نوشته شده توسط : جاب ویژن

امروزه شغل برنامه‌نویسی از پرطرفدارترین مشاغل در دنیا است. دلیل آن پیشرفت هرروزه‌ی دانش در این حوزه و باز بودن مسیر پیشرفت همیشگی در آن است. همچنین بعد از همه‌گیری کرونا مشاهده کردیم که چگونه اکثر کسب‌وکارها اینترنتی و آنلاین شدند و افراد زیادی حتی بعد از تمام شدن کرونا این عادت را ادامه خواهند داد؛ بنابراین امروزه هر کسب‌وکاری حداقل دارای یک وب‌سایت است و برای ایجاد و توسعه آن نیاز به برنامه‌نویسان در قسمت‌های مختلفی از جمله استخدام برنامه ‌نویس فرانت اند دارد.

برنامه‌نویسان فرانت اند بخش مهمی از این توسعه را تشکیل می‌دهند؛ زیرا باید اطمینان حاصل کنند که بازدیدکنندگان وب‌سایت می‌توانند به‌راحتی با صفحه ارتباط برقرار کنند و تجربه مثبت تعامل کاربران را با وب‌سایت افزایش دهند. در این مطلب یک راهنمای جامع برای تمام کسانی که قصد استخدام در حوزه برنامه ‌نویسی فرانت اند را دارند تهیه‌کرده‌ایم تا به شما کمک کنیم که در این راه آسان‌تر قدم بگذارید.

آشنایی با برنامه‌نویسان فرانت اند

به بخش قابل‌مشاهده‌ی یک وب‌سایت که کاربران با آن تعامل دارند، فرانت اند گفته می‌شود. وقتی وارد سایتی می‌شوید، همه‌چیزهایی که در سایت مشاهده می‌کنید اعم از رنگ‌ها، فونت‌های مختلف، منوها و تمام طراحی‌های سایت توسط کدهایی که برنامه‌نویسان فرانت اند پیاده کرده‌اند برای شما نشان داده می‌شود. هدف از برنامه‌نویسی فرانت اند این است که وقتی کاربران سایتی را مشاهده می‌کنند، اطلاعات در قالبی که به‌راحتی قابل‌خواندن و مرتبط است برای آن‌ها نمایش داده شود. کاربران در حال حاضر از انواع زیادی از دستگاه‌ها با اندازه و وضوح‌های مختلف استفاده می‌کنند؛ بنابراین برنامه‌نویس لازم است که به این نکات در هنگام طراحی توجه کند. آن‌ها باید اطمینان حاصل کنند که سایت به‌درستی در انواع مرورگرها، سیستم‌عامل‌ها و دستگاه‌های مختلف ظاهر می‌شود.

برنامه‌نویسی فرانت اند به دو بخش طراحی و توسعه رابط کاربری تقسیم می‌شود. در بخش طراحی، برنامه‌نویسان با استفاده از نرم‌افزارهای مختلف گرافیکی، ظاهر سایت را طراحی و در بخش دوم، با استفاده از کدهای جاوا اسکریپت، HTML و CSS قالب اصلی سایت را پیاده‌سازی می‌کنند. این بخش قابل‌مشاهده برای کاربران را بخش سمت کاربر نیز (Client Side) می‌گویند.

تحصیلات لازم برای استخدام برنامه ‌نویس فرانت اند

یک برنامه ‌نویس Front End بهتر است حداقل دارای مدرک لیسانس رشته علوم کامپیوتر و دیگر رشته‌های مرتبط با آن باشد؛ ولی این بدین معنا نیست که بدون مدرک، شانس استخدام برنامه ‌نویس فرانت اند را از دست بدهید. می‌توان گفت این شغل بیشتر از آن‌که به تحصیلات دانشگاهی مربوط باشد، به مهارت‌ها و میزان دانش شما در این زمینه مربوط است.

زبان‌های برنامه‌نویسی فرانت اند

همان‌طور که گفته شد، برنامه‌نویسان فرانت اند از سه زبان اصلی HTML، CSS و جاوا اسکریپت استفاده می‌کنند. در ادامه به توضیح هرکدام از این زبان‌ها پرداخته‌ایم.

HTML

زبان HTML مخفف Hypertext Markup Language است که یک زبان نشانه‌گذاری استاندارد برای ایجاد صفحات یک سایت است. این زبان ساختار کلی یک سایت را توصیف می‌کند و شامل عناصر مختلفی است که به مرورگر می‌گوید که چگونه محتوا را برای کاربر نشان دهد. در حقیقت مرورگر وب، متن شما را که با استفاده از HTML نشانه‌گذاری شده است، می‌خواند و می‌تواند عنوان صفحه‌ها، محل شروع و پایان پاراگراف‌ها و متن کلی را متوجه شود و برای کاربر نشان دهد.

HTML در حقیقت یک زبان برنامه‌نویسی نیست؛ زیرا قاعده‌های کلی‌ای که برای زبان برنامه‌نویسی وجود دارد را شامل نمی‌شود. این زبان یک زبان نشانه‌گذاری است که همان‌طور که از اسم آن پیداست از یک سری نشانه‌ها برای جدا کردن بخش‌های یک متن یا قسمت‌های مختلف سایت استفاده می‌کند.

CSS

CSS مخفف Cascading Style Sheets است که برای طراحی ظاهر سایت است. یک برنامه‌نویس فرانت‌ اند ظاهر و طرح کلی وب‌سایت را با استفاده از زبان CSS تغییر می‌دهد. همچنین می‌توان نحوه نمایش سایت در دستگاه‌های مختلف مانند لب تاپ، کامپیوتر و تلفن همراه را با این زبان تعریف کرد. می‌توان این‌طور گفت که اگر زبان HTML اسکلت یک بدن را تشکیل دهد، زبان CSS پوست و ظاهر آن را تشکیل می‌دهد.

CSS یک زبان برنامه‌نویسی مانند C++ یا JavaScript نیست؛ اما یادگیری آن بسیار مهم و کمی پیچیده است و اگر بدون درک صحیح از آن استفاده شود، توسعه وب‌سایت به مشکل خواهد خورد؛ بنابراین یادگیری CSS به اندازه یادگیری زبان برنامه‌نویسی اهمیت دارد و بدون شک از شرایط لازم برای استخدام برنامه ‌نویس فرانت اند است.

جاوا اسکریپت (JavaScript)

جاوا اسکریپت یک زبان برنامه‌نویسی پویا است که برای توسعه وب‌سایت، برنامه‌های کاربردی آن، توسعه بازی و موارد دیگر استفاده می‌شود. از این زبان هم در سمت کاربر (Client Side) و هم در سمت سرور (Server Side) استفاده می‌شود. این زبان به شما این امکان را می‌دهد که ویژگی‌های متحرکی را در صفحات سایت پیاده‌سازی کنید که به‌تنهایی با زبان‌های HTML و CSS قابل انجام نیستند.

بسیاری از مرورگرها از JavaScript به‌عنوان زبان برنامه‌نویسی برای انجام کارهای پویا در سایت استفاده می‌کنند. در حقیقت زبان جاوا اسکریپت با تبدیل یک صفحه ثابت به یک صفحه تعاملی، تجربه کاربری سایت را بهبود می‌بخشد. به‌عنوان‌مثال هر زمان که روی یک منو کلیک می‌کنید تا نمایش داده شود یا تغییر رنگ خودکار عناصر مختلف سایت را مشاهده می‌کنید، پای زبان جاوا اسکریپت در میان است. دانستن این زبان برنامه نویسی از مهم ترین مواردی است که کارفرمایان به هنگام استخدام برنامه ‌نویس فرانت اند، توجه زیادی به آن می کنند.

قالب‌های اصلی فرانت اند

قالب یا همان فریم ورک یک چارچوب کلی برای توسعه یک نرم‌افزار است که شامل کدهای از پیش نوشته‌شده و یکنواخت در پوشه‌ها و فایل‌ها هستند و پیش‌زمینه‌ای برای توسعه فرانت اند را در اختیار برنامه‌نویسان قرار می‌دهند. این در حالی است که طراحی نهایی به عهده خود برنامه‌نویسان فرانت اند است. در اینجا به چند قالب معروف که در برنامه‌نویسی فرانت اند کاربرد دارند اشاره‌کرده‌ایم:

  • Bootstrap توسط کمپانی توییتر نوشته‌شده است و از فریم ورک های زبان CSS است.
  • React یکی از فریم ورک‌های معروف جاوا اسکریپت که توسط کمپانی فیس‌بوک و مخصوص طراحی رابط کاربری نوشته‌شده است.
  • Vue.js از فریم ورک‌های معروف دیگر جاوا اسکریپت که توسط کمپانی گوگل و مخصوص طراحی رابط کاربری و اپلیکیشن‌های تک‌صفحه‌ای نوشته‌شده است.
  • Angular این فریم ورک جاوا اسکریپت نیز توسط کمپانی گوگل نوشته‌شده است که برای طراحی سایت و ساخت اپلیکیشن از آن استفاده می‌شود.

تفاوت برنامه‌نویسی فرانت اند، بک‌اند و فول استک

بک‌اند (Back-end) شامل فعالیت‌های پشت‌صحنه‌ای است که هنگام انجام هرگونه اقدام در وب‌سایت توسط کاربر رخ می‌دهد و برعکس فرانت اند، برای کاربران قابل‌مشاهده نیست و آن‌ها قابلیت دسترسی به کدهای این قسمت را ندارند. در حقیقت فرانت اند سمت کاربر (Client Side) و بک‌اند سمت سرور (Server side) است. برنامه‌نویس فول استک کسی است که هردوی این مهارت‌ها را باهم دارد و می‌تواند به‌طور کامل یک وب‌سایت را توسعه دهد.

تفاوت برنامه‌نویسی فرانت اند با UI

متخصص Front-End باید مهارت‌های برنامه‌نویسی بیشتری نسبت به طراح UI داشته باشد. آن‌ها باید پروتکل HTTP، اصول کار سرورها و مرورگرها و ویژگی‌های نمایش وب در دستگاه‌های مختلف موجود در بازار را درک کنند. یک برنامه‌نویس UI به‌طور مشابه از HTML، CSS و جاوا اسکریپت و سایر فناوری‌های سمت کاربر استفاده می‌کند؛ اما تأکید کمتری بر زبان برنامه‌نویسی جاوا اسکریپت و تأکید بیشتر بر HTML و CSS دارد. برای یک برنامه‌نویس UI، ابزار اصلی کار Adobe Illustrator یا نرم‌افزارهای مشابه است.

اغلب، برنامه‌نویسان فرانت اند باید در مرحله توسعه محصول، راه‌حل‌هایی برای مشکلات UI/UX پیدا کنند. به همین دلیل داشتن مهارت‌های اولیه UI برای آن‌ها یک مزیت بزرگ است و شانس آن‌ها را برای فرصت شغلی برنامه ‌نویس فرانت اند افزایش می دهد.

فرصت‌های شغلی مختلف برای برنامه‌نویس فرانت اند

برنامه‌نویس‌های Front End می‌توانند در حوزه‌های مختلفی فعالیت کنند و استخدام شوند. در اینجا به چند مورد از رایج‌ترین شغل‌های موجود در این حوزه اشاره‌کرده‌ایم.

برنامه‌نویس فرانت اند

یک برنامه‌نویس فرانت اند همان‌طور که پیش‌ازاین گفته شد باید به زبان‌های HTML، CSS و جاوا اسکریپت تسلط کامل داشته باشد و بتواند آن‎‌ها را به‌راحتی پیاده‌سازی کند.

برنامه‌نویس جاوا اسکریپت

وقتی کلمه برنامه «جاوا اسکریپت» در عنوان شغل گنجانده می‌شود، نشان‌دهنده آن است که برنامه‌نویس باید یک توسعه‌دهنده جاوا اسکریپت حرفه‌ای باشد که دارای مهارت‌های برنامه‌نویسی پیشرفته، توسعه نرم‌افزار و توسعه اپلیکیشن باشد.

برنامه‌نویس HTML و CSS

این شغل مربوط به داشتن مهارت‌های حرفه‌ای در حوزه‌های HTML و CSS است و نیازی به دانستن زبان جاوا اسکریپت نیست.

طراح فرانت اند سایت

هنگامی‌که کلمه طراح در عنوان شغل گنجانده می‌شود، نشان‌دهنده آن است که فرد علاوه بر داشتن مهارت‌های اصلی (HTML و CSS) باید مهارت‌های طراحی حرفه‌ای را نیز داشته باشد.

طراح رابط کاربری UI

در این شغل برنامه‌نویس باید مهارت‌های طراحی وب و طراحی تعامل (Interaction Design) را نیز علاوه بر مهارت‌های برنامه‌نویسی فرانت اند داشته باشد.

کارشناس تست نرم‌افزار

در این شغل توسعه‌دهنده باید دارای تجربه گسترده‌ای در تست و مدیریت نرم‌افزار باشد که شامل تست واحد، عملکرد، کاربر و A/B است.

کارشناس سئو فرانت اند

بعضی از کارفرمایان در هنگام استخدام برنامه ‌نویس فرانت اند از او انتظار دارند که به اصول سئو مسلط باشد. در این صورت این فرد باید قابلیت برنامه‌نویسی فرانت اند با پیش بردن استراتژی‌های حوزه سئو را داشته باشد.

برنامه ‌نویس فرانت اند موبایل و تبلت

در این شغل، برنامه‌نویس باید تجربه و مهارت کافی برای توسعه فرانت‌اندهایی که در گوشی‌های موبایل و تبلت اجرا می‌شوند را داشته باشد.

بررسی بازار کار برنامه‌نویسان فرانت اند

صنعت نرم‌افزار در حال رشد سریعی است و روزبه‌روز پیشرفت‌های زیادی در این حوزه مشاهده می‌شود. همچنین با افزایش تمایل کاربران به دنیای اینترنت، این صنعت در حال نفوذ به بخش‌های زیادی از زندگی ماست. به همین دلیل می‌توان گفت که حوزه برنامه‌نویسی بازار کار خوبی در کشور ما دارد مخصوصاً که در خیلی از بخش‌های این حوزه در ابتدای مسیر قرار داریم و راه پیشرفت زیادی برای آن وجود دارد. همچنین اگر نگاهی به آگهی‌های استخدام برنامه ‌نویس فرانت اند نیز بیندازید، متوجه خواهید شد که بسیاری از شرکت‌ها و کسب‌وکارها دنبال برنامه‌نویسان بامهارت و باتجربه در این حوزه هستند.

درآمد و حقوق برنامه ‌نویس فرانت اند

حقوق برنامه ‌نویس فرانت اند با توجه به حوزه‌ای که فعالیت می‌کند متغیر است. در قسمت‌های قبل به حوزه‌های شغلی‌‌ای که در انواع آگهی استخدام برنامه ‌نویس فرانت اند دیده می‌شود اشاره کردیم. در اینجا با توجه به گزارش حقوق و دستمزد سال 1400 که در سایت جاب ویژن منتشرشده است، میانگین درآمد افراد شاغل در حوزه برنامه‌نویسی فرانت اند را در شهرهای مختلف ایران مشاهده می‌کنید.

شهر تهران:

عنوان شغلی

تعداد شرکت‌کنندگان نظرسنجی

سطح جونیور (Junior)

سطح متوسط (Mid-level)

سطح ارشد (Senior)

برنامه‌نویس فرانت اند HTML، CSS  و جاوا

237 نفر

9/3 میلیون تومان

6 میلیون تومان

5/6 میلیون تومان

برنامه‌نویس فرانت اند React

351 نفر

4/7 میلیون تومان

8/4 میلیون تومان

13 میلیون تومان

برنامه‌نویس فرانت اند Angular

127 نفر

4 میلیون تومان

8 میلیون تومان

10/4 میلیون تومان

 

برنامه‌نویس فرانت اند Vue.JS

94 نفر

7 میلیون تومان

 

شهرهای بزرگ (کرج، مشهد، اصفهان، شیراز، تبریز، اهواز):
به دلیل کم بودن داده‌های آماری در سطوح ارشدیت مختلف، حقوق این شغل به‌صورت کلی برای همه سطوح بیان‌شده است.

عنوان شغلی

تعداد شرکت‌کنندگان نظرسنجی

میانگین حقوق

برنامه‌نویس فرانت اند HTML، CSS  و جاوا

237 نفر

4/2 میلیون تومان

برنامه‌نویس فرانت اند (React)

351 نفر

6 میلیون تومان

برنامه‌نویس فرانت اند (Vue.JS)

94 نفر

5/4 میلیون تومان

 

  • برای شهرهای کوچک نیز داده‌های آماری فقط در مورد عنوان شغلی برنامه‌نویس فرانت اند HTML، CSS و جاوا وجود دارد که حقوق آن در سطح جونیور 4/2 میلیون تومان و در سطح متوسط و ارشد 6/3 میلیون تومان است.

وظایف برنامه‌نویس فرانت اند

در همه شرکت‌ها مسئولیت هایی که برای برنامه‌نویسان فرانت اند تعریف می‌شود متفاوت است؛ اما به‌طورکلی وظایفی که به هنگام استخدام برنامه ‌نویس فرانت اند از شما به‌عنوان یک برنامه‌نویس انتظار می‌رود، مواردی است که در ادامه ذکر کرده‌ایم.

  • بهینه‌سازی تجربه کاربر (UX)
  • استفاده از HTML، CSS و جاوا اسکریپت برای تعاملی کردن وب‌سایت
  • توسعه و نگهداری رابط کاربری (UI)
  • پیاده‌سازی طراحی در وب‌سایت‌های تلفن همراه
  • ایجاد ابزارهایی که تعامل در سایت را بدون توجه به مرورگر بهبود می‌بخشد.
  • مدیریت گردش کار (Workflow) نرم‌افزار
  • به‌کارگیری بهترین استراتژی‌های SEO
  • رفع اشکالات و تست نرم‌افزار

مهارت‌های مورد نیاز برای استخدام برنامه ‌نویس فرانت اند

اگر قصد دارید برای موقعیت شغلی برنامه ‌نویس فرانت اند اقدام کنید باید قبل از بررسی آگهی های استخدام برنامه ‌نویس فرانت اند، مهارت‌های فنی‌ای که کارفرمایان از شما انتظار دارند را در خود تقویت کنید. در اینجا به چند مورد از مهم‌ترین آن‌ها اشاره‌کرده‌ایم.

دانستن زبان‌های برنامه‌نویسی HTML، CSS و جاوا اسکریپت

همان‌طور که تا قبل از این نیز بارها گفته شد، زبان‌های برنامه‌نویسی فرانت اند HTML، CSS و جاوا اسکریپت هستند؛ بنابراین بدیهی است که داشتن دانش و تسلط کافی در این زبان‌ها برای هر برنامه نویس فرانت اند جزو ملزومات است.

پیش پردازنده‌های CSS (Sass/LESS)

یک توسعه‌دهنده فرانت اند حرفه‌ای باید به CSS3 مسلط باشد، بااین‌حال، چیزی که کار برنامه‌نویسان را آسان‌تر می‌کند و کل فرایند را سرعت می‌بخشد، شناخت پیش پردازنده‌ها است. Sass و LESS از رایج‌ترین پیش‌پردازنده ها هستند که معمولاً مورداستفاده قرار می‌گیرند و اغلب آن‌ها را در لیست مشاغل پیدا می‌کنید. وظیفه آن‌ها پردازش CSS نوشته‌شده توسط شما، قبل از انتشار در وب‌سایت و تبدیل آن به کد دوستدار مرورگرهای مختلف است.

فریم ورک‌های جاوا اسکریپت Angular، Ember، React

همیشه در پروژه‌ای که در حال کار کردن روی آن هستید چارچوبی وجود دارد که باید با آن آشنا باشید. دانستن خود زبان‌های برنامه‌نویسی به‌تنهایی کافی نیست؛ بلکه دانستن نحوه کار با فریم ورک های مختلف نیز یک مهارت لازم است و بدون آن نمی‌توانید کار زیادی انجام دهید، به‌خصوص اگر می‌خواهید روی پروژه‌ای حرفه‌ای برای مشتری کار کنید. همان‌طور که در قسمت‌های قبلی گفته شد، محبوب‌ترین این فریم ورک‌ها Angular، React و Vue.js هستند که آشنایی با هر یک از آن‌ها مزیت بزرگی است.

فریم ورک‌های CSS (Foundation، Bootstrap) و طراحی تعاملی

مانند فریم ورک های جاوا اسکریپت بهتر است که به‌عنوان یک برنامه ‌نویس فرانت اند فریم ورک های CSS را برای بهینه‌سازی کار خود بدانید؛ زیرا می‌توانید پروژه را در زمان کمتری انجام دهید؛ بنابراین با استفاده از آن‌ها در زمان خود صرفه‌جویی خواهید کرد.

ابزارهای توسعه‌دهنده و کنترل نسخه (Version Control)

اهمیت استفاده از ابزارهای توسعه‌دهنده ازاین‌جهت است که بدون تغییری در کد اصلی، می‌توانید تأثیر تغییرات مختلف کد را بر روی وب‌سایت یا اپلیکیشن بررسی کنید. همچنین به پیدا کردن اشکالات موجود در کد نیز کمک می‌کند.

مهارت دیگری که ربطی به کد نویسی نیز ندارد، دانستن نحوه کار با کنترل نسخه مانند Github است.

ویژگی‌های فردی یک برنامه ‌نویس فرانت اند

بدون‌شک در هر شغلی افراد علاوه بر داشتن مهارت‌های مربوط به آن شغل، ویژگی‌های فردی‌ای را نیز باید در خود تقویت کنند تا شانس خود را برای استخدام بالاتر ببرند. در اینجا چند مورد از مهم‌ترین ویژگی‌هایی که کارفرمایان در هنگام استخدام برنامه ‌نویس فرانت اند به آن توجه دارند را شرح داده‌ایم.

خلاقیت

ازآنجایی‌که توسعه‌دهندگان فرانت اند مسئول ظاهر وب‌سایت‌ها و برنامه‌ها هستند، باید خلاق بوده و راه‌حل‌های جدیدی را برای رایج‌ترین مشکلات رابط کاربری ارائه دهند. به‌طور طبیعی، اگر توسعه‌دهندگان فرانت اند دارای ذهن باز و تمایل زیادی برای یادگیری چیزهای جدید باشند، به موفقیت شغلی آن‌ها کمک زیادی می‌کند؛ مانند سایر زمینه‌های توسعه نرم‌افزار، فناوری‌های توسعه فرانت اند دائماً در حال تغییر است. به همین دلیل است که برنامه‌نویسان Front end باید از چگونگی تکامل این حوزه آگاه باشند و بتوانند با خلاقیت، راه‌‌های جدیدی را برای پیشرفت خود به وجود آورند.

مهارت‌های ارتباطی

برنامه‌نویسان فرانت اند باید توانایی‌های ارتباطاتی خوبی داشته باشند؛ زیرا آن‌ها در فرآیند توسعه نرم‌افزار همراه با طراحان UI/UX و برنامه‌نویسان بک‌اند کار می‌کنند. آن‌ها باید بتوانند آنچه را که در ذهن دارند به‌وضوح بیان کرده و ارتباط مؤثری با دیگر اعضای گروه برقرار کنند تا پروژه به شکل آسان‌تری پیش رود.

کار گروهی

این مهارت نیز مشابه مهارت قبلی یکی از ملزومات برای یک برنامه ‌نویس فرانت اند است. کار گروهی بخشی از زندگی روزمره برنامه‌نویسان است؛ حتی اگر درنهایت به یک توسعه‌دهنده نرم‌افزار مستقل تبدیل شوند باید به‌خوبی با مشتری ارتباط برقرار کرده و با کل افراد پروژه کار کنند. بسیار ضروری است که برنامه‌نویسان فرانت اند بدانند چگونه از افراد دیگر پشتیبانی کنند، در مواقع نیاز مشاوره بخواهند و محصول نهایی را سریع تحویل دهند.

توانایی حل مشکل

نحوه برخورد با مشکلات پروژه، جدال روزمره‌ای برای یک برنامه ‌نویس فرانت اند است. به‌عنوان‌مثال اگر مشکلی در وب‌سایت وجود داشته باشد، همیشه وظیفه فرانت اند است که آن را اصلاح کند؛ بنابراین داشتن توانایی حل مشکل و پیدا کردن سریع راه‌حل‌های کاربردی از ویژگی‌هایی است که یک برنامه‌نویس به آن نیاز دارد.

کارآموزی برنامه نویسی فرانت اند

در شغل برنامه نویس فرانت اند گاهی افرادی وجود دارند که سابقه کاری یا دانش کافی را در این حوزه ندارند؛ ولی علاقه به شغل و انگیزه یادگیری در آن‌ها بالاست که باعث می‌شود بسیاری از کارفرمایان برای استخدام برنامه ‌نویس فرانت اند به صورت کارآموز آن‌ها را در نظر بگیرند. اگر شما هم علاقه به شغل برنامه‌نویسی فرانت اند دارید ولی تحصیلات کافی یا سابقه کاری ندارید می‌توانید با رعایت چند نکته مسیر شغلی خودتان را به‌راحتی در این حوزه مشخص کنید.

در قدم اول بهتر است کمی مطالعه داشته باشید و تا حد ممکن با زبان‌های برنامه‌نویسی فرانت اند آشنا شوید. قطعاً در هر کارآموزی‌ای به شما تمام نکات مهم را یاد می‌دهند؛ اما مطالعه شخصی خودتان قطعاً کمک بزرگی در استخدام شما خواهد کرد. در قدم‌های بعدی رزومه مناسبی ایجاد کنید و آن را برای آگهی‌های استخدام کارآموز برنامه ‌نویسی فرانت اند ارسال کنید. نگران نباشید اگر رزومه شما خالی از تجربه است. شما می‌توانید دوره‌های آموزشی‌ای که گذرانده‌اید، توانایی‌های فردی‌ای که در خود می‌بینید و تجربه‌های شخصی مرتبطتان را در رزومه بیاورید.

جمع‌بندی

یک برنامه‌نویس فرانت اند وظیفه ایجاد قسمت‌هایی از وب‌سایت‌ها یا اپلیکیشن‌ها را دارد که کاربر با آن در تعامل است. دانستن زبان‌های برنامه‌نویسی HTML، CSS و جاوا اسکریپت همراه با دانش فنی کافی در موارد دیگر از ملزومات این شغل است. بازار کار در حوزه برنامه‌نویسی در کشور ما در حال رشد است و هرروزه شرکت‌های بیشتری به دنبال استخدام برنامه ‌نویس فرانت اند هستند. همچنین با افزایش تقاضا برای این حوزه شغلی، درآمد آن برای نیروهای باتجربه و حرفه‌ای بسیار درآمد خوبی است. قابل‌ذکر است که همیشه برای ورود به این شغل با هر تحصیلاتی راه برای شما باز است و با شروع کارآموزی در شرکت‌های مختلف و کسب تجربه و مهارت کافی در این حوزه می‌توانید آینده شغلی بسیار خوبی داشته باشید. در جاب ویژن صدها موقعیت کار و استخدام مربوط به این گروه شغلی وجود دارد که می‌توانید برای آن‌ها رزومه ارسال کنید.



:: بازدید از این مطلب : 140
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 20 شهريور 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جاب ویژن

خیلی از سازمان‌ها برای جذب مستعدترین افراد و آماده‌سازی آن‌ها برای جایگاه‌های شغلی دائمی، دوره‌های کارآموزی برگزار می‌کنند. بسیاری از دوره‌های کارآموزی، دستمزد بالایی ندارد یا کاملا بدون حقوق هستند اما شرکت کردن در این دوره‌ها، مزیت‌های زیادی برای دانشجویان یا تازه فارغ‌التحصیلان دارد.  برای دیدن آگهی های استخدام کارآموز در شرکت‌های معتبر و درخواست شرکت در این دوره‌ها، کلیک کنید.

در بسیاری از دوره‌های کارآموزی، کارفرما شما را بیمه می‌کند و سابقه‌ی بیمه به عنوان سابقه کار برای شما محسوب می‌شود. حتی اگر دوره کوتاه باشد و بیمه نشوید، می‌توانید در هنگام ارسال رزومه برای فرصت‌های شغلی یا در هنگام مصاحبه‌های استخدامی، به کارفرمای دوره‌ی کارآموزی خود، ارجاع دهید.

حقوق و مزایای دوره‌ی کارآموزی به نوع صنعت، میزان تحصیلات شما، مدت زمان دوره و … بستگی دارد. دوره‌های کارآموزی می‌توانند از چند هفته تا حدود دو سال طول بکشند. دوره‌های کارآموزی در حوزه‌های مختلفی مثل هنر، کسب‌وکار، مالی، فشن، حقوق، پرستاری و پزشکی، و … برگزار می‌شوند. 

برنامه‌های کارآموزی می‌توانند از چندین ماه تا چندین سال به طول بیانجامند و می‌توانند بدون حقوق یا همراه با حقوق باشند. البته حقوقی که کارآموز دریافت می‌کند، خیلی کمتر از حقوق یک فرد حرفه‌ای است. با این حال، شرکت در این برنامه‌ها، حتی اگر در پایان آن‌ها، توسط کارفرما جذب نشوید، تجربه‌ی بسیار خوبی است و شانس شما را برای پیدا کردن یک شغل مناسب در آینده، افزایش خواهد داد.

اکثر دوره‌های کارآموزی، به صورت حضوری هستند و تنها در بعضی از دوره‌ها، کارآموزی به صورت دورکاری انجام می‌شود. معمولا ساعات کاری روزانه‌ی دوره‌های کارآموزی، کمتر از ساعات کاری مشاغل دائمی است. بعضی از سازمان‌ها، برای بعضی مشاغل پاره‌وقت با حقوق پایین، آگهی استخدام کار دانشجویی منتشر می‌کنند. این مشاغل مشابهت‌هایی با دوره‌های کارآموزی دارند و سابقه کار دانشجو را بالا می‌برند. با این حال، در اکثر مشاغل دانشجویی، برخلاف دوره‌های کارآموزی، چیز زیادی به دانشجو آموزش داده نمی‌شود.

از دوره‌های کارآموزی چه می‌دانید؟

هر دوره‌ی کارآموزی، یک برنامه‌ی شغلی دارای زمان محدود است که توسط یک سازمان دولتی یا یک شرکت خصوصی برگزار می‌شود. اکثر کسانی که در دوره‌های کارآموزی شرکت می‌کنند، دانشجویان یا کارجویانی هستند که تازه فارغ‌التحصیل شده‌اند. متقاضیان دوره‌های کارآموزی، به دنبال افزایش تجربه و سابقه کار هستند یا اینکه می‌خواهند مهارت‌های جدیدی را بیاموزند. به کسی که در حال گذراندن یک دوره‌ی کارآموزی است، کارآموز گفته می‌شود.

چر ا سازمان‌ها برای برگزاری دوره‌های کارآموزی هزینه می‌کنند؟

دوره‌های کارآموزی، مزیت‌های زیر را برای کارکنان دارند:

  • استفاده از دانش و مهارت کارآموزان بدون پرداخت دستمزد یا با دستمزد پایین در طول مدت دوره
  • انتخاب شایسته‌ترین افراد برای استخدام در سازمان
  • پرورش نیروی متعهد، مطابق با سیاست‌ها و فرهنگ سازمان به منظور حداکثر کارایی
  •  ایجاد روابط سازنده با دانشگاه
  • افزایش مهارت‌های نظارتی پرسنل کنونی
  • بهبود نام برند و اعتبار سازمان

چرا کارجویان وقت خودشان را به دوره‌های کارآموزی اختصاص می‌دهند؟

شما به عنوان یک کارآموز، شانس این را خواهید یافت تا در کنار افراد حرفه‌ای کار کنید و با آن شغل، آشنا شوید. دوره‌های کارآموزی، نه تنها تجربه‌ی کار واقعی را برای شما فرآهم می‌آورند، بلکه این فرصت را به شما می‌دهند تا چیزهای زیادی از افراد حرفه‌ای بیاموزید. به علاوه، در صورتی که مهارت‌های میان‌فردی خوبی داشته باشید، می‌توانید ارتباطاتی قوی با دیگر کارآموزن و با مربیان خود برقرار کنید. یکی از مزیت‌های کارآموزی که ممکن است خیلی واضح نباشد اما اهمیت خیلی زیادی دارد، این است که در طول این دوره‌ها، می‌فهمید که به چه شغلی علاقه ندارید.

گذشته از همه این‌ها، سازمان‌ها معمولا در پایان دوره‌های internship، به شایسته‌ترین کارآموزان، موقعیت شغلی پیشنهاد می‌دهند. بنابراین، شرکت در هر کدام از این دوره‌ها می‌تواند دروازه‌ی ورود شما به بازار کار باشد.

انواع دوره‌های کارآموزی

  • دوره‌های کارآموزی هنر: هنرهای زیبا، هنرهای نمایشی، کارآموزی در موزه‌ها و …
  • دوره‌های کارآموزی کسب‌وکار: تمرکز این دوره‌ها روی جنبه‌های عملیاتی کسب‌وکار مثل زنجیره‌ی تأمین یا مدیریت است.
  • دوره‌های کارآموزی مدیریت کسب‌وکار: در این دوره‌ها، تمرکز روی جنبه‌های مدیریتی شرکت‌ها است.
  • دوره‌های کارآموزی طراحی: طراحی داخلی، معماری، طراحی گرافیک و …
  • دوره‌های کارآموزی مهندسی: مهندسی عمران، مهندسی صنعتی و …
  • دوره‌های کارآموزی فشن: مدیریت تولید، عکاسی و …
  • دوره‌های کارآموزی مالی: مثل دوره‌های حسابداری، دوره‌های کارآموزی بانک و …
  • دوره‌های کارآموزی منابع انسانی: تحلیل‌گر، پژوهشگر یا مدیر منابع انسانی،
  • دوره‌های کارآموزی IT و برنامه‌نویسی: توسعه‌ی وب، امنیت سایبری، توسعه اپلیکیشن‌های موبایل و …
  • دوره‌های کارآموزی بازاریابی: دیجیتال مارکتینگ، تبلیغات و …
  • دوره‌های کارآموزی حقوق: دوره‌های وکالت، کارآموزی دادگستری و …
  • دوره‌های کارآموزی پزشکی و پرستاری: دوره‌های کارآموزی در بیمارستان، دوره‌های روانپزشکی، پژوهش بالینی و …
  • دوره‌های کارآموزی فروش: فروش تجاری، فروش به مشتریان، هوش بازار و …

در رابطه با گزارش کارآموزی چه می‌دانید؟

این گزارش، شامل خلاصه‌ای از تجربیاتی است که شما در طول دوره کسب کرده‌اید و در بسیاری از سازمان‌ها برای تکمیل دوره، ضروری است. در بالا به یکی از مهم‌ترین جنبه‌های اهمیت این گزارش اشاره کردیم. شما با نوشتن چنین گزارشی به کارفرمای خود می‌گویید که در طول دوره چه مهارت‌ها و تجربیاتی کسب کرده‌اید. internship report  شامل جزئیات مرتبط با تجربه‌ی کارآموزی مثل توصیف جایگاه خود در سازمان، وظایفی که انجام داده‌اید و مهارت‌هایی که آموخته‌اید، می‌باشد. کارفرما می‌تواند علاوه بر ارزیابی عملکرد شما در طول دوره با استفاده از این گزارش، دوره‌های کارآموزی آتی را بهبود ببخشد.



:: بازدید از این مطلب : 138
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 18 شهريور 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جاب ویژن

دنیای برنامه‌نویسی با پیشرفت تکنولوژی روز به روز وسیع‌تر و جذاب‌تر می‌شود. یکی از شاخه‌های برنامه‌نویسی که این روزها علاقه‌مندان زیادی پیدا کرده است برنامه‌نویسی Node.js است که از آن برای توسعه کدهای سمت سرور استفاده می‌شود. استفاده از این زبان برنامه‌نویسی منجر به افزایش چشمگیر سرعت انتقال اطلاعات و کاهش هزینه‌های سازمان‌ها می‌شود. در این مقاله قصد داریم درباره برنامه‌نویسی Node.js و علت محبوبیت روزافزون آن صحبت کنیم. بعد از صحبت درباره تاریخچه و ویژگی‌های مختلف این زبان برنامه‌نویسی، به بررسی مسیر شغلی، حقوق و دستمزد، شرایط بازار کار و مسئولیت‌های برنامه‌نویس Node.js می‌پردازیم. شما می‌توانید با مراجعه به صفحه آگهی‌های استخدام برنامه نویس Node.js در سایت جاب ویژن، از آخرین فرصت‌ها و استخدام‌های روز این حوزه مطلع شوید.

معرفی برنامه نویسی Node.JS

نود جی اس پلتفرمی است که بر پایه موتور جاوااسکریپت V8 گوگل توسعه داده شده است. پیش از اینکه به تعریف برنامه نویسی Node.Js بپردازیم، باید کمی به عقب برویم و ببینیم پیش از Node.Js در دنیای توسعه وب چه می‌گذشت؟

جاوا اسکریپت یک زبان برنامه‌نویسی است که در ابتدا توسط شرکت «نت اسکیپ» (Netscape) به عنوان یک ابزار اسکریپت‌نویسی برای توسعه صفحات وب معرفی شد. تا قبل از به وجود آمدن جاوا اسکریپت، صفحات وب استاتیک بوده و هیچگونه تعاملی با کاربران خود نداشتند؛ اما حالا به کمک جاوااسکریپت قادر بودند صفحات وب را به صورت تعاملی و پویاتر توسعه دهند. در واقع قابلیت‌های جذابی مثل تغییر رنگ دکمه‌ها هنگام حرکت ماوس، زوم کردن روی تصاویر و سایر امکانات تعاملی، همگی بعد از تولد جاوااسکریپت به وجود آمدند.

تاریخچه Node.Js

تا پیش از اینکه «رایان دال» (Ryan Dahl) نود جی اس را خلق کند، اپلیکیشن‌های وب براساس مدل «درخواست کاربر / پاسخ سرور» (Reauest/Response) توسعه داده می‌شدند؛ طبق این مدل، کاربر از سرور، منابع را درخواست می‌کرد و سرور به درخواست کاربر پاسخ می‌داد. در واقع سرور تنها وقتی پاسخی را به سمت کاربر ارسال می‌کرد که از سمت کاربر درخواستی ثبت شده باشد و بعد از ارسال پاسخ هم ارتباط قطع می‌شد.

هر پاسخی که از سمت سرور می‌آید نیازمند صرف زمان و منابع (حافظه، CPU و غیره) است و پیش از اجرای پاسخ بعدی، لازم است پاسخ قبلی تکمیل شده باشد. البته سرور در یک لحظه تنها به یک درخواست پاسخ نمی‌دهد؛ بلکه به کمک «برنامه‌نویسی چند نخی» (ThreadMulti) قادر است منابع در دسترس را به درخواست‌های مختلف تخصیص داده و در یک زمان، از چند درخواست پشتیبانی کند. حال اگر به‌عنوان مثال یک سرور فقط بتواند از چهار درخواست در لحظه پشتیبانی کند، درخواست پنجم باید در صف انتظار بماند! علاوه بر این، مشکلاتی مثل کند شدن پاسخگویی به درخواست‌ها به علت عملیات‌های ورودی و خروجی مسدودکننده (Blocking I/O Operations) و همچنین رشد انفجاری کاربران اینترنت بعد از سال ۲۰۰۰ میلادی نیز وجود داشت.

با وجود محبوبیت برنامه‌نویسی جاوا اسکریپت، به مرور تقاضا برای برنامه‌نویسی سمت سرور نیز از سوی توسعه‌دهندگان افزایش یافت. در سال ۲۰۰۹ میلادی، رایان دال، پلتفرم نود جی اس را توسعه داد. آنچه در ابتدا باعث خلق نود جی اس شد محدودیت‌های پاسخگویی وب سرور محبوب آن روزها، یعنی «آپاچی» (Apache HTTP Server) بود. در آن دوران لازم بود سرور به بیش از ۱۰ هزار درخواست همزمان پاسخ دهد؛ در حالی که وجود حتی یک کد مسدودکننده باعث بروز مشکل در فرآیند پاسخگویی و کند شدن برنامه می‌شد.

از آنجا که مرورگرها همیشه برای ارائه بهترین عملکرد به کاربران خود در رقابت بودند، موتورهای جاوا اسکریپت هم روز به روز بهتر شدند. مرورگرهای عظیم دنیا تلاش زیادی برای یافتن راه‌های بهبود عملکرد و سرعت جاوا اسکریپت می‌کردند. در واقع نود جی اس در روزهایی متولد شد که مرورگرها به شدت به آن نیاز داشتند و توانست قابلیت‌های مفیدی را برای توسعه جاوا اسکریپت سمت سرور به برنامه‌نویس‌ها ارائه کند. حالا به لطف خلق نود جی اس، برنامه‌نویس‌ها می‌توانستند برخلاف پارادایم سنتی درخواست کاربر / پاسخ سرور عمل کرده و وب‌سایت‌های تعاملی پویا (سمت کاربر و سرور) بسازند.

برنامه‌نویسی نود جی اس (Node.js Programming) با قابلیت‌های فراخوانی مجدد  (Callback) و رویدادمحور بودن (Event Driven)  خود، به افزایش سرعت پاسخگویی کمک کرده است. در واقع قابلیت فراخوانی مجدد باعث می‌شود اجرای برنامه به دلیل تاخیر در پاسخ از سمت سرور، متوقف نشود. علت محبوبیت روزافزون نود جی اس این است که می‌توان آن را به همراه فریمورک جاوا اسکریپت برای ساخت یک تجربه کاربری روان در همه سیستم‌های عامل به کار برد.

تفاوت Node.js و JavaScript

جاوااسکریپت، یک زبان اسکریپت‌نویسی است؛ اما NodeJS یک محیط متن‌باز و چندپلتفرمی برای اجرای کدهای جاوااسکرپیت سمت سرور است. NodeJS دارای ماژول‌های مختلفی است و معمولاً در توسعه وب کاربرد دارد. تفاوت‌های Node.js و JS در جدول زیر خلاصه شده است.



:: بازدید از این مطلب : 373
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 شهريور 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جاب ویژن

دنیای برنامه‌نویسی با پیشرفت تکنولوژی روز به روز وسیع‌تر و جذاب‌تر می‌شود. یکی از شاخه‌های برنامه‌نویسی که این روزها علاقه‌مندان زیادی پیدا کرده است برنامه‌نویسی Node.js است که از آن برای توسعه کدهای سمت سرور استفاده می‌شود. استفاده از این زبان برنامه‌نویسی منجر به افزایش چشمگیر سرعت انتقال اطلاعات و کاهش هزینه‌های سازمان‌ها می‌شود. در این مقاله قصد داریم درباره برنامه‌نویسی Node.js و علت محبوبیت روزافزون آن صحبت کنیم. بعد از صحبت درباره تاریخچه و ویژگی‌های مختلف این زبان برنامه‌نویسی، به بررسی مسیر شغلی، حقوق و دستمزد، شرایط بازار کار و مسئولیت‌های برنامه‌نویس Node.js می‌پردازیم. شما می‌توانید با مراجعه به صفحه آگهی‌های استخدام برنامه نویس Node.js در سایت جاب ویژن، از آخرین فرصت‌ها و استخدام‌های روز این حوزه مطلع شوید.

معرفی برنامه نویسی Node.JS

نود جی اس پلتفرمی است که بر پایه موتور جاوااسکریپت V8 گوگل توسعه داده شده است. پیش از اینکه به تعریف برنامه نویسی Node.Js بپردازیم، باید کمی به عقب برویم و ببینیم پیش از Node.Js در دنیای توسعه وب چه می‌گذشت؟

جاوا اسکریپت یک زبان برنامه‌نویسی است که در ابتدا توسط شرکت «نت اسکیپ» (Netscape) به عنوان یک ابزار اسکریپت‌نویسی برای توسعه صفحات وب معرفی شد. تا قبل از به وجود آمدن جاوا اسکریپت، صفحات وب استاتیک بوده و هیچگونه تعاملی با کاربران خود نداشتند؛ اما حالا به کمک جاوااسکریپت قادر بودند صفحات وب را به صورت تعاملی و پویاتر توسعه دهند. در واقع قابلیت‌های جذابی مثل تغییر رنگ دکمه‌ها هنگام حرکت ماوس، زوم کردن روی تصاویر و سایر امکانات تعاملی، همگی بعد از تولد جاوااسکریپت به وجود آمدند.

تاریخچه Node.Js

تا پیش از اینکه «رایان دال» (Ryan Dahl) نود جی اس را خلق کند، اپلیکیشن‌های وب براساس مدل «درخواست کاربر / پاسخ سرور» (Reauest/Response) توسعه داده می‌شدند؛ طبق این مدل، کاربر از سرور، منابع را درخواست می‌کرد و سرور به درخواست کاربر پاسخ می‌داد. در واقع سرور تنها وقتی پاسخی را به سمت کاربر ارسال می‌کرد که از سمت کاربر درخواستی ثبت شده باشد و بعد از ارسال پاسخ هم ارتباط قطع می‌شد.

هر پاسخی که از سمت سرور می‌آید نیازمند صرف زمان و منابع (حافظه، CPU و غیره) است و پیش از اجرای پاسخ بعدی، لازم است پاسخ قبلی تکمیل شده باشد. البته سرور در یک لحظه تنها به یک درخواست پاسخ نمی‌دهد؛ بلکه به کمک «برنامه‌نویسی چند نخی» (ThreadMulti) قادر است منابع در دسترس را به درخواست‌های مختلف تخصیص داده و در یک زمان، از چند درخواست پشتیبانی کند. حال اگر به‌عنوان مثال یک سرور فقط بتواند از چهار درخواست در لحظه پشتیبانی کند، درخواست پنجم باید در صف انتظار بماند! علاوه بر این، مشکلاتی مثل کند شدن پاسخگویی به درخواست‌ها به علت عملیات‌های ورودی و خروجی مسدودکننده (Blocking I/O Operations) و همچنین رشد انفجاری کاربران اینترنت بعد از سال ۲۰۰۰ میلادی نیز وجود داشت.

با وجود محبوبیت برنامه‌نویسی جاوا اسکریپت، به مرور تقاضا برای برنامه‌نویسی سمت سرور نیز از سوی توسعه‌دهندگان افزایش یافت. در سال ۲۰۰۹ میلادی، رایان دال، پلتفرم نود جی اس را توسعه داد. آنچه در ابتدا باعث خلق نود جی اس شد محدودیت‌های پاسخگویی وب سرور محبوب آن روزها، یعنی «آپاچی» (Apache HTTP Server) بود. در آن دوران لازم بود سرور به بیش از ۱۰ هزار درخواست همزمان پاسخ دهد؛ در حالی که وجود حتی یک کد مسدودکننده باعث بروز مشکل در فرآیند پاسخگویی و کند شدن برنامه می‌شد.

از آنجا که مرورگرها همیشه برای ارائه بهترین عملکرد به کاربران خود در رقابت بودند، موتورهای جاوا اسکریپت هم روز به روز بهتر شدند. مرورگرهای عظیم دنیا تلاش زیادی برای یافتن راه‌های بهبود عملکرد و سرعت جاوا اسکریپت می‌کردند. در واقع نود جی اس در روزهایی متولد شد که مرورگرها به شدت به آن نیاز داشتند و توانست قابلیت‌های مفیدی را برای توسعه جاوا اسکریپت سمت سرور به برنامه‌نویس‌ها ارائه کند. حالا به لطف خلق نود جی اس، برنامه‌نویس‌ها می‌توانستند برخلاف پارادایم سنتی درخواست کاربر / پاسخ سرور عمل کرده و وب‌سایت‌های تعاملی پویا (سمت کاربر و سرور) بسازند.

برنامه‌نویسی نود جی اس (Node.js Programming) با قابلیت‌های فراخوانی مجدد  (Callback) و رویدادمحور بودن (Event Driven)  خود، به افزایش سرعت پاسخگویی کمک کرده است. در واقع قابلیت فراخوانی مجدد باعث می‌شود اجرای برنامه به دلیل تاخیر در پاسخ از سمت سرور، متوقف نشود. علت محبوبیت روزافزون نود جی اس این است که می‌توان آن را به همراه فریمورک جاوا اسکریپت برای ساخت یک تجربه کاربری روان در همه سیستم‌های عامل به کار برد.

تفاوت Node.js و JavaScript

جاوااسکریپت، یک زبان اسکریپت‌نویسی است؛ اما NodeJS یک محیط متن‌باز و چندپلتفرمی برای اجرای کدهای جاوااسکرپیت سمت سرور است. NodeJS دارای ماژول‌های مختلفی است و معمولاً در توسعه وب کاربرد دارد. تفاوت‌های Node.js و JS در جدول زیر خلاصه شده است.



:: بازدید از این مطلب : 151
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 شهريور 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جاب ویژن

استفاده و استخراج بی‌رویه از زمین‌های کشاورزی، مصرف بیش از اندازه‌ی سموم و کودهای شیمیایی و آلودگی‌های زیست‌محیطی، بسیاری از زمین‌های کشاورزی را غیر قابل استفاده ساخته است. به علاوه، مشکلات دیگری مثل بحران آب و گرمایش جهانی، عملکرد و راندمان کشاورزی سنتی را بسیار پایین آورده و هزینه‌های کشاورزی را افزایش داده‌اند. پیشبینی می‌شود که تا سال ۲۰۵۰، جمعیت انسان روی کره‌ی خاکی به بیش از ۹ میلیارد نفر برسد. تأمین غذای مورد نیاز این جمعیت عظیم، یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های پیش روی بشر است. بنابراین، تعداد فرصت‌های شغلی و استخدام مهندس کشاورزی روزبه‌روز بیشتر می‌شود.

در این مطلب می‌خواهیم در رابطه با کار مهندس کشاورز و وظایف آن در محیط کار صحبت کنیم و در ادامه به بازار کار این رشته بپردازیم. پس همراه ما باشید.

آشنایی با رشته مهندس کشاورزی و مسئولیت‌های آن

خیلی از مردم تصور می‌کنند که مهندسی کشاورزی فقط به کشت، داشت و برداشت محصولات زراعی و باغی می‌پردازد اما مهندسین کشاورزی روی مسائلی مثل تولید پارچه‌های کتانی یا طراحی بسته‌بندی مواد غذایی نیز کار می‌کنند.

دولت‌ها برای حاصلخیز نگه داشتن خاک‌ها نیاز به استخدام مهندس کشاورزی دارند زیرا بهره‌برداری بی‌رویه از این زمین‌ها، سبب فرسایش و تهی شدن منابع غذایی آن‌ها می‌شود. این مهندسین باید روش‌هایی برای صرفه‌جویی در مصرف آب مورد نیاز برای کشاورزی پیدا کنند زیرا بزرگترین بحرانی که انسان در دهه‌های آینده تجربه خواهد کرد، بحران بی‌آبی است. وظیفه‌ی سنگین سیر کردن خیل عظیم جمعیت بشر در سال‌های آینده بر دوش مهندسین صنایع غذایی و مهندسین کشاورزی قرار دارد و کسانی که به عنوان مهندس کشاورزی مشغول به کار می‌شوند، باید روش‌هایی را برای بازدهی بالای زمین‌های کشاورزی توسعه دهند.

مهندس کشاورزی در محیط کار چه وظایفی دارد؟

·         طراحی سیستم‌ها و ماشین‌آلات کشاورزی

  • طراحی ماشین آلات کشاورزی
  • تست کردن تجهیزات و تأسیسات کشاورزی
  • مشاوره دادن به کشاورزان و سازمان‌ها در رابطه با نحوه‌ی استفاده از زمین
  • تعمیر و به‌روزرسانی تأسیسات و زیرساخت‌های کشاورزی
  • نظارت بر پروژه‌های ساخت‌وساز

کدام سازمان‌ها به دنبال استخدام مهندس کشاورزی هستند و به چه مهارت‌هایی توجه می‌کنند؟

به مهارت‌هایی گفته می‌شود که یک فرد می‌تواند آن‌ها را از طریق آموزش و تجربه به دست آورد. اما مهارت‌های نرم ذاتی هستند و با تمرین می‌توانید آن‌ها را تقویت کنید. در ادامه برخی از مهارت‌های سخت و نرم مورد نیاز مهندس کشاورزی را نام برده‌ایم.

مهارت‌های نرم مورد نیاز مهندسین کشاورزی عبارتند از:

  • مهارت‌های ارتباطی عالی
  • مهارت در کار تیمی یا رهبری یک تیم
  • توجه به جزئیات
  • توانمندی در سازمان‌دهی و هماهنگی امور
  • مهارت در حل مسئله
  • مهارت در مدیریت زمان
  • مهارت‌های ریاضیاتی و محاسباتی

مهارت‌های سخت مورد نیاز این مهندسین عبارتند از:

  • کارهای مهندسی و طراحی
  • مشاوره‌ی فنی
  • مدیریت بهینه‌ی آب
  • انجام تست‌ها و جمع‌آوری داده‌ها
  • مدیریت منابع طبیعی
  • کار کردن با GPS و GIS
  • آشنایی با سیستم‌های آب‌رسانی
  • مهارت در انجام آزمایش‌های کیفیت آب و تحلیل داده‌های حاصل
  • کار کردن با نرم‌افزار‌های طراحی سه‌بعدی CAD
  • آشنایی با بیماری‌های گیاهان
  • آشنایی با تأسیسات و ماشین‌آلات کشاورزی
  • مهارت در پرورش گیاهان
  • کنترل آفات و بیماری‌ها

کدام گرایش‌های مهندس کشاورزی بازار کار بهتری دارد؟



:: بازدید از این مطلب : 159
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 15 شهريور 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جاب ویژن

شغل نیروی خدماتی یکی از ضروری‌ترین و پرکاربردترین مشاغل است که هر شرکت، سازمان و کسب‌وکاری برای نظافت و حفظ بهداشت و نظم محیط به آن نیاز پیدا خواهد کرد. به همین دلیل، کارگران خدمات و نظافتچی‌ها بازار کار خوب و متنوعی دارند و آگهی های استخدام کارگر ساده و خدماتی به تعداد زیادی وجود دارند.

نیروی خدمات و نظافت کیست و چه وظایفی دارد؟

نیروی خدماتی زیرمجموعه موقعیت شغلی کارگر ساده است که وظیفه نظافت مکان‌ها و محیط‌های عمومی و خصوصی را بر عهده دارد. این افراد با توجه به حوزه کاری خود از ابزارها، تجهیزات و محصولات شوینده و مواد ضدعفونی کننده مختلفی استفاده می‌کنند. تقریباً تمامی شرکت‌ها، سازمان‌ها و مراکز بهداشتی و خدماتی مثل بیمارستان‌ها، هتل‌ها، رستوران‌ها، مدارس، دفاتر اداری، شرکت‌ها و … برای حفظ نظافت و تمیزی محیط اقدام به استخدام کارگر ساده و نظافتچی می‌کنند.

کارگر خدمات امور مربوط به نظافت محیط، جارو کردن کف و تمیز کردن پنجره‌ها، ضدعفونی و نظافت اتاق عمل بیمارستان را بر عهده‌ دارد.

توانمندی‌های موردنیاز و ویژگی‌های شخصیتی کارگر ساده

برقراری ارتباط موثر

بخش زیادی از وظایف کارگر ساده همکاری و ارتباط برقرار کردن با سایر کارگران است و در صورتی که کارگر مهارت برقراری ارتباط موثر نداشته باشد در انجام کار به مشکل می‌خورد. همچنین کارگر در یک مجموعه و در کنار گروهی از کارگران و سرپرستان کار می‌کند و نیاز است مهارت‌های ارتباطی خوبی داشته باشد.

متعهد و منظم بودن

در به انجام رساندن پروژه‌های ساختمانی و تولیدی، زمان نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند. تاخیر در انجام پروژه‌ها، هزینه‌های زیادی را به کارفرماها وارد می‌کند. به همین دلیل کارگران ساده ای که سرعت و مهارت بالایی در انجام وظایف خود داشته باشند شانس استخدام بیشتری نیز دارند.، خوش‌قول، منظم، و متعهد بودن و قابلیت انجام کارها در مدت زمان تعیین‌شده از بهترین ویژگی‌های یک کارگر ساده است.

باهوش و مشتاق یادگیری بودن

کارگران برای استخدام به تخصص و مهارت خاصی نیاز ندارند و آموزش‌ها و دستورات لازم هنگام کار به آن‌ها آموزش داده می‌شود. به همین دلیل کارگر باید همیشه مشتاق یادگیری باشد و قدرت یادگیری بالایی نیز داشته باشد تا بتواند دستورات و آموزش‌های لازم را به سرعت یاد بگیرد. کارفرماها معمولا زمان کمی برای آموزش اختصاص می‌دهند و انتظار دارند کارگر به درستی و طبق دستورالعمل‌‌ها کار را انجام دهد.

سالم بودن و داشتن توان جسمانی

کارگر با استفاده از توان جسمی خود کارهای مختلفی را انجام می‌دهد؛ بنابراین داشتن سلامت و قدرت جسمانی بالا از ویژگی‌‌‌های مهمی است که یک کارگر ساده نیاز است داشته باشد. برای کارگری محدودیت سنی خاصی وجود ندارد؛ اما به دلیل اهمیت توان جسمی، اکثر کارفرماها تمایل به استخدام کارگران جوان‌تر را دارند.

مهارت گوش دادن موثر

کارگر زیر نظر کارفرما کار می‌کند و باید دقیقا برحسب خواسته‌ها و دستورات او، کارهای مختلف را انجام دهد. به همین دلیل، مهارت گوش دادن فعالانه و درک کامل خواسته‌ها و نکات مطرح شده و پرسیدن سوالات مناسب راجع به کار یکی از ویژگی‌های مهم کارگران است.

متمرکز بودن و داشتن دقت و توجه

کسب و کارها و کارخانجات و کارگاه‌های مختلفی که کارگر ساده استخدام می‌کنند، از کارگران انتظار دارند دقت و توجه زیادی در کار داشته باشند و بتوانند با ریزبینی و دقت به جزئیات، کوچک‌ترین مشکلات و ایرادات کار را متوجه شوند و به اصلاح آن‌ها بپردازند.

داشتن سواد و توانایی خواندن و نوشتن

معمولا شغل کارگری نیاز چندانی به مدرک تحصیلی ندارد؛ اما نیاز است که فرد حتما سواد خواندن و نوشتن داشته باشد و تحصیلات معمولی را از سر گذرانده باشد. اغلب، مهندس یا ناظر کارگاه، دستورالعمل‌ها و قوانین کار را به صورت کتبی در اختیار کارگران قرار می‌دهد یا کارگر خود موظف است گزارش کار یا مشکل را به صورت کتبی بنویسد. کارگری که نتواند از پس این کارها بربیاید، نمی‌تواند در موقعیت شغلی خوب و پردرآمدی نیز استخدام شود.



:: بازدید از این مطلب : 151
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 14 شهريور 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جاب ویژن

استان قم یکی از استان‌های مرکزی ایران است که در جنوب استان تهران قرار گرفته و با استان‌های اصفهان، مرکزی و سمنان همسایه است. این استان بیش از هر چیز به خاطر مرقد مبارک حضرت معصومه و حضور مراجع و مدارس علمیه مذهبی شهرت دارد و یکی از مراکز اصلی مذهب تشیع در ایران و جهان به حساب می‌آید. از همین رو، صنعت گردشگری مذهبی را می‌توان مهم‌ترین صنعت این استان در نظر گرفت که باعث اشتغال‌زایی و ایجاد فرصت‌های شغلی مختلف در بخش‌های مختلف شده است. اما فرصت‌های شغلی و استخدام قم محدود به گردشگری نیست و در زمینه‌های مختلف نیز موقعیت‌های شغلی متعددی دارد.

برای اینکه دید بهتری از بازار کار و کاریابی قم داشته باشید در این مقاله قصد داریم نگاهی جامع به اقتصاد و وضعیت اشتغال این استان داشته باشیم و راهنمای کاملی از استخدام قم به شما ارائه کنیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.

استان قم و اقتصاد آن

قم از نظر تقسیمات کشوری مسیر پر نشیب و فرازی را پشت سر گذاشته است تا به یک استان مستقل تبدیل شود. قم بر اساس تقسیمات کشوری سال ۱۳۱۶ یکی از توابع استان مازندران بود؛ سپس در سال ۱۳۲۶، قم از مازندران جدا شد و به استان مرکزی ملحق شد. در سال ۱۳۵۶ قم مجدداً از استان مرکزی جدا شد و به استان تهران ملحق شد و در نهایت، در سال ۱۳۷۵، قم به یک استان مستقل با مرکزی شهرستان قم تبدیل شد.

استان قم بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیتی برابر با ۱۲۹۲۲۸۳ نفر داشته است که بخش عمده مردمان قم معتقد به دین اسلام و مذهب تشیع هستند و سایر ادیان در این استان حضور پررنگی ندارند.

استان قم در مجاورت و نزدیکی استان‌های صنعتی کشور مثل تهران، اصفهان و اراک قرار گرفته و از طرف دیگر، رابط استان‌های جنوبی به استان‌های شمالی و استان‌های شرقی به غربی بوده است. به همین دلیل از گذشته در مسیر کاروان‌های تجاری قرار داشته و این موضوع به رونق اقتصادی این استان کمک کرده است.

همچنین، وجود بارگاه حضرت معصومه و وجود حوزه‌های علمیه متعدد از جمله بزرگ‌ترین حوزه علمیه ایران در این استان، قم را به یکی از مراکز تشیع در دنیا و دومین شهر زیارتی کشور (بعد از مشهد) تبدیل کرده است. این موضوع باعث شده بسیاری از علما و مراجع مذهبی برای سکونت و تدریس به این شهر مهاجرت کنند و به دنبال آن، طلاب حوزه‌های علمیه از شهرهای مختلف ایران و همین‌طور از کشورهای دیگر مثل عراق برای فراگیری علوم مذهبی به قم مهاجرت کنند.

به همین دلیل، بخش اعظم جمعیت این استان را مهاجرین تشکیل می‌دهند؛ ۹۰٫۶% از جمعیت کل استان را اتباع ایرانی و ۹٫۴% را اتباع غیرایرانی و خارجی تشکیل می‌دهند.

صنعت گردشگری استان قم

استان قم و به ویژه شهر قم به دلیل اماکن مذهبی و زیارتی مثل مرقد حضرت معصومه، مسجد جمکران و حوزه علمیه قم یکی از شهرهای زیارتی و مذهبی ایران است و در زمینه گردشگری مذهبی بسیار فعال است. مسافران و زائران زیادی همه ساله از شهرهای مختلف ایران و همچنین از کشورهای مجاور برای زیارت و زندگی به قم می‌آیند. حضور این همه گردشگر باعث رونق و گسترش مشاغل و کسب و کارهای مرتبط مثل هتل و مسافرخانه، رستوران، حمل و نقل، صنایع دستی و فروش سوغات قم و … شده است و یکی از منابع اصلی درآمدزایی و رشد اقتصادی این منطقه بوده است.

اهمیت صنایع و معادن در استخدام قم

استان قم از نظر وجود معادن بسیار غنی است و در حال حاضر ۱۳ نوع مواد معدنی قابل استخراج از معادن این استان هستند. در واقع، از ۱۰۲ معدن کشف شده استان قم، ۷۱ معدن در حال فعالیت هستند و سنگ‌های ساختمانی، گچ و نمک از جمله مهم‌ترین معادن قم به شمار می‌روند. مسلماً حضور این همه معدن فعال باعث اشتغال‌زایی و افزایش فرصت‌های استخدام قم شده و کارجویان با تخصص‌های مختلف می‌توانند در این معادن مشغول به کار شوند. بر اساس آمار، ۳۹% از شاغلین و فرصت‌های استخدام قم مربوط به بخش صنعت بوده است.

نزدیکی به تهران و استان‌های صنعتی بزرگ مثل اصفهان و اراک و قرارگیری در مسیر ارتباطی استان‌های شمالی با جنوبی و استان‌های شرقی با غربی باعث شده این استان از نظر اقتصادی و صنعتی اهمیت و جایگاه بالایی پیدا کند. از همین رو، در سال‌های اخیر شهرک‌های صنعتی متعددی در قم راه‌اندازی شده‌اند. برخی از مطرح‌ترین شهرک‌های صنعتی قم عبارت‌اند از: شهرک صنعتی سلفچگان، شهرک صنعتی شکوهیه، شهرک صنعتی چاپ و نشر، شهرک صنعتی خورآباد، شهرک صنعتی محمودآباد و شهرک صنعتی قنوات.

این شهرک‌های صنعتی نیز باعث اشتغال‌زایی زیادی در منطقه شده‌اند و بخش قابل توجهی ازاشتغال قم مربوط به این مناطق صنعتی هستند.



:: بازدید از این مطلب : 148
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 13 شهريور 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جاب ویژن

استان البرز به مرکزیت شهر کرج، یکی از جدیدترین استان‌های کشور است که کمتر از دو دهه از جدا شدن آن از استان تهران می‌گذرد. شهر کرج یکی از شهرهای بسیار بزرگ، پرجمعیت و مهاجرپذیر ایران است و خیلی از مردم به دنبال فرصت‌های استخدام کرج از شهرستان‌ها به این استان کوچ می‌کنند.

در سال‌های گذشته، یکی از دلایل اصلی آمار بالای مهاجرت به شهر کرج، مجاورت این شهر با پایتخت، وجود خط متروی تهران-کرج و پایین‌تر بودن قیمت مسکن در این شهر، در مقایسه با شهر تهران بود. به مرور زمان، با توسعه‌ی کسب‌وکارها و کارخانه‌های متعدد در شهر کرج و حاشیه‌های آن، فرصت‌های شغلی متعددی در این شهر ایجاد شد و با گسترش هر چه بیشتر این شهر، نهایتا در سال ۱۳۸۸، مجلس شورای اسلامی با تشکیل استان البرز و انتخاب شهر کرج به عنوان مرکز این استان موافقت کرد. این تغییرات منجر به بالا رفتن قیمت مسکن در شهر کرج شد اما مهاجرت به کرج چندان کاهش پیدا نکرد زیرا کسب‌وکارهای جدید با سرعت بسیار زیادی در استان البرز پا گرفتند.

در این مقاله می‌خواهیم در رابطه با فرصت‌های استخدام کرج و وضعیت کار در استان البرز صحبت کنیم.به علاوه، صنایع اصلی کرج را به شما معرفی می‌کنیم و در رابطه با شرایط زندگی در کرج صحبت خواهیم کرد.

شهر کرج

امروزه کرج با جمعیتی بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر (مطابق با سرشماری سال ۱۳۹۵) در رتبه‌ی چهارم پرجمعیت‌ترن شهرهای کشور قرار دارد.

استان البرز تعداد زیادی شهرک صنعتی بسیار مهم دارد و قطب اقتصادی کشور است. در سال‌های اخیر، کسب‌وکارهای کوچک به سرعت در کرج و دیگر شهرستان‌های البرز توسعه یافته‌اند و ظرفیت پذیرش نیروی انسانی در این استان را بالا برده‌اند.

تعدادی از مهم‌ترین شرکت‌های داروسازی و تولید فرآورده‌های زیست‌شناختی در شهرک‌های صنعتی استان البرز مشغول به کار هستند و این استان را به قطب صنعت دارویی کشور تبدیل کرده‌اند. به علاوه، استان البرز یکی از تولید کنندگان اصلی گل رز در ایران است. این استان با میزبانی از کارخانه‌های متعدد صنایع غذایی، صنایع شیمیایی و پلیمری و صنایع سلولزی و البته معادن فعال متعدد، فرصت‌های شغلی متعددی را برای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در رشته‌های مختلف، فرآهم آورده است. البته نباید از وضعیت مطلوب کشاورزی و باغداری نیز در این استان غافل شویم.

آمار و نرخ استخدام در کرج

قله‌ی جمعیتی استان البرز مطابق با آمار سال ۱۳۹۵، در گروه سنی ۳۰-۳۴ سال قرار داشته و بنابراین، می‌توان گفت که عمده‌ی جمعیت این استان در سن استخدام هستند. به همین دلیل، طبیعی است که رقابت برای تصاحب فرصت‌های شغلی در این استان بسیار بالا باشد. با وجود فرصت‌های شغلی بسیار زیاد، به دلیل رقابت شدید برای تصاحب این فرصت‌ها، آمار بیکاری در این استان، همانند سایر استان‌های کشور، آمار بالایی است. با این حال، انتظار می‌رود که تا سال ۱۴۱۰، به دلیل کاهش جمعیت در سن استخدام، رقابت برای تصاحب فرصت‌های شغلی و درصد بیکاری این استان، کاهش یابد.

مطابق با آماری که در سال ۱۳۹۸ گردآوری شده، بیش از ۴۴ درصد از جمعیت استان البرز، دارای مشارکت اقتصادی هستند و نرخ بیکاری در این استان در گروه سنی ۱۵ الی ۲۴ سال به میزان ۳۰/۶ و در گروه سنی ۱۵ الی ۲۹ سال به میزان ۲۰/۴ درصد است. بیش از ۵۵ درصد از نیروی کار فعال استان البرز در بخش خدمات، بیش از ۴۰ درصد در بخش صنعت و کمتر از چهار درصد در بخش کشاورزی مشغول به کار هستند.



:: بازدید از این مطلب : 215
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 8 شهريور 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جاب ویژن

امروزه پیشرفت تکنولوژی و استفاده روزافزون کاربران از نرم‌افزارهای مختلف باعث شده تا شغل برنامه‌نویسی ++C به عنوان یکی از پردرآمدترین شغل‌های جهان شناخته شود. این زبان برنامه‌نویسی در سال ۲۰۲۰ به‌عنوان محبوب‌ترین زبان برنامه‌نویسی بین کارجویان و دانشجویان شناخته شده بود؛ از طرفی این موقعیت شغلی بر خلاف شغل‌های دیگر به داشتن مدرک تحصیلی نیاز ندارد. شرکت‌ها و سازمان‌های زیادی برای طراحی و توسعه سایت و نرم‌افزارهای خود نیاز به استخدام برنامه‌ نویسسی پلاس پلاس دارند.

در این مطلب می‌خواهیم در رابطه با وظایف، تحصیلات، مزایا و محیط کار برنامه‌نویس ++ C صحبت کنیم و در ادامه به بررسی بازار کار و میزان حقوق و درآمد یک برنامه‌نویس ++ C و شرایط استخدام شدن در این حوزه بپردازیم؛ پس همراه ما باشید.

آشنایی با زبان و نویسنده برنامه‌نویسی    ++ C

 ++C یک زبان برنامه‌نویسی چند منظوره، شی‌گرا، و سطح بالا است که به برنامه‌نویس این امکان را می‌دهد تا کد را در سطح پایین هم بنویسد. این زبان در سال ۱۹۷۹ توسط یک ریاضی‌دان دانمارکی (استراس‌تروپ) برای افزایش کارایی و بهبود زبان C ساخته شد که نام آن در ابتدا  C با کلاس  بود و در سال ۱۹۸۳ به زبان برنامه‌ نویسی ++ C تغییر پیدا کرد.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید ایده ساخت این زبان برنامه‌نویسی از کجا آمده است. وقتی آقای استراس‌تروپ در آزمایشگاه خود مشغول مطالعه روی زبان برنامه‌نویسی‌های مختلف بود متوجه شد که سیمولا یک زبان برنامه‌نویسی خوب برای ساخت برنامه‌های بزرگ است اما سرعت بسیار پایینی دارد. به همین دلیل تلاش کرد تا زبان‌ برنامه‌نویسی بهتری با تمام معایب زبان‌های برنامه‌نویسی دیگر ایجاد کند. معمولا این زبان برنامه‌نویسی را دانشجویان مهندسی نرم‌افزار و علوم کامپیوتر در دروان کارشناسی خود یاد می‌گیرند.

از زبان ++C به طور گسترده‌ای در توسعه‌ی بازی‌ها و سرورها استفاده می‌شود. از مهم‌ترین کاربردهای این زبان برنامه‌نویسی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • توسعه‌ی سیستم‌های عامل
  • اپلیکیشن‌های بر پایه‌ی GUI
  • سیستم‌های توزیعی
  • نرم‌افزار‌های پایگاه داده
  • اپلیکیشن‌های بانکداری
  • محاسبات و گرافیک پیچیده
  • سیستم‌های جاگذاری شده

برای ساخت نرم‌افزارهای بزرگ، سیستم‌ عامل‌ها، برنامه‌های مالی، مخابرات و برنامه‌های سیستم‌ها از زبان برنامه‌ نویسی ++ C استفاده می‌شود.

  • ++C یک زبان برنامه‌نویسی کامپایل شده است و تمامی کدهای این برنامه توسط کامپایلر اجرا می‌شوند تا خطایی وجود نداشته باشد
  • این زبان برنامه‌نویسی از برنامه‌نویسی ساختاریافته پشتیبانی می‌کند
  • وجود اشاره‌گر در زبان برنامه‌نویسی ++C باعث شده تا برای برنامه‌نویسی سیستم عامل‌ها به یک زبان برنامه‌نویسی خوب تبدیل شود.

برنامه‌نویس ++C به شخصی گفته می‌شود که اطلاعات و دانش کافی در زمینه برنامه‌نویسی را دارد. او می‌تواند با نوشتن الگوریتم و کد‌ها برنامه‌های کامپیوتر و اپلیکشن‌های موبایل را اجرا کند و در صورت وجود باگ یا مشکلات سیستمی، آن‌ها را برطرف کند.



:: بازدید از این مطلب : 218
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 1 شهريور 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جاب ویژن

روانشناسی یکی از مشاغلی است که شاید تا یکی دو دهه پیش بسیار مغفول مانده بود؛ اما با افزایش آگاهی مردم نسبت به اهمیت سلامت روان و لزوم مراجعه به روانشناس، این شغل نیز مسیر رو به رشدی پیدا کرده است. در حال حاضر، تقاضا برای  استخدام کارآموز روانشناس بالاست و این افراد با توجه به مدرک تحصیلی و مهارت‌هایشان می‌توانند به عنوان روانشناس در مراکز مختلف مشغول به کار شوند. مراکز مشاوره و کلینیک‌های روانشناسی، سازمان‌ها، مدارس، بیمارستان‌ها، زندان‌ها و مراکز خدمات اجتماعی و بهزیستی نیاز بالایی به استخدام روانشناس دارند.

در این مقاله قصد داریم در مورد شغل روانشناس و استخدام شدن در آن صحبت کنیم و توضیحات کاملی راجع به انواع مشاغل و شاخه‌های روانشناسی، وظایف، شرایط کاری و بازار کار این شغل به شما ارائه کنیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.

آشنایی با روانشناسان و کار آن‌ها

روانشناسان وظیفه ارزیابی، تشخیص و درمان افراد در مورد اختلالات روانی، عاطفی، مشکلات رفتاری، تربیتی و رشدی را بر عهده دارند. در حال حاضر، انواع مختلفی از تخصص‌های روانشناسی وجود دارد و این افراد تحت عناوین مختلف مثل روانشناس بالینی، روانشناس مشاور، روانشناس مدارس، روانشناس رشد و … مشغول به کار هستند و شرح وظایف هرکدام با توجه به زمینه کاریشان با یکدیگر متفاوت است. اما روند کلی کار آن‌ها شامل گفتاردرمانی با مراجعین، بررسی وضعیت و در صورت لزوم ارجاع به سایر متخصصین مثل روان‌پزشک و انجام ارزیابی سلامت روان برای تشخیص و شناسایی مشکلات است.

تحصیلات مورد نیاز برای استخدام روانشناس

حداقل مدرک موردنیاز برای استخدام روانشناس مدرک کارشناسی روانشناسی است. بااین‌حال در هر حوزه ممکن است به مدارک تحصیلی بالاتری نیز نیاز داشته باشید. به‌عنوان‌مثال ممکن است با مدرک لیسانس بتوانید به‌عنوان روانشناس مدرسه یا روانشناس سازمانی استخدام شوید؛ اما بسیاری از مدارم، سازمان‌ها و مراکز دیگر مدرک کارشناسی ارشد یا حتی دکترا را به‌عنوان شرایط احراز شغل در نظر می‌گیرند.

ویژگی‌های روانشناسان

کسی که در زمینه درمان اختلالات روانی فعالیت می‌کند علاوه بر مدرک تحصیلی و دانش تخصصی، به برخی ویژگی‌های شخصیتی نیز نیاز خواهد داشت. بدون این مهارت‌های فردی، روانشناس قادر به انجام کامل و موفق وظایفش نخواهد بود و توفیقی در زمینه درمان اختلالات روانی بیماران نخواهد داشت. برخی از این ویژگی‌های عبارت‌اند از:

صبر و حوصله زیاد به‌ویژه در مواجهه با بیماران چالش‌برانگیز که نسبت به درمان مقاوم هستند.

مهارت‌های ارتباطی بین فردی فوق‌العاده قوی: روانشناس برای کمک و درمان بیماران باید اول ارتباط خوب و محکمی با آن‌ها  برقرار کند.

حس همدلی: درک درد و ناراحتی بیماران و کمک به آن‌ها برای شناسایی علت و ریشه یک مشکل یا حس به همدلی بالایی نیاز دارد.

قابل‌اعتماد و امانت‌دار: مراجعین در مورد خصوصی‌ترین افکار، رازها و احساساتشان که شاید تابه‌حال به کسی نگفته باشند با روانشناس صحبت می‌کنند. بنابراین یکی از ویژگی‌های مهم و ضروری برای استخدام روانشناس قابل‌اعتماد بودن و محرمانه نگه‌داشتن اطلاعات خصوصی مراجعین است.

مهارت سکوت و صحبت به‌موقع: روانشناس برای اینکه محیطی امن برای بیماران ایجاد کند باید زمان مناسب برای سکوت و فقط گوش دادن و زمان مناسب برای صحبت و مداخله را تشخیص بدهد.

تفکر انتقادی و تحلیلی: این مهارت به روانشناس در تحلیل بیماران و تشخیص دقیق مشکل و توصیه درمان مناسب کمک زیادی می‌کند.

ازآنجاکه روانشناس هر روز با مشکلات حساس روانی سروکار دارد به حس دلسوزی، همدلی، درک بالا و صبر و مهربانی زیادی نیاز دارد. البته روانشناس باید واقع‌بین و منطقی هم باشد و توصیه‌های خود را به شیوه‌ای بیان کند که مراجع به‌جای واکنش دفاعی، آن‌ها را بپذیرد.  

وظایف روانشناسان در کار

روانشناس از زاویه‌ای علمی به رفتارها و ذهنیت انسان نگاه می‌کند و به بیماران کمک می‌کند دلیل و ریشه رفتارهایشان را متوجه شوند و با اصلاح و تغییر آن‌ها زندگی بهتری داشته باشند. روانشناس از طریق صحبت با مراجعین در فضایی امن و قابل‌اعتماد، ریشه مشکلات و رفتارها را شناسایی می‌کند و به بیماران کمک می‌کند با تروما و آسیب‌های روانی مواجهه بهتری داشته باشند و بتوانند رضایتمندی بالاتری از زندگی خود پیدا کنند.



:: بازدید از این مطلب : 157
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 25 مرداد 1400 | نظرات ()