این اسناد و کارآیی سیستم حسابداری خواهد رسید. در این مرحله او باید گزارش‌هایی کتبی از عملکرد مالی سازمان تهیه نموده و در اختیار کارفرما قرار دهد. همچنین باید تحلیل‌ها، پیشنهادات و انتقادات خود نسبت به عملکرد مالی سازمان را بیان کند.

دیگر مشاغل مالی و حسابداری

گرایش‌های متفاوت حسابداری

در بالا اشاره کردیم که فرصت‌های شغلی مرتبط با جذب حسابدار، بسیار گسترده و متنوع هستند. هر کدام از این گرایش‌ها، روی بخشی از وظایف و مسئولیت‌های شغلی حسابداری تمرکز دارند. برای اینکه بتوانید در هر کدام از این گرایش‌ها حرفه‌ای شده و در این جایگاه‌ها پذیرفته شوید؛، نیازی نیست که لزوما در زمان تحصیل آن را انتخاب کرده باشید. گذراندن دوره‌های معتبر در این حوزه‌ها و یا تجربه و سابقه کاری، اهمیت بسیاری در تعیین گرایش حسابداری در زمان شروع همکاری دارند. پرتقاضاترین گرایش‌ها در بازار کار عبارتند از:

حسابداری عمومی: این گرایش، به اصول کلی حسابداری می‌پردازد و بیشتر افراد، در این حوزه مشغول به کار هستند. اکثر آگهی‌های شغلی جذب حسابدار هم برای این گرایش منتشر می‌شوند.

حسابداری مالی: استقبال از حسابدارهای مالی هم در بازار کار، نسبتا زیاد است. اگر ترجیح می‌دهید کار تحلیل و آنالیز داده‌های مالی و صورت‌ها را بر عهده داشته باشید و گزارش‌هایی برای پیشرفت سازمان آماده کنید؛ این شغل مخصوص شماست!معمولا حسابداران مالی، چندان درگیر قوانین مالیاتی یا ترازنامه‌ها نیستند؛ بلکه با بررسی این داده‌ها تلاش می‌کنند هزینه‌ها را کاهش داده و راه روشن‌تری برای مسیر پیش روی سازمان ترسیم کنند. وظیفه اصلی حسابدار مالی، ارائه گزارش‌های ماهیانه و تجزیه و تحلیل روند درآمد و کنترل هزینه‌هاست

حسابداری صنعتی: یکی دیگر از زیرشاخه‌های حسابداری که آگهی‌های درخواست همکاری زیادی برای آن منتشر می‌شود؛ حسابداری صنعتی است. فرصت‌های شغلی این گرایش بیشتر در واحدهای تولیدی و کارخانه‌هاست. اگر قصد دارید به‌عنوان حسابدار صنعتی گزینش شوید، باید به محاسبه و ارزیابی قیمت تمام‌شده؛ محاسبه سود و زیان ماهانه و سالانه و… مسلط باشید.

حسابرسی: افرادی که تمایل دارند به‌عنوان حسابرس مشغول به کار شوند؛ باید صورت‌های مالی، دفاتر مالی و اسناد و مدارک را بررسی کنند و هرگونه مغایرت یا اشتباه را گزارش دهند. اگر دوست دارید کسب و کار خودتان را راه بیاندازید؛ انتخاب این گرایش کمک زیادی به شما می‌کند.حسابرس‌ها معمولا دفاتر خود را دارند و به‌شکل پروژه‌ای با صاحبان کسب و کار همکاری دارند. البته معمولا شرکت‌های بزرگ مالی هم آگهی‌های استخدام حسابرس منتشر می‌کنند.

حسابداری مالیاتی: اصولا انجام امور مالیاتی و تسلط کامل به قوانین مالیات، یکی از مهم‌ترین وظایف حسابدارهاست. اما بسیاری از سازمان‌ها و مجموعه‌های بزرگ، اقدام به استخدام حسابدار مالیاتی می‌کنند تا به‌طور اختصاصی مسائل مربوط به مالیات را حل و فصل کند. تعداد آگهی‌های استخدامی حسابدار مالیاتی به اندازه حسابدار عمومی نیست؛ اما با توجه به اهمیت مالیات برای سازمان‌ها، این شغل از حقوق و مزایای بالاتری برخوردار است.

عنواین شغلی مختلف در بازار کار مالی و حسابداری

کارهایی که حسابداران انجام می‌دهند، بسیار متنوع هستند. به منظور تقسیم کار، جایگاه‌های شغلی مختلفی برای حسابداران، تعریف می‌شود. در زیر، فهرستی از فرصت های شغلی در این حوزه را برای شما آماده کرده‌ایم:

حسابدار: به کسی گفته می‌شود که تراکنش‌های مالی و دیگر فعالیت‌های مالی را ثبت و تحلیل می‌کند و می‌تواند در استخدام یک سازمان یا حتی یک شخصیت حقیقی باشد.

حسابرس: در این شغل، انطباق اسناد مالی با قوانین مالی بررسی می‌شود. معمولا سازمان‌های اداری برای نظارت بر عملکرد شرکت‌های خصوصی، حسابرس استخدام می‌کنند. البته سازمان‌های بزرگ مثل بانک‌ها، حسابرس‌های داخلی دارند.

تحلیل‌گر بودجه: هر سازمانی برای انجام فعالیت‌های خود در بازه‌های زمانی مشخص، براساس درآمدها و هزینه‌هایش، بودجه تعیین می‌کند. تحلیل‌گر بودجه، یک جایگاه شغلی است که به مدیریت بودجه‌بندی سازمان‌ها کمک می‌کند.

مدیر مالی: یکی از مشاغل دیگر در بازار کار حسابداری، مدیریت مالی است که مسئول سلامت مالی سازمان است. کار اصلی مدیر مالی، تحلیل، پژوهش و گزارش‌دهی به رده‌های مدیریت بالاتر است

حسابرس قانونی: کار اصلی حسابرس قانونی، کشف تخلفات مالی و مالیاتی است. این حسابرس‌ها، به اختلافات مالی نیز رسیدگی می‌کنند.

مدیر ارشد مالی (CFO): کار اصلی مدیر ارشد مالی، نظارت بر ریسک‌های مالی سازمان‌ها و مدیریت این ریسک‌ها است. معمولا مدیر ارشد مالی، مسئول برنامه‌ریزی مالی و ثبت اسناد مالی است.

کنترلر: این شغل، جایگاه سازمانی بالایی در امور مالی سازمان‌ها دارد. کار کنترلر، مدیریت بخش حسابداری سازمان است..

حسابدار رسمی: به کسی گفته می‌شود که دارای مدرک تحصیلی معتبر و سابقه کار بالا است و آزمون جامعه‌ی حسابداران رسمی ایران را با موفقیت پشت سر گذاشته و گواهی حسابدار رسمی را دریافت نموده باشد. این حسابداران معمولا در شرکت‌های خصوصی یا سازمان‌های دولتی بزرگ، جایگاه‌های شغلی بسیار مهمی را تصاحب می‌کنند.

حسابدار مالیاتی: حسابرس مالیاتی به کسی گفته می‌شود که میزان مالیات پرداختی شرکت‌های خصوصی را تعیین می‌کند و می‌تواند در یک سازمان دولتی مشغول و بر پرداخت مالیات از سوی شرکت‌های خصوصی نظارت داشته باشد. نوع دیگر حسابداری مالیاتی، نوع مالیاتی داخلی است که مسئول به امور مالیاتی شرکت‌های خصوصی رسیدگی می‌کند.

برای مشاهده‌ی آگهی‌های استخدام حسابدار و مشاغل مرتبط، کلیک کنید.

در جلسه مصاحبه برای استخدام حسابدار چه سوالاتی مطرح می‌شود؟

حالا که با مشاغل مختلف در بازار کار مالی و حسابداری آشنا شدید، بد نیست به شما بگوییم که چگونه خود را را برای شرکت در یک جلسه‌ی استخدامی حسابداری آماده کنید. نحوه پاسخگویی شما به سوالات مطرح شده در جلسه مصاحبه، تعیین‌کننده مسیر شغلی شماست. بنابراین اهمیت بسیار زیادی دارد که بدانید چه سوالاتی از شما پرسیده خواهد شد تا برای آنها آماده باشید.

معمولا در اولین سوال از شما خواسته می‌شود تا شرحی از پیشینه کاری و تجربیات خود ارائه دهید. در پاسخ حتما به دوره‌های آموزشی، افرادی که با آنها در مسیر یادگیری حسابداری آشنا شده‌اید و مهم‌ترین تجارب کاری خود اشاره کنید.

برای اینکه مهارت‌های فنی شما در زمینه حسابداری سنجیده شود؛ معمولا درخواست می‌کنند فرآیند و پروسه‌ای که هنگام بررسی یک مشکل حسابداری طی می‌کنید را توضیح دهید.

یکی از سوالاتی که قطعا از شما پرسیده می‌شود این است که با کدام نرم‌افزارها کار کرده‌اید؛ به هر کدام چه اندازه مسلط هستید و برای هر بخش از وظایف خود، از کدام نرم‌افزار استفاده می‌کنید.

بر اساس آنچه در قسمت‌های قبل گفته شد؛ گرایش‌های مختلف حسابداری بسیار متنوع هستند. پس غیرمعمول نیست که کارفرما از شما بخواهد درباره حوزه‌ای که در آن تخصص دارید؛ توضیح بدهید.

احتمالا از شما خواهند پرسید که چگونه شرایط چالش‌برانگیز را کنترل خواهید کرد؟ حتی ممکن است بخواهند یکی از اتفاقات چالشی در محیط کاری سابق خود و نحوه مقابله با آن را شرح دهید.

برای کارفرمایانی که به دنبال استخدام حسابدار هستند؛ بسیار مهم است که فرد مورد نظر قادر باشد بین کارها اولویت‌بندی کند و پیش از اتمام موعد مقرر وظایف خود را به انجام برساند. در نتیجه منتظر باشید تا درباره این مسئله هم از شما سوال بپرسند.

نه فقط هنگام مصاحبه با متقاضی شغل حسابداری، که در اکثر جلسات مصاحبه از فرد مصاحبه‌شونده درخواست می‌شود درباره شرکت و ارزش آفرینی که او می‌تواند برای مجموعه به همراه داشته باشد؛ توضیحاتی ارائه دهد.

با اطلاع از این پرسش‌ها، قطعا آمادگی شما در جلسه مصاحبه بیشتر خواهد بود و شانس بالاتری برای قبولی و پذیرش در مجموعه مورد نظرتان خواهید داشت.

جمع‌بندی

تمامی بخش‌های دولتی، اقتصادی و تجاری کشور، نیازمند استخدام حسابدار هستند. حسابداری نقشی کلیدی در امور مالی سازمان‌ها دارد. حسابداران، تراکنش‌های مالی شرکت‌ها را ثبت و تحلیل می‌کنند. آن‌ها بر پیروی امور مالی سازمان‌ها از قانون نظارت دارند. حسابداری در بودجه‌بندی و برنامه‌ریزی‌های مالی نقشی تعیین کننده دارد. انتظار می‌رود که این شغل از سال ۲۰۱۹ تا سال ۲۰۲۹، حدود ۴ درصد رشد داشته باشد.

برای مشاهده‌ی آگهی‌های استخدام حسابدار می‌توانید به بخش «فرصت‌های شغلی» در کاریابی آنلاین جاب ویژن مراجعه کنید.

رشته‌ی حسابداری گرایش‌های مختلفی مثل عمومی، مالی، صنعتی و ... دارد که با فارغ‌التحصیلی در یکی از این گرایش‌ها می‌توانید در مشاغل مختلفی مثل حسابدار، حسابرس، مدیر مالی، تحلیل‌گر بودجه و ... استخدام شوید.

برای آشنایی بیشتر با شرایط استخدام حسابدار، کلیک کنید.



:: بازدید از این مطلب : 157
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 30 بهمن 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جاب ویژن

برنامه‌نویسی از مشاغلی است که بازار کار و درآمد آن روز‌به‌روز بیشتر می‌شود. با ادامه روند دیجیتالی شدن کارهای روزمره، نیاز به برنامه‌نویسان و توسعه‌دهندگان اپلیکیشن نیز به سرعت در حال افزایش است. می‌توان گفت برنامه‌نویسی از معدود گروه‌های شغلی است که در آن، رقابتی بین کارجویان برای تصاحب فرصت‌های شغلی وجود ندارد؛ بلکه کارفرمایان باید با هم دیگر برای جذب برنامه‌نویسان، رقابت کنند. 

سازمان‌های دولتی و شرکت‌های خصوصی و نیمه‌خصوصی، همگی برای انجام کارهای بسیار متنوعی، به برنامه نویس نیاز دارند و مسئولیت‌هایی که بر عهده‌ی برنامه‌نویس قرار می‌گیرد، از شغلی به شغل دیگر، متفاوت است. درست است که یادگیری زبان‌های برنامه‌نویسی نیازمند تحصیلات نیست ولی برای حرفه‌ای شدن در برنامه‌نویسی حتما باید دانش کافی را داشته باشید که در بسیاری از موارد، در گروی تحصیلات عالی و گذراندن دوره‌های آموزشی است.

در این مقاله می‌خواهیم ۱۰ واقعیت در مورد برنامه‌نویسی به شما بگوییم که هر کسی باید آن‌ها را بداند.

۱- برنامه‌نویسی از پردرآمدترین مشاغل در دنیا است

 

 

شغل برنامه‌نویسی یکی از پر درآمدترین مشاغل در بسیاری از کشورهای دنیا است. برنامه‌نویسان در ایالات متحده‌ی آمریکا، بالاترین دستمزدها را در دنیا دارند. میانگین حقوق برنامه‌نویسان در سال ۲۰۲۰ در آمریکا، بیش از ۱۰۶ هزار دلار بوده است. زبان برنامه‌نویسی Scala در سال ۲۰۲۰ پردرآمدترین زبان برنامه‌نویسی در این کشور بوده است و پس از آن، زبان‌های Clojure و Go در رتبه‌های دوم و سوم قرار داشته‌اند. میانگین حقوق برنامه نویس اندروید در سال ۲۰۲۰ در آمریکا، ۱۰۳ هزار دلار بوده است.

زبان‌های مختلف برنامه‌نویسی، درآمدهای متفاوتی دارند. عواملی مثل میزان نیاز به یک زبان برنامه‌نویسی، میزان پیچیدگی آن زبان و جدید یا قدیمی بودن یک زبان برنامه‌نویسی، روی دستمزد برنامه‌نویسان آن زبان، تأثیر دارند.

در حال حاضر، زبان‌های پایتون، جاوا و جاوا اسکریپت، پرکاربردترین زبان‌های برنامه‌نویسی هستند ولی از آن‌جایی که تعداد برنامه‌نویسان مسلط به این زبان‌ها، به نسبت زبان‌های دیگری مثل Scala ،Go و Objective C بسیار بیشتر است، درآمد کمتری نسبت به این زبان‌ها دارند.

۲- برنامه‌نویسی بازار کار بسیاری خوبی دارد که با سرعت بسیار زیادی در حال رشد است

بازار کار برنامه نویسی روز‌به‌روز در‌حال پیشرفت و گسترش است. زیرا اغلب مشاغل امروزی در آینده‌ای بسیار نزدیک، حالت دیجیتالی و آنلاین به خود می‌گیرند. دهه‌ی ۲۰۳۰، بدون شک، دهه‌ی انقلاب هوش مصنوعی خواهد بود. در یک مطالعه توسط مؤسسه جهانی McKinsey، نشان داده شده است که تا سال ۲۰۳۰ حدود ۸۰۰ میلیون فرصت شغلی در سراسر جهان به دلیل دیجیتالی شدن کسب‌وکارها از بین می‌روند.

با این حال، اگر شما برنامه‌نویس باشید، انقلاب هوش مصنوعی، نه‌تنها فرصت‌های شغلی شما را از بین نمی‌برد، بلکه آن‌ها را بیشتر و پردرآمدتر نیز می‌کند. به غیر از شرکت‌های فعال در حوزه‌ی فناوری، شمار کسب‌وکارهای متکی به برنامه‌نویسی روز‌به‌روز درحال افزایش است. با اطمینان می توان گفت که حداقل، در چند دهه‌ی پیش رو، بازار برنامه نویسی بسیار داغ خواهد بود. یک مهندس نرم‌افزار به راحتی می‌تواند در شرکتی مرتبط با فناوری، در یک بیمارستان، در یک خودروسازی یا حتی در یک فروشگاه آنلاین مشغول به کار شود.

در کشور ما نیز پا به پای دیگر کشورها، در دهه‌ای که گذشت، فرصت های شغلی متعددی برای برنامه نویسان ایجاد شد و این روند با سرعت بسیار زیادی ادامه دارد. کافی است یک جستجوی ساده با کلید واژه‌ی آگهی استخدام برنامه‌نویس در گوگل داشته باشید و خواهید دید که میزان تقاضا برای برنامه‌نویسان تا چه میزان بالا است.

پیشبینی می‌شود که بازار کار برنامه‌نویسی از سال ۲۰۱۹ تا سال ۲۰۲۹، حدود ۲۲ درصد رشد داشته باشید که خیلی بیشتر از میانگین رشد تمامی مشاغل (۴٪) است.

۳- برای برنامه‌نویس شدن نیازی به تحصیلات ندارید

جالب است که برنامه‌نویس شدن نیازی به تحصیلات ندارد و به هر طریقی که کدنویسی به یک یا چند زبان را یاد بگیرید و بتوانید برنامه‌نویسی کنید، سازمان‌ها شما را به عنوان برنامه‌نویس استخدام می‌کنند.

با این حال، برای اینکه به یک برنامه‌نویس حرفه‌ای تبدیل شوید، نیاز به تحصیلاتی مرتبط در این حوزه دارید . از سوی دیگر، بسیاری از کارفرمایان در استخدام برنامه نویس، تحصیلات را نیز در نظر می‌گیرند و ممکن است مدرک تحصیلی در حقوق برنامه نویس موثر باشد. البته همیشه اینطور نیست.

با وجود اینکه اکثر برنامه‌نویسان فارغ‌التحصیلان رشته‌های علوم کامپیوتر یا مهندسی نرم‌افزار هستند، ولی افرادی که تحصیلات دانشگاهی ندارد یا کسانی که فارغ‌التحصیل رشته‌های غیرمرتبط هستند، می‌توانند یادگیری برنامه‌نویسی را شروع کنند.

البته در بعضی از مشاغل برنامه‌نویسی، مثل برنامه‌نویسی برای سازمان‌ها، به ویژه سازمان‌های دولتی، داشتن مدرک تحصیلی مرتبط برای استخدام برنامه نویس اهمیت دارد و گاها ضروری است. در چنین سازمان‌هایی، سطح تحصیلات می‌تواند روی حقوق برنامه نویس، مؤثر باشد. به عنوان مثال، برای استخدام شدن در یکی از بانک‌های جمهوری اسلامی ایران به عنوان برنامه‌نویس، باید دارای حداقل مدرک کارشناسی در یکی از رشته‌های علوم کامپیوتر، مهندسی نرم‌افزار یا دیگر رشته‌های مرتبط باشید.

بعضی از کارفرمایان، برای استخدام برنامه نویس تازه کار به عنوان کارآموز و سپردن بخش کوچکی از یک پروژه نرم افزاری، مدرک تحصیلی از شما نمی‌‌خواهند و تنها کافی است با نمونه‌ کارهای خود یا به هر طریق دیگری، به آن‌ها نشان دهید که می‌توانید به زبانی که کارفرما نیاز دارد، برنامه‌نویسی کنید. داشتن مدرک لیسانس رشته‌هایی مثل علوم کامپیوتر، فناوری اطلاعات و مهندسی نرم‌افزار برای ورود به بسیار از مشاغل کافی است.

۴- اکثر برنامه‌نویسان، دورکار هستند

یکی از بزرگترین مزیت‌های برنامه‌نویسی که باعث شده برنامه‌نویسان برخلاف بسیاری از افراد دیگر، در دوران قرنطینه به دلیل همه‌گیری کووید-۱۹ بیکار نشوند، امکان دورکاری برنامه نویسی است. به همه دلیل، خیلی از کارفرمایان، این روزها اقدام به انتشار آگهی‌های استخدام برنامه‌ نویس دورکاری می‌کنند. مزیت‌های دورکاری عبارتند از:

● ساعت کاری منعطف: یکی از مهم‌ترین مزیت‌های دورکاری این است که در بسیاری از موارد، ساعت کاری دست خود برنامه‌نویس است و او نیازی به هماهنگی با ساعت کاری کارفرما ندارد.
● کاهش هزینه‌ها و خطرات رفت و آمد: برنامه نویسی را می‌توانید در منزل خود و بدون نیاز به رفت و آمدهای پرهزینه و پرخطر به محل کار انجام دهید.
● راحتی و افزایش کارایی: کار کردن در محیط آرامش بخش و راحت منزل، با لباس‌های راحت و گوش دادن به موزیکی که دوست دارید، خیلی لذت بخش‌تر از کار کردن در یک شرکت یا سازمان است و همین مزیت، کارایی شما را بسیار بالا می‌برد.

۵- زبان برنامه‌نویسی پایتون بهترین بازار کار را دارد و بهترین زبان برای شروع برنامه‌نویسی است

با در نظر گرفتن تمامی رنکینگ‌های شناخته شده، ترندهای صنعتی و تعداد آگهی‌های استخدام برنامه نویس پایتون، این زبان برنامه‌نویسی، از نظر بازار کار در رتبه‌ی اول قرار می‌گیرد. در حال حاضر، پایتون یک زبان برنامه‌نویسی چندمنظوره است که در بسیاری از حوزه‌های توسعه‌ی نرم‌افزار، کاربرد دارد. در سال ۲۰۲۰، در ایالات متحده‌ی آمریکا، پایتون در میان زبان‌های برنامه‌نویسی دیگر، بیشترین تقاضا را داشت و از نظر درآمدی، در رتبه‌ی سوم بود. جالب است که برنامه‌نویسان کم تجربه‌ای که زبان برنامه‌نویسی پایتون می‌دانند، در مقایسه با برنامه‌نویسان کم‌تجربه‌ی زبان‌های دیگر، بیشترین درآمد را دارند.

مهم‌ترین قابلیت‌ها و ویژگی‌های زبان برنامه‌نویسی پایتون عبارتند از:

  • پشتیبانی کتابخانه‌ای گسترده
  • پشتیبانی از پلتفرم‌های مختلف
  • پشتیبانی از بازیافت خودکار حافظه
  • قابلیت یکپارچه‌سازی با زبان‌های برنامه‌نویسی C++، C، جاوا و …
  • پشتیبانی از برنامه‌نویسی GPI

مطابق با آمارها، در حال حاضر، حداقل حدود ۷ الی ۸ میلیون توسعه‌دهنده‌ی پایتون در سرتاسر دنیا وجود دارند. بیشترین کاربردهای پایتون در توسعه‌ی وب، توسعه‌ی نرم افزار و یادگیری ماشین است و خیلی از غول‌های IT مثل آمازون، گوگل، فیسبوک و … از این زبان برنامه‌نویسی برای پلتفرم‌های خود استفاده می‌کنند.

پایتون به دلیل دلیل اکوسیستم فوق العاده و قابل گسترش، مستقل بودن از پلتفرم، کدنویسی آسان، شیب ملایم منحنی یادگیری، جامعه‌ی پویای برنامه‌نویسان، انعطاف‌پذیری بالا و گزینه‌های بصری‌سازی بی‌نظیر، بهترین زبان برنامه نویسی برای هوش مصنوعی است. به علاوه، این زبان برنامه‌نویسی به دلیل ساده بودن، بهترین زبان برنامه نویسی برای شروع است.

۶- پردرآمد‌ترین زبان برنامه‌نویسی در دنیا و در ایران

 

درآمد برنامه نویسی Scala با میانگین جهانی ۷۶ هزار دلار در سال ۲۰۲۰، از تمامی زبان‌های برنامه‌نویسی دیگر، بالاتر است. Scala، یک زبان چندمنظوره‌ی سطح بالا و چندالگویی است که یادگیری آن چندان دشوار نیست و همبستگی نزدیکی با زبان محبوب جاوا دارد.

به گزارش جاب ویژن، پردرآمدترین زبان برنامه نویسی در ایران در سال ۱۳۹۸، زبان برنامه‌نویسی پایتون است.

میانگین حقوق برنامه‌نویسان ارشد پایتون در سال ۱۳۹۸ در شهر تهران، ۹/۸ میلیون تومان بر ماه بوده است. دستمزد برنامه‌نویسان سطح متوسط پایتون نیز با ۵/۶ میلیون تومان در ماه، در مقایسه با برنامه‌نویسان زبان‌های دیگر در سطح متوسط، بالاتر بوده است. با این حال، کارآموزان برنامه‌نویسی پایتون، دستمزدی مشابه کارآموزان دیگر زبان‌های برنامه‌نویسی داشته‌اند.

درآمد برنامه نویس #C و C و حقوق برنامه نویس اندروید در تهران در سال ۱۳۹۸، با ۷/۸ میلیون در سطح ارشد، پس از برنامه‌نویس پایتون، در رتبه‌ی بعدی قرار داشته است.

۷- پردرآمدترین مشاغل در بازار کار برنامه‌نویسی

 

مشاغل مختلفی در گروه شغلی برنامه‌نویسی قرار می‌گیرند. در زیر، فهرستی از پر درآمد‌ترین مشاغل در این گروه شغلی را برای شما آماده کرده‌ایم:

۱- توسعه‌دهنده‌ی اپلیکیشن موبایل

۲- معمار اپلیکیشن

۳- توسعه‌دهنده‌ی فنی برنامه‌ریزی سازمان

۴- توسعه‌دهنده‌ی ارشد اپلیکیشن

۵- تحلیل‌گر سیستم کسب‌وکار

۶- تحلیل‌گر رایانش ابری

۷- توسعه‌دهنده‌ی فنی مدیریت رابطه با مشتری

۸- تحلیل‌گر توسعه‌دهنده یا برنامه‌نویس

۸- سابقه کار اهمیت زیادی در درآمد برنامه‌نویسی دارد

اولین و مهم‌ترین عامل مؤثر روی حقوق برنامه نویس، سابقه‌ی کار و سطح تجربه‌ی اوست. معمولا، برنامه‌نویسان مسیر شغلی خود را با یک دوره‌ی کارآموزی شروع می‌کنند که معمولا زیر دو سال طول می‌کشد. یکی از مهم‌ترین مزیت‌های این گروه شغلی این است که دستمزد کارآموزی بسیار بالایی در مقایسه با دوره‌های کارآموزی دیگر مشاغل دارد.

برنامه‌نویسان را از نظر سطح تجربه به سه سطح زیر تقسیم‌بندی می‌کنند:

  • سطح تازه‌کار (Junior): برنامه‌نویسان تازه‌کار، زیر دو سال سابقه کار دارند.
  • سطح متوسط (Mid-level): این برنامه‌نویسان، دو الی پنج سال سابقه کار دارند.
  • سطح ارشد (Senior): به برنامه‌نویسانی که بیش از پنج سال سابقه کار دارند، برنامه‌نویس ارشد گفته می‌شود.

اگی می‌خواهید برنامه‌نویس شوید، ابتدا باید برای آگهی‌های استخدام برنامه نویس در سطح کارآموزی رزومه ارسال کنید. پس از پایان دوران کارآموزی خود، می‌توانید کار خود را به عنوان برنامه‌نویس و با یک حقوق نسبتا خوب، شروع کنید. پس از پنج سال از شروع کارآموزی، می‌توانید به عنوان یک برنامه‌نویس ارشد، استخدام شوید و درآمد بسیار بالایی داشته باشید.

۹- مسئولیت‌ها و وظایف شغلی برنامه‌نویس

کارفرمایان مختلف، اهداف بسیار متنوعی از جذب برنامه نویس دارند. مسئولیت‌ها و وظایف شغلی برنامه‌نویس، از شغلی به شغل دیگر، بسیار متفاوت است. با این حال، ما در اینجا تلاش کرده‌ایم تا رایج‌ترین مسئولیت‌های شغلی برنامه‌نویسان را به شما معرفی کنیم.

● نوشتن و به روزرسانی‌کردن برنامه‌های کامپیوتری یا بسته‌های نرم‌افزاری برای انجام کارهای مختلف مثل در صنعتی که در آن مشغول هستید.
● تست کردن برنامه و رفع خطاهای آن
● آزمایش کردن نرم‌افزارها برای اطمینان از عملکرد صحیح آن‌ها و اجرای درست دستورالعمل‌ها
● کامپایل کردن (compiling) و مستند‌سازی توسعه‌ی نرم‌افزار و اصلاحات انجام شده و کامنت گذاشتن در کد‌ها برای اینکه دیگران بتوانند نرم‌افزار را بفهمند.
● نوشتن دستورالعمل‌ها برای هدایت کاربران
● تقسیم کار، هماهنگ‌سازی و بازبینی فعالیت‌های یک تیم برنامه‌نویسی در جایگاه‌های شغلی مدیریتی
● آموزش برنامه‌نویسی به کارآموزان
● مشورت با تیم‌های مدیریتی، مهندسی و فنی برای مشخص‌شدن نیازها و مشکلات نرم‌افزاری سازمان و پیشنهاد دادن راه‌حل‌ها
● بازبینی، تعمیر و گسترش برنامه‌های وجود برای افزایش بهینگی و کارایی آن‌ها
● نوشتن، تحلیل کردن و بازنویسی برنامه‌ها مطابق با جریان کار
● تحلیل کردن برنامه‌ها و کنترل استفاده از نرم‌افزاهای کامپیوتری به عنوان برنامه‌نویس سیستمی.
● مشورت با اپراتورهای کامپیوتری یا آنالیزورهای سیستمی برای یافتن و برطرف کردن مشکلات در اجرای برنامه‌های کامپیوتری
● همکاری با سازندگان کامپیوترها و دیگر کاربران برای توسعه‌ی روش‌های برنامه‌نویسی جدید.

۱۰- مهارت‌های لازم برای برنامه‌نویسی

برنامه‌نویسان، نیازمند مهارت‌های متعددی هستند تا بتوانند مسئولیت‌هایی که به عهده‌شان قرار می‌گیرد را به حرفه‌ای‌ترین شکل ممکن انجام دهند. بهترین برنامه‌نویسان، علاوه بر دانش برنامه‌نویسی و مهارت‌های تکنیکی، باید دارای قابلیت‌هایی مثل تفکر خلاقانه و کار تیمی باشند. در زیر، پیش از پاسخ دادن به این سوال که چگونه برنامه نویسی را شروع کنیم، مهارت‌ها و استعدادهای مورد نیاز یک برنامه‌نویس را نام می‌بریم:

● تسلط کامل بر یک یا چند زبان برنامه‌نویسی
● یادگیری مفاهیم و کاربرد آن‌ها برای حل مسائل دیگر
● مهارت‌های ریاضیاتی
● مهارت‌های حل مسئله
● مهارت‌های ارتباطی
● مهارت‌های نویسندگی
● کنجاو بودن

در این مقاله، ۱۰ واقعیت مهم در رابطه با شغل برنامه‌نویسی را به شما معرفی کردیم. برای آشنایی بیشتر با این شغل می‌توانید به مقاله‌ی «راهنمای استخدام برنامه‌نویس؛ هرآنچه که کارجویان باید بدانند» رجوع کنید.



:: بازدید از این مطلب : 169
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 29 بهمن 1399 | نظرات ()

صفحه قبل 1 1 2 3 4 5 ... 6 صفحه بعد